Corvinul vrea să facă pasul final către play-off! Florin Maxim merge la victorie pe terenul Stelei: ”O echipă periculoasă, cu jucători de calitate”

Andrei PASCU 28 Nov. 2023, 18:52 Liga 2
Corvinul vrea să facă pasul final către play-off! Florin Maxim merge la victorie pe terenul Stelei: ”O echipă periculoasă, cu jucători de calitate”

Corvinul Hunedoara are patru victorii și un egal în ultimele cinci runde din Liga 2, dar vrea neapărat succesul și în partida de joi, din etapa a 15-a de Liga 2, cu Steaua, pe teren advers. Trupa hunedoreană se află într-un moment bun, după un egal și un eșec anterior bilanțului pozitiv.

Corvinul Hunedoara a făcut egal în runda trecută de Liga 2, 0-0 cu CSC Șelimbăr, iar înainte a învins, în ultimele patru partide din Liga 2: 2-1 cu Chindia Târgoviște, 2-1 cu Metaloglobus, 4-0 cu Unirea Dej și 2-0 cu CSM Alexandria.

Corvinul Hunedoara întâlnește Steaua în etapa a 15-a din Liga 2. Analiza lui Florin Maxim

Antrenorul Florin Maxim pregătește foarte atent duelul de joi, din Ghencea, sperând iar la un rezultat pozitiv, pentru că hunedorenii nu sunt, momentan, siguri de locul de play-off. Maxim consideră că echipa sa mai are nevoie de cel puțin trei puncte pentru a termina sezonul regular în primele șase locuri.

Cu toate acestea, antrenorul Corvinului se teme de faptul că Steaua este o formație solidă, cu un parcurs bun până acum, remarcând victoria din runda trecută, 6-1 cu Progresul Spartac, dar și experiența lui Daniel Oprița.

”Ultimul joc de campionat, după care urmează meciul din Cupa României, de la Oradea, dar vom lua meciurile pas cu pas. Va fi acum o deplasare lungă, dar băieții s-au obișnuit, au fost de bun augur până acum.

Va fi un meci pe care îl abordăm la victorie, contra unei echipe în formă, a marcat șase goluri în etapa trecută, ceea ce nu e puțin. O echipă foarte ofensivă, cu jucători de calitate, dar putem să o surprindem.

Băieții s-au obișnuit și cu ritmul, am obținut trei victorii în șapte zile, dacă luăm în calcul și acel meci din Cupa României, cu Sepsi. Cred că oboseala nu își va spune cuvântul, chiar dacă meciul trecut a fost unul solicitant. Probleme nu au fost, la antrenamentul de ieri băieții au fost bine, acum sunt bine, sper să nu întâmpinăm alte probleme până la ora jocului.

Steaua e un adversar bun, am văzut-o pe viu, cu Șelimbăr, unde a deschis scorul, a luat apoi un gol repede, după care, la 3-1, a marcat, a redus din diferență, 3-2, dar a avut o dominare totală apoi, mai putea marca.

Steaua e o echipă periculoasă, cu jucători de calitate. E o echipă bună, nu imprevizibilă, iar asta a demonstrat-o în anii de Liga 2. Are un antrenor pe care îl știu, un antrenor riguros, le cere asta și jucătorilor. Echipele lui Daniel au fost mereu compacte.

Sper ca meciul să fie plăcut. Steaua are nevoie de puncte, dar și noi, pentru că avem doar 28 de puncte. Anii trecuți s-a intrat în play-off cu 31-33 de puncte. Încă nu suntem în play-off”, a spus Florin Maxim.

Corvinul Hunedoara, la trei puncte de liderul CSC Șelimbăr

Corvinul Hunedoara are 28 puncte și este podium în Liga 2, la trei puncte de locul 1, sibienii de la CSC Șelimbăr. În runda a 15-a va juca, așadar, joi, de la ora 17:30, pe teren advers, cu Steaua, în nocturnă, o ipostază cu care fotbaliștii de la Corvinul Hunedoara nu prea s-au întâlnit de la venirea la echipă.

Steaua are cinci rezultate pozitive în ultimele cinci meciuri: 3-1 cu CSM Ceahlăul, 0-0 cu Rapid, 0-0 cu CSC Dumbrăvița, 1-0 cu FK Miercurea Ciuc și 6-1 cu Progresul Spartac. Duelul cu Rapid a avut loc în Cupa României.

Avem atâtea puncte câte am meritat. Poate am fi meritat mai multe, dar puteam obține și mai puține. Ora jocului nu mai ține de nimic, jucătorii vor să fie sus, în Liga 1. Acolo, meciurile se joacă în nocturnă. Cred că toți jucătorii vor să evolueze în nocturnă, pe terenuri bune.

Galeria noastră și a Stelei sunt înfrățite. Suporterii au fost mereu lângă noi, de când am venit eu aici. Ne-au susținut suporterii, vreau să le mulțumesc, atât oamenilor care vin în tribune, cât și celor din peluze. Ne bucură aportul lor, cred că și jucătorii le creează aceste bucurii, chiar și la ultimul meci au dorit jucătorii, dar atât s-a putut. Oamenii au apreciat”, a mai spus Florin Maxim.

https://www.youtube.com/watch?v=IWsZVm9vPYg

 

Foto: Călin Corpaciu
Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-s-ar-fi-mutat-din-targu-jiu-din-cauza-datoriilor-19294523

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-unirea-slobozia-pune-punct-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19294494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-pasi-pentru-un-stadion-nou-la-timisoara-19294483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/planuri-mari-pentru-refacerea-stadionului-tineretului-din-brasov-primarul-spune-ca-proiectul-in-valoare-de-30-de-milioane-de-euro-depinde-de-un-vot-19294468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-la-sibiu-ultimul-meci-din-2023-19294464

Andrei PASCU 28 Nov. 2023, 18:52 Liga 2
Pe aceeași temă