OFICIAL | Vlad Muțiu a lăsat ”U” Cluj pentru FC Hermannstadt! Sibienii au anunțat despărțirea de încă un fundaș

Marius ANGHEL 20 Jun. 2021, 01:08 Liga 2
OFICIAL | Vlad Muțiu a lăsat ”U” Cluj pentru FC Hermannstadt! Sibienii au anunțat despărțirea de încă un fundaș

FC Hermannstadt a devenit în ultimele zile una dintre cele mai active echipe dintre cele care vor evolua în noul sezon de Liga 2, ediția 2021/2022. Clubul retrogradat din Liga 1 și-a numit un nou președinte, în persoana lui Dănuț Coman, și a perfectat cinci achiziții.

Ultima noutate din lotul sibienilor este Vlad Muțiu (26 de ani), portar care s-a despărțit de ”U” Cluj, unde a fost jucător de bază în sezonul recent încheiat.

Totodată, formația FC Hermannstadt a anunțat despărțirea de Adrian Scarlatache, după ce zilele trecute s-a despărțit de un alt fundaș, Claudiu Belu-Iordache, care a semnat cu Rapid.

Vlad Muțiu a semnat cu FC Hermannstadt, după ce nu a mai vrut să continue cu ”U” Cluj

Echipa sibiană retrogradată în Liga 2 a anunțat sâmbătă seară că a ajuns la un acord cu Vlad Muțiu, unul dintre cei 14 jucători care s-au despărțit de ”U” Cluj în această pauză dintre sezoane.

Goalkeeperul din Baia Mare a evoluat în ediția trecută a Ligii 2 la ”U” Cluj, în 20 de meciuri, fiind titularul din poartă. În cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo, Unirea Tărlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Afumați și Farul Constanța.

”Goalkeeperul Vlad Muțiu, în vârstă de 26 de ani, a semnat astăzi cu A.F.C.Hermannstadt și va pune umerii, brațele, picioarele, dar și toată experiența sa pentru revenirea echipei în Liga 1! Vlad are 1,87m, este fost internațional U19 al României și a mai evoluat până acum pentru echipe ca Dinamo București, Unirea Țârlungeni, C.S.M.Rm.Vâlcea, C.S.Afumați, Farul Constanța și Universitatea Cluj, grupare pentru care a bifat 22 de meciuri (n.r. – are 20 de meciuri jucate în Liga 2 pentru ”U” Cluj, nu 22) în sezonul precedent de Liga a II-a.
Îi spunem bun venit lui Vlad și mult succes în tricoul #FCH!”, a comunicat FC Hermannstadt.

Detaliul că Muțiu a fost internațional U19, acum, când merge deja pe 27 de ani, nu are nicio valoare. O performanță pentru el ar fi fost dacă ar fi atras atenția selecționerului naționalei de seniori sau a echipelor din Liga 1.

  • FC Hermannstadt s-a bazat în sezonul trecut, în nu mai puțin de 37 de jocuri de Liga 1, pe portarul portughez Cristiano Pereira Figueiredo (30 de ani), care probabil nu va mai continua la trupa din Sibiu. În lot au mai fost Ionuț Pop (23 de ani), utilizat două jocuri, și Ionuț Rus (21 de ani), neutilizat.

Adrian Scarlatache nu va continua nici el cu FC Hermannstadt

Până acum, FC Hermannstadt i-a mai achiziționat pentru sezonul de Liga 2 pe Valentin Buhăcianu (atacant, ex UTA), Fabrizio Constantin (fundaș, ex Unirea Bascov), Cosmin Bucuroiu (atacant, ex Unirea Bascov) și Ionuț Năstăsie (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș).

Totodată, sâmbătă noapte a anunțat oficial și despărțirea de fundașul Adrian Scarlatache, după cea a lui Claudiu Belu-Iordache.

Jucătorul de 34 de ani originar din Turnu Măgurele a jucat în ediția trecută a Ligii 1 în 21 de meciuri pentru FC Hermannstadt, în 19 ca titular, și a înscris un gol, în victoria de pe teren propriu cu Campionii FC Argeș (scor 1-0).

”Astăzi ne-am despărțit în termeni amiabili de un OM bun, un fundaș de mare experiență și un profesionist desăvârșit. Adrian Scarlatache, noi îți mulțumim că ai luptat până la capăt pentru #FCH! Ai tot #respectul nostru!
Mult succes în carieră!”, a comunicat FC Hermannstadt.

Altfel, noul președinte al echipei sibiene, Dănuț Coman, a ajuns la un acord cu Marius Măldărășanu, pentru a-l numit antrenor principal. Tehnicianul a vorbit pentru Liga2.ro despre înțelegerea verbală pe care o are cu fostul său coechipier de la Rapid și FC Brașov.

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 20 Jun. 2021, 01:08 Liga 2
Pe aceeași temă