Discursul lui Eugen Trică după ce ”FC U” Craiova a promovat matematic în Liga 1. Mulțumirile pentru suporteri, ”în special a celor de la Peluza Sud”, și pretențiile pe care le are pentru sezonul următor

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 20:43 Liga 2

”FC U” Craiova a remizat, scor 0-0 pe ”Ion Oblemenco”, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, cu FK Csikszereda, rezultat care a fost suficient pentru a obține promovarea matematică în Liga 1 cu două runde înainte de final.

Oltenii, nou-promovați în Liga 2, fac pasul în elita fotbalului românesc după doar un sezon în care în mare parte s-au aflat pe primul lor, fie în campionatul regular, fie în play-off.

”Mă gândeam la o melodie, a lui Tudor Gheorghe: O ce dor, ce chin, ce jale, pe la poarta dumitale. Cam asta a fost astăzi la noi. Au fost emoții mari de tot. Era normal. Îmi aduc aminte că în 2007, când eram jucător la CFR Cluj și, tot așa, am jucat ultima etapă cu Universitatea Cluj, echipă retrogradată, și trebuie să câștigăm trei puncte. Și atunci presiunea fiind foarte mare, nu știu dacă am ajuns de vreo două-trei ori la poartă, dar, într-un final, am avut penalty și am reușit să câștigăm campionatul. 

E normal să fie presiunea asta. Noi nu avem încă jucătorii aceia, cu personalitate, să joace sub presiune, să țină de minge, cum mi-aș fi dorit eu și mi-i doresc în continuare, chiar și pentru Liga 1. Dar, într-un final, sunt foarte bucuros pentru această promovare, după o muncă de doi ani de zile, din momentul în care am venit. A fost un proiect foarte frumos. Cu toții ne bucurăm, pentru că este meritul tuturor. Am fost și plecat, însă important e că și-a dat lumea seama, într-un final, că am făcut o treabă bună atunci și au greșit. Și-au reparat această greșeală și toată lumea este fericită. Totul e bine când se termină cu bine”, a spus Eugen Trică la finalul jocului cu FK Csikszereda, la microfonul DigiSport.

Eugen Trică: ”Odată cu intrare în play-off, ne-am revenit, am început iar să jucăm fotbal”

Trică, revenit pe banca tehnică a echipei lui Adrian Mititelu în etapa a 20-a a sezonului regular, după ce reușise promovarea Craiovei în Liga 2, însă înlăturat după un conflict cu patronul, spune că a avut emoții pentru îndeplinirea obiectivului, aducând aminte de două jocuri din ultimele runde ale sezonului regular.

”Am avut emoții, cu două etape înainte de a intra în play-off, făcusem un meci egal cu Farul Constanța, o contracandidată. Jucam la Reșița un meci pe viață și pe moarte și dacă nu reușeam să câștigăm acolo, nu reușeam să intrăm în play-off. Deci au fost două meciuri cruciale pentru noi. Odată cu intrare în play-off, ne-am revenit, am început iar să jucăm fotbal. Presiunea este mare, și nu numai aici, la Liga 2, ci și la Liga 1, la echipe foarte bune”, a amintit Eugen Trică.

”FC U” Craiova vrea locul 1 în play-off-ul Ligii 2

”FC U” Craiova mai are meciuri cu Rapid (deplasare, 17 mai, ora 21:00) și Dunărea Călărași (acasă) și nu lasă garda jos. Vrea să rămână pe locul 1 în Liga 2, pentru a lua trofeul de campioană. Momentan, oltenii au patru puncte peste giuleșteni, care au un meci în minus.

”Acum ne bucurăm cu toții, suntem liniștiți, am promovat în Liga 1, cu toții ne doream lucrul ăsta. Dar, să nu uităm, mai sunt două etape și încercăm să terminăm campionatul pe primul loc. Ăsta este obiectivul, următorul obiectiv”, a spus Trică.

”Jos pălăria în fața suporterilor, în special a celor de la Peluza Sud”

Trică nu a uitat nici de suporteri, cărora le-a mulțumit pentru susținere. Speră ca ultimul meci să aibă și fani în tribune, după ce președintele țării a anunțat măsuri de relaxare, printre care și revenirea publicului la evenimente.

”Ne bucurăm din suflet. Sunt sigur că se va umple stadionul, pentru că și acești suporteri merită din plin. Îmi aduc aminte, asta le spuneam și băieților la ședința tehnică dinainte de meci, cât au suferit acești suporteri, din Liga a 4-a, au fost pe la Podari, au fost pe nu știu unde, pe la Mihăilești, prin toată zona Olteniei. Deci jos pălăria în fața suporterilor, în special a celor de la Peluza Sud. Merită din plin. E și meritul lor și le mulțumim din suflet că  sunt alături de noi în continuare. Avem mare nevoie de suporteri. Mi-aș dori ca în ultima etapă să fie stadionul plin și să ne bucurăm împreună. Și 25 la sută din capacitate. Merită acești suporteri minunați”, a transmis Eugen Trică la finalul jocului cu FK Csikszereda.

”Vorba lui Guardiola, când a ajuns în finala Ligii Campionilor. Acum este seara pentru un pahar de vin, două – trei, și de mâine gândim și viitorul nostru”

Chiar dacă mai sunt două jocuri din play-off, Eugen Trică este deja cu gândul la planurile pentru Liga 1. Antrenorul are pretenții și spune că nu se va mulțumi cu puțin în elită.

”Nu mă mulțumesc cu puțin. Ne bucurăm în seara asta. Vorba lui Guardiola, când a ajuns în finala Ligii Campionilor. Acum este seara pentru un pahar de vin, două – trei, și de mâine gândim și viitorul nostru. Vrem performanță. Nu ne mulțumim cu puțin, mai ales eu. Nici nu vrea usă aud. La Craiova nu există așa ceva, salvarea de la retrogradare. Există numai obiective mărețe”, a mai spus Eugen Trică.

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 20:43 Liga 2
Pe aceeași temă