Mino Sota continuă în Liga 2, însă nu cu Metaloglobus! Japonezul a refuzat oferte de la Steaua și Petrolul, preferând FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 02 Jul. 2021, 14:12 Liga 2
Mino Sota continuă în Liga 2, însă nu cu Metaloglobus! Japonezul a refuzat oferte de la Steaua și Petrolul, preferând FC Hermannstadt

FC Hermannstadt mărește la 11 numărul achizițiilor făcute în această vară, după retrogradarea în Liga 2. Ultima noutate în lotul antrenat de Marius Măldărășanu este Mino Sota (26 de ani), un mijlocaș japonez care joacă din vara lui 2018 în România, la Metaloglobus.

Sota și-a încheiat contractul cu bucureștenii în această vară, a primit oferte de la Steaua și Petrolul, își dorea să joace în Liga 1, însă a preferat să semneze cu echipa sibiană, acolo unde va colabora cu unul dintre antrenorii pe care i-a avut la Metaloglobus.

Mino Sota a semnat cu FC Hermannstadt

În cariera sa, Mino Sota a mai evoluat, înainte să ajungă în România, la Metaloglobus, pentru Lagend Shiga (Japonia), Fgura Utd și Gharghur FC (ambele din Malta). La Metaloglobus a ajuns în vara lui 2018 și s-a impus rapid. În primul sezon a evoluat în 23 de meciuri (18 ca titular, de 4 ori schimbat, 1590 minute), în al doilea a prins 21 de jocuri (18 ca titular, de 4 ori schimbat, 1629 minute), iar în al treilea, cel recent încheiat, a avut 24 de partide (23 ca titular, de 2 ori schimbat, 2064 minute). Nu a înscris însă niciodată.

”A.F.C.Hermannstadt a oficializat astăzi transferul mijocașului japonez Sota Mino. Acesta are 26 de ani, 1,81 înălțime, joacă pe postul de mijlocaș central, vorbește limba română foarte bine și este cotat la suma de 225.000 euro pe siteurile de specialitate. Sota Mino a mai evoluat pentru Lagend Shiga, în țara natală, Fgura United și Gharghur FC în Malta și Metaloglobus București, în Liga a II-a, unde l-a avut ca antrenor principal pe Marius Măldărășanu. În cele două sezoane petrecute în fotbalul românesc, mijlocașul japonez a evoluat în 52 de meciuri și a reușit două pase de gol.
Îi spunem ようこそ(Yokoso=bine ai venit) lui Sota Mino!”, a anunțat FC Hermannstadt pe site-ul oficial.

Marius Măldărășanu l-a sfătuit pe Mino Sota să meargă la FC Hermannstadt dinainte ca el să fie ofertat să fie antrenorul echipei

Marius Măldărășanu a dezvăluia pentru Liga2.ro că recomandase unui fost elev al său, care îl contactase pentru a-l consulta, să meargă la echipa sibiană, înainte ca el să știe că va fi ofertat pentru a prelua funcția de antrenor. Era vorba despre Mino Sota, pe care l-a antrenat în ediția 2019-2020 la Metaloglobus.

”Am propus un jucător, dar încă nu este semnat. A lucrat cu mine, s-a interesat și l-am direcționat spre Hermannstadt, fără ca eu să știu că merg acolo, ci pentru că văzusem că o să fie antrenor Bogdan Andone și președinte Dani Coman. Asta i-am spus. E clar că este un proiect serios, se vrea promovarea și i-am zis să se ducă acolo. Și se pare că vom lucra din nou împreună.

De-a lungul timpului, Ioan Andone și Bogdan Andone s-au interesat de el și îl voiau la FC Voluntari. Și acum, cel puțin cum apăruse în presă, că Bogdan Andone merge la Hermannstadt, probabil l-a contactat, el fiind și jucător liber și băiatul m-a sunat să îi dau un sfat, între Hermannstadt și alte echipe. El nu mai voia să continue la clubul unde a evoluat până acum”, afirma Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Ultimul său antrenor avut la Metaloglobus, Gabriel Manu, a avut cuvinte de laudă pentru modul în care japonezul juca sub comanda sa: ”Dacă vă uitaţi şi pe InStat, are nişte cifre incredible. Este un jucător pe care l-aş numi kamikaze. Când îi dai o sarcină de joc, el nu se lasă până nu o respectă, indiferent de situaţie. Nu-l interesează! Joacă mai mult de sută la sută fiecare meci şi cred că el va merge cu siguranţă în Liga 1 pentru că are calitate şi valoare.”

Alte zece achiziții făcute de sibieni în această vară

FC Hermannstadt este printre cele mai active echipe care vor juca în noul sezon în Liga 2 în privința numărului de transferuri anunțate în mod oficial până acum.

Înaintea prezentării lui Sota, la echipa sibiană au mai ajuns următorii fotbaliști: Valentin Buhăcianu (atacant, ex UTA), Fabrizio Constantin (fundaș, ex Unirea Bascov), Cosmin Bucuroiu (atacant, ex Unirea Bascov), Ionuț Năstăsie (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș), Vlad Muțiu (portar, ex ”U” Cluj), Raul Băilă (portar, ex Măgura Cisnădie), Alexandru Ban (mijlocaș, ex Măgura Cisnădie), Gheorghe Tomșa (fundaș, ex CFR Cluj), Paul Antoche (mijlocaș, ex Farul) și Silviu Balaure (mijlocaș, ex Astra).

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 02 Jul. 2021, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă