Mihai Eșanu rămâne în prima ligă după ce nu și-a dorit să continue cu Chindia și în Liga 2. Mesajul portarului după ce a semnat cu noua sa echipă

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 16:54 Liga 2
Mihai Eșanu rămâne în prima ligă după ce nu și-a dorit să continue cu Chindia și în Liga 2. Mesajul portarului după ce a semnat cu noua sa echipă

Mihai Eșanu (24 de ani) nu și-a mai dorit să continue cu Chindia Târgoviște după retrogradarea echipei dâmbovițene în Liga 2, iar portarul bucureștean va continua în SuperLigă.

A semnat cu Petrolul, unde îi va avea coechipieri pe cehul Lukas Zima (29 ani) și George Gavrilaș (32 ani), ambii achiziționați tot în această vară, Gavrilaș adus chiar din Liga 2, de la Metaloglobus.

Ploieștenii și-au mai luat un portar după ce austriacul Andreas Leitner a fost cedat la SV Ried.

Mihai Eșanu nu și-a mai dorit să continue cu Chindia și a semnat cu Petrolul

Mihai Eșanu era printre puținii jucători care mai aveau contract cu Chindia și în următorul sezon, după retrogradarea în Liga 2, însă portarul bucureștean nu și-a mai dorit să continue la echipa care în ediția 2022-2023 nu l-a utilizat nici măcar într-un joc în prima ligă, l-a avut de șapte ori rezervă și l-a folosit o dată în Cupa României, în 1-4 cu FC Hermannstadt, de alte două ori fiind rezervă în această competiție.

”Șerban, Ioniță, care mai au contract cu noi un an, respectiv doi. Corinus și Eșanu, care, în momentul de față, au aceste probleme pe care trebuie să le discutăm, dacă vor rămâne alături de noi sau nu. Restul au plecat”, spunea, la prezentarea sa, noul președinte al Chindiei, Andrei Cordoș, întrebat despre situația jucătorilor care mai au contract cu târgoviștenii.

La Chindia, Eșanu a ajuns în august 2022, iar în cariera sa, goalkeeperul crescut de Dinamo a mai evoluat pentru CS Balotești (9 jocuri în Liga 2) și Dinamo (39 de jocuri în prima ligă).

Petrolul are trei noi portari în lot

Mihai Eșanu îi va avea concurenți pentru a deveni titular la Petrolul pe Lukas Zima (29 ani) și George Gavrilaș (32 ani). Ambii sunt tot achiziții noi.

”Clubul nostru a ajuns la un acord cu portarul Mihai Alexandru Eșanu, cel care va îmbrăca, astfel, tricoul „lupilor” începând din această vară.

În vârstă de 24 de ani, Eșanu a evoluat, de-a lungul carierei, pentru Dinamo II București, CS Balotești, Daco-Getica București, FC Dinamo, Farul Constanța și, în ultimul sezon, Chindia Târgoviște, adunând 39 de prezențe la nivel de prim-eșalon.

«Sper să ne bucurăm împreună de fotbal și să avem cât mai multe realizări!»

Bun venit, Mihai Eșanu!”, a transmis Petrolul.

Cu Petrolul au mai semnat în această vară George Gavrilaș (portar de la Metaloglobus), Guilherme Garutti (fundaș brazilian de la CS Mioveni), Zoran Mitrov (mijlocaș central fost la FC Brașov), Lukas Zima (portar ceh fost la VVV Venlo / Olanda), Alexandru Musi (mijlocaș fost la Poli Iași și împrumutat de la FCSB), Zoran Petrovic (atacant fost la Buducnost Podgorica) și Ionuț Cojocaru (atacant împrumutat de la Farul).

La Chindia, în acest moment, în lot sunt portarii Dorian Railean (fost la Unirea Dej), Iustin Popescu (fost la Concordia Chiajna) și Andres Brînzea (din cadrul clubului).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-inceput-pregatirea-sezonului-de-liga-2-cu-doua-noi-achizitii-dar-si-cu-un-alt-jucator-cunoscut-targovistenilor-suporterii-veniti-la-stadion-controlati-drastic-19276159

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-achizitii-pentru-chindia-anuntate-cu-o-zi-inaintea-reunirii-schimbare-de-situatie-capitanul-dinu-in-carti-pentru-un-nou-sezon-la-targoviste-19276017

Marius ANGHEL 27 Jun. 2023, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă