Mircea Bornescu atrage atenția după promovarea obținută de ”FC U” Craiova: ”Trebuie să fim lucizi, calculați. Am suferit foarte mult”. Aspectele negative remarcate de președintele oltenilor

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2021, 13:59 Liga 2

U Craiova 1948 SA este prima echipă promovată din Liga 2 în Liga 1, în acest sezon 2020/2021. Președintele clubului, Mircea Bornescu, s-a bucurat pentru acest obiectiv îndeplinit, atât din perspectiva echipei, dar și din perspectivă personală. El avertizează însă după ultimele meciuri din Liga 2.

”FC U” Craiova a adunat doar un punct în ultimele două etape disputate. Pe lângă egalul cu FK Csikszereda de joi seară, când s-a și obținut matematic promovarea, anterior s-a pierdut confruntarea cu ASU Poli, din deplasare, scor 1-2.

Mircea Bornescu: ”Trebuie să ne liniștim puțin, pentru că am suferit foarte mult în aceste ultime meciuri” 

Mircea Bornescu a atras atenția că ultimele dueluri din acest sezon e nevoie să fie abordate cu deosebită atenție. În plus, fostul portar se teme și de ce ar putea urma în Liga 1, dacă U Craiova 1948 SA nu reușește să-și recapete ritmul de etapele trecute.

Bornescu nu se gândește la partidele cu Universitatea Craiova, chiar dacă jucătorii, Eugen Trică și Adrian Mititelu Junior așteaptă cu nerăbdare derby-ul cu rivala din oraș.

Mă bucur foarte mult că am reușit o promovarea din această postură. Eu, Dănănae am fost cei care au promovat ca jucători, acum promovăm și din alte poziții. Ne bucurăm foarte mult, a fost greu, epuizant, însă contează rezultatul final. Au fost emoții mari pe final, la ocaziile lor. E un vis îndeplinit.

Avem timp să ne pregătim pentru Liga 1. Trebuie să fim lucizi, calculați. Trebuie să ne liniștim puțin, pentru că am suferit foarte mult în aceste ultime meciuri.

Deocamdată trebuie să ne bucurăm de această promovare, nu vreau și nu știu ce o să fie la meciul cu cealaltă Craiova. Mai avem până atunci”, a declarat Mircea Bornescu la finalul confruntării cu FK Csikszereda.

U Craiova 1948 SA are meci cu Rapid în etapa a 9-a 

U Craiova 1948 SA își poate asigura matematic locul 1 în Liga 2, în etapa următoare, a 9-a, penultima a play-off-ului. Dacă va câștiga împotriva Rapidului, pe teren advers, oltenii se vor distanța la patru puncte de giuleșteni și nu mai pot fi detronați de pe locul 1.

Rapid este ca și promovată și ea în Liga 1, în acest moment având un avans de cinci puncte față de locul 3, CS Mioveni.

Penultima etapă a play-off-ului programează următoarele trei partide: Rapid – U Craiova 1948 SA, ASU Poli – CS Mioveni și Dunărea Călărași – FK Csikszereda).

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Picturesși Remus Badea (Mediafax Foto)
Video: Jurnal De Craiova

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mesajul-peluzei-sud-1997-dupa-ce-fc-u-craiova-a-promovat-in-liga-1-cerul-a-plans-cand-am-plecat-iar-azi-rasuna-victorios-pentru-cei-ce-drepti-au-stat-a-fost-sho-19184739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-se-pregateste-de-liga-1-capitanul-dragos-albu-face-promisiuni-indraznete-dupa-obtinerea-promovarii-indiferent-cu-cine-jucam-vrem-sa-castigam-19184644

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-ispas-mai-fericit-ca-niciodata-dupa-promovare-dar-si-cu-un-discurs-echilibrat-nu-vrem-sa-trecem-prin-liga-1-ca-gasca-prin-apa-acolo-daca-nu-esti-concentrat-30-de-secunde-ai-luat-g-19184534

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 May. 2021, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă