Corvinul a anunțat, prin intermediul unui comunicat, cât și a unui mesaj din partea primarului municipiului Hunedoara, că se bucură de sprijin financiar inclusiv din partea Condiliului Județean Hunedoara. Suma pe care clubul o primește din partea instituției județene este de 1 milion de lei, bani solicitați printr-un proiect chiar de către Corvinul.
Edilul-șef Dan Bobouţanu (foto text, arătând semnul victoriei), cel care are un cuvânt greu de spus la club, susține că echipa are șanse mai mari să ajungă în prima ligă odată și cu implicarea financiară a Consiliului Județean, că se dorește îndeplinirea acestui obiectiv în doi-trei ani, dar că pentru acest lucru este nevoie și de implicarea unui partener din mediul privat. După cum se știe, Corvinul este un club de drept public, astfel că în acest moment nu poate promova în prima ligă, chiar dacă va ocupa o poziție care sportiv i-ar permite acest lucru.
Însă, Hunedoara nu are nici stadion care să îndeplinească cerințele primei ligi, se pregătește de demolarea celui actual, astfel că ridicarea unuia nou va mai dura câțiva ani buni.
Mult așteptata implicare financiară a Consiliului Județean Hunedoara la clubul Corvinul, alături de primăria municipiului în care își are reședința echipa nou-promovată în vară în Liga 2, s-a produs în aceste zile, înainte de încheierea activității sportive pe anul 2023, cu toate că instituția condusă de Laurențiu Nistor promisese implicare încă din vară, când s-a reușit promovarea.
1 milion de lei primește Corvinul de la CJ Hunedoara, după cum chiar clubul a anunțat. Interesant este că echipa dă exemplul și altor cluburi de fotbal, exclusiv din prima ligă, care beneficiază de sprijin din bani publici!
Chiar dacă nu poate promova în prima ligă, fiind un club de drept public, la Hunedoara se visează, în special prin ochiii primarului Bobouțanu, la accederea într-o cupă europeană prin intermediul Cupei României!
A doua clasată din Liga 2 după 14 etape încheie comunicatul prin a face o altă comparație. ”Aşa cum Castelul Corvinilor este, incontestabil, „motorul” turismului în judeţul Hunedoara, şi echipa de fotbal Corvinul 1921 este, la ora actuală, principalul ambasador sportiv al judeţului la nivel naţional”, e de părere Corvinul.
”Consiliul Judeţean se alătură Primăriei Hunedoara în sprijinirea celui mai important brand sportiv al judeţului: „Corvinul”
Consiliului Judeţean Hunedoara acordă sprijin financiar pentru Corvinul 1921 Hunedoara – o echipă nu doar a oraşului, ci a întregului judeţ.
Corvinul Hunedoara este o echipă care are suporteri nu doar în municipiul Hunedoara, ci în întreg judeţul. La meciurile Corvinului vin frecvent suporteri din zonele Brad, Deva, Simeria, Orăştie, Haţeg şi chiar şi din Valea Jiului.
Primăria Hunedoara şi Consiliul Judeţean au pus bazele unui parteneriat privind revigorarea sportului, în special a fotbalului, încă din 2016 – 2017, iar un prim obiectiv a fost începerea demersurilor concrete pentru construirea unui nou stadion, un stadion al întregului judeţ. Totul a fost făcut public, prin comunicate şi hotărâri adoptate de cele două instituţii. Proiectul nostru sportiv, pus la punct în vara lui 2021, se dovedeşte a fi unul de succes. Încă din toamna anului 2021 conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a anunţat că va contribui la susţinerea acestui club care, dovedit lucru, este de interes judeţean, dar s-a pus o condiţie: Corvinul să promoveze în Liga a II-a. Echipa de seniori a promovat, anul acesta, în eşalonul secund şi a avut până acum un parcurs mai mult decât meritoriu. Consiliul Judeţean îşi respectă astfel angajamentul, alăturându-se astfel altor consilii judeţene din România care susţin fotbalul de performanţă. CJ Hunedoara a alocat Clubului Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara suma de 1 milion de lei, perfect legal, în baza unui proiect sportiv pentru care clubul a solicitat finanţare.
«Nu am ascuns niciodată dorinţa ca echipa-fanion a judeţului Hunedoara să revină în Liga I, în următorii doi-trei ani, însă acest lucru este imposibil fără susţinerea întregii comunităţi hunedorene (nu doar a oraşului). Corvinul are deja susţinera unui judeţ întreg la nivelul simplilor spectatori din tribune veniţi, aşa cum am mai spus, atât din oraş cât şi din diferite zone ale judeţului. Dacă are şi susţinerea Consiliului Judeţean, poate spera, pe mai departe, la mult dorita revenire în primul eşalon fotbalistic al ţării. Conform regulilor actuale, pentru promovare în primul eşalon este nevoie şi de un partener din mediul privat, dar, cu siguranţă, niciun investitor serios nu ar susţine absolut de unul singur, fără implicarea autorităţilor locale şi judeţene, o echipă de Liga I într-un judeţ care nu se poate lăuda cu oraşe mari (şi bugete locale pe măsură) precum Iaşi, Arad, Sibiu sau Cluj – Napoca (oraşe ale căror echipe din Liga I sunt sprijinite, direct sau indirect, de primării şi consilii judeţene). Revenind la rezultate, chiar şi din postura de echipă de Liga a II-a şi Corvinul poate face performanţă la nivel naţional, de exemplu în „Cupa României”: dacă ar câştiga trofeul, ar putea apoi reprezenta România într-o competiţie europeană. Ţin să mulţumesc Consiliului Judeţean pentru susţinerea pe care o acordă acestui proiect sportiv reprezentativ nu doar pentu municipiul Hunedoara, ci pentru întregul judeţ», explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Conform informaţiilor publicate de presa centrală, mai multe echipe din ţară de Liga a II-a, dar şi echipe de Liga I precum UTA Arad, Sepsi Sf. Gheorghe, U. Cluj, Voluntari, Hermanstadt sau FC Botoşani, beneficiază de sprijin din bani publici.
Aşa cum Castelul Corvinilor este, incontestabil, „motorul” turismului în judeţul Hunedoara, şi echipa de fotbal Corvinul 1921 este, la ora actuală, principalul ambasador sportiv al judeţului la nivel naţional.”
Primăria Hunedoara, principalul sponsor al clubului Corvinul, unul de drept public, oferă un buget întregului club pe anul 2023 de 1,4 milioane de euro.
De la jumătatea lunii septembrie a acestui an, echipei lui Florin Maxim i s-a alăturat și un sponsor privat, Prodesign Engineering & Construction, care, din informațiile Liga2.ro, oferă clubului în jur de 300 de mii de lei pe an. Această companie este prima care a răspuns pozitiv solicitărilor lansate de club către firmele importante din oraș sau din județ. De exemplu, din sursele noastre, Corvinul a abordat inclusiv compania ArcelorMittal, care deține o parte din combinat siderurgic din Hunedoara, însă aceasta nu a oferit un răspuns.
La momentul promovării în Liga 2, Consiliului Județean Hunedoara promitea un buget asemănător cu cel pus la dispoziție de Consiliul Local al Municipiului Hunedoara, însă abia acum a aprobat un proiect înaintat de Corvinul pentru a primi bani nerambursabili. Suma reprezintă 1 milion de lei.
După 14 etape trecute din acest sezon regular, Corvinul ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 28 de puncte acumulate, la fel ca Unirea Slobozia, pe care o depășește datorită golaverajului mai bun. Lider este un alt club de drept public, CSC Șelimbăr, și el fără drept de promovare.
În ultima etapă din 2023, Corvinul joacă joi, de la ora 17:30, la București, cu Steaua, club cu a cărei galerie este înfrățită galeria hunedorenilor. Steaua se află pe locul 6, ultimul calificabil în play-off, cu 22 de puncte acumulate până acum.
Corvinul va mai juca apoi un meci în acest an, în etapa a 3-a, ultima din faza grupelor Cupei României, în data de 7 decembrie, de la ora 17:00, la Oradea, cu Progresul Pecica (Liga 3). Cu o victorie în acest meci, trupa lui Florin Maxim se califică în sferturile competiției, în acest moment fiind pe locul 2 în Grupa A, la egalitate cu Petrolul, ambele având maximum de puncte, 6, după primele două jocuri.
Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-15-a-a-ligii-2-19294595
https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-intalneste-steaua-in-etapa-a-15-a-din-liga-2-19294529
https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-maxim-si-manolache-dupa-corvinul-selimbar-0-0-19294255
https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-are-un-nou-sponsor-19285455