Cornel Șfaițer, pus la punct de președintele Unirii Dej, după atacul la adresa antrenorului Militaru. ”Dacă vrea să se transforme în «avocatul» arbitrului, o poate face la comisiile federale abilitate”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 19:53 Liga 2
Cornel Șfaițer, pus la punct de președintele Unirii Dej, după atacul la adresa antrenorului Militaru. ”Dacă vrea să se transforme în «avocatul» arbitrului, o poate face la comisiile federale abilitate”

Reacția președintelui clubului Politehnica Iași față de opinia antrenorului Unirii Dej vizavi de arbitrajul lui Cătălin Buși la meciul disputat sâmbăta trecută la Dej, în etapa a 3-a a Ligii 2, și câștigat de moldoveni cu scorul de 2-1, după ce au întors rezultatul profitând și de două decizii favorabile lor luate de ”centralul” din Râmnicu Vâlcea, nu a rămas fără răspuns.

De această dată, cel care vine cu replica este președintele clubului din Dej, Gabriel Magdaș, care îi transmite omologului său de la Iași, Cornel Șfaițer, să nu se transforme în avocatul arbitrului, ori, dacă dorește asta, să se prezinte la comisiile federale abilitate, unde Unirea a reclamat deja arbitrajul lui Buși.

Gabriel Magdaș, replică pentru Cornel Șfaițer, după ce președintele Politehnicii Iași l-a atac pe antrenorul Dragoș Militaru

Totodată, Magdaș îl atenționează pe Șfaițer să aibă ”aceeași atitudine de respect” față de Unirea Dej, așa cum și antrenorul Dragoș Militaru, în declarația sa de la finalul meciului, nu a implicat și nu a insinuat nimic la adresa clubului Poli Iași, ci doar a comentat jocul și cele două decizii ale arbitrului.

Cornel Șfaițer s-a declarat deranjat de ”tupeul” avut ”la cald tânărul antrenor Dragoș Militaru”, fiindcă a vorbit despre arbitrajul lui Cătălin Buși, care a dictat un penalty pentru Poli Iași la o simulare și a arătat un cartonaș roșu Unirii Dej ”pentru nu știu ce”, dar a și ironizat condițiile și suprafața de joc de la stadionul Municipal.

Asupra acestor două lucruri din urmă Magdaș nu a replicat, însă a ținut să precizeze că s-a văzut nevoit să intervină în urma reacției lui Șfaițer, ”contrar principiilor mele despre atribuțiile unui președinte de club”.

Prin ceea ce spune în această reacție a sa, Gabriel Magdaș confirmă informațiile publicate de Liga2.ro despre faptul că arbitrul a dictat fault la penalty, nu henț, așa cum Șfaițer a spus în reacția sa dură față de opinia lui Militaru.

Replica lui Gabriel Magdaș față de Cornel Șfaițer:

”Ca urmare a articolului ”Cornel Șfaițer, așa cum nu l-ai mai văzut! Președintele Politehnicii Iași, replică dură la adresa lui Dragoș Militaru, după ce antrenorul Unirii Dej s-a plâns de arbitraj”, publicat pe Liga2.ro, în data de 21.08.2022, precizăm următoarele:
Raportat la declarația antrenorului nostru, Dragoș Militaru, acordată după partida de sâmbătă cu ACSM Politehnica Iași, menționez că aceasta nu conține niciun cuvânt defăimător la adresa jucătorilor sau echipei ACSM Politehnica Iași (dimpotrivă, antrenorul nostru a spus că meciul a fost câștigat de oaspeți în urma unei execuții frumoase). Așadar, îl rog pe omologul meu de la clubul ieșean să aibă aceeași atitudine de respect față de FC Unirea Dej.
În ceea ce privește lovitura de la punctul cu var primită de oaspeți, vreau să îl înștiințez colegial că arbitrul partidei ne-a relatat în mai multe rânduri că aceasta a fost dictată pentru fault, nicidecum pentru un presupus henț. Cât despre eliminarea jucătorului Gabriel Buta, consider că aceasta a fost foarte clar explicată de antrenorul nostru, în declarația acordată după joc. Dragoș Militaru s-a referit strict la maniera la arbitraj, iar dacă domnul președinte al Politehnicii Iași vrea să se transforme în ”avocatul” domnului arbitru, îl anunț că o poate face la comisiile federale abilitate, care vor studia materialele trimise de noi și care sunt convins că se vor pronunța corect, conform regulamentului.
FC Unirea Dej este un club în plină construcție pe toate palierele și ne bucurăm că la acest moment a ajuns suficient de solid încât să nu se clatine la orice ”adiere” mediatică din partea unora sau altora care încă mai trăiesc din amintirea altor vremuri. În ideea în care prezentul comunicat am fost nevoit să îl transmit, deoarece a fost atacat direct antrenorul și FC Unirea Dej, dar care este contrar principiilor mele despre atribuțiile unui președinte de club, vreau să asigur ACSM Politehnica Iași de tot respectul nostru colegial și să îi urez baftă în continuare.
Gabriel MAGDAȘ
Președinte executiv FC Unirea Dej.”

Poli Iași a egalat la Dej dintr-un penalty controversat și în ultimele 30 de minute a jucat în superioritate numerică după o eliminare la fel de controversată

În etapa a 3-a a Ligii 2, Poli Iași s-a impus cu 2-1 pe stadionul Municipal din Dej, în fața Unirii, după ce gazdele au condus la pauză prin reușita lui Mihai Kereki (minutul 42).

Ieșenii au egalat în minutul 63, prin Gabriel Vașvari, după ce arbitrul Cătălin Buși a dictat un penalty pentru un presupus fault, în fapt o simulare grosolană în careu, la câteva secunde după un posibil henț comis de un jucător al gazdelor, fază în care fotbaliștii Iașiului n-au avut nicio reacție de nemulțumire, iar ”centralul” a transmis pe teren gazdelor că a dictat lovitură de pedeapsă pentru fault.

Ulterior, în minutul 65, același Buși îl elimina direct pe Gabriel Buta de la Unirea Dej în urma unei presupuse loviri cu cotul, însă sancțiunea a dictat-o impresionat de sângele de pe fața lui Anton, același jucător care simulase și la penalty.

Mai apoi, în minutul 88, Poli Iași, profitând de superioritatea numerică, a reușit golul victoriei prin Pawel Tomczyk, printr-o execuție personală.

Unirea Dej avea punctaj maxim înaintea meciului cu Poli Iași, echipă care pierduse deja două puncte în primele două etape și care are ca obiectiv impus promovarea în Liga 1.

Reacțiile lui Claudiu Niculescu, Dragoș Militaru și Cornel Șfaițer despre arbitrajul meciului Unirea Dej – Poli Iași 1-2:

”Este deranjant însă tupeul pe care l-a avut la cald tânărul antrenor Dragoș Militaru. Cu tot respectul pentru ceea ce a realizat în sezonul trecut și în primele două etape din acest sezon, sunt faze foarte dificile pe care le analizează cu greu până și arbitrii VAR. Iar antrenorul Dragoș Militaru le-a analizat foarte repede, pe un teren prost, impracticabil, și nu știu câte camere a avut el la dispoziție pentru a face o analiză corectă asupra fazelor. Consider că are cine să facă o analiză asupra arbitrajului. Fiind un antrenor tânăr, se vede că nu stăpânește regulamentul. La penalty a fost henț incontestabil. Îmi mențin afirmația. La faza eliminării, arbitrul a luat decizia corectă. Anton are arcada spartă. În primă fază s-a dat galben, dar jucătorul nostru a sângerat și conform regulamentului arbitrul a revenit și a dat corect al doilea galben și eliminare. De altfel, după acea fază nu a mai putut continua și a fost schimbat cu Bujor”, a fost reacția lui Cornel Șfaițer, venită după ce antrenorul Dragoș Militaru declarase următoarele:

”A venit prima înfrângere, dar cred că am jucat foarte bine cât timp am fost 11 la 11. Nu au fost faze grele, dar la prima fază, care cred că nu a fost grea, domnul arbitru a dat penalty. O alunecare a atacantului advers în careul nostru și ne-am trezit cu penalty, fără să fie absolut nimic.
După două minute, cartonaș roșu pentru că… nu știu pentru ce am luat cartonaș roșu, de ce. M-am uitat pe reluări… să fiu corect, dacă era penalty, să fie penalty, așa cum a fost și în alte meciuri, dacă era cartonaș roșu, lovitură intenționată, să fie roșu. Dar nu a fost corect! Cred că aici s-a rupt jocul, pentru că aș fi vrut să jucăm măcar 11 la 11.
(N.r. – Despre faza eliminării) Eu am văzut că fundașul nostru a fost tras în primă fază de două ori, trebuia să se dea fault în primă fază, după care a continuat alergarea cu brațele pe lângă corp, fără a avea intenția de a lovi adversarul.
Nu avea cum să alerge cu brațele deasupra capului, pentru că e un fundaș la 1.90 m (n.r. – 1.85 m), iar cel care a fost faultat, cum a zis domnul arbitru, are 1.70 m și alerga aplecat. A intrat cu capul în cotul jucătorului nostru. M-am uitat de cinci ori pe reluări, nu am văzut intenția de a lovi.”

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a spus următoarele, la cald, la finalul meciului, despre meci și arbitraj: ”Până la faza penalty-ului nu cred că ei au trecut de centrul terenului, iar după aceea a venit acel cartonaș roșu. Deciziile au fost absolut corecte, dar după aspectul jocului și fără aceste decizii cred că am fi reușit să întoarcem rezultatul, pentru că echipa a arătat foarte bine în repriza a doua, aproape de ceea ce îmi doresc eu, ca joc.”

Foto text: Unirea Dej

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 19:53 Liga 2
Pe aceeași temă