INTERVIU | Florin Plămadă, căpitanul echipei Poli Iași: ”Suntem o echipă care poate face puncte cu oricine. Poate lumea ne ia în râs acum, dar cu timpul vom arăta altfel.” Ce spune despre șansele la play-off

Narcis POHOAȚĂ 30 Aug. 2021, 12:48 Liga 2
INTERVIU | Florin Plămadă, căpitanul echipei Poli Iași: ”Suntem o echipă care poate face puncte cu oricine. Poate lumea ne ia în râs acum, dar cu timpul vom arăta altfel.” Ce spune despre șansele la play-off

Politehnica Iași a ieșit bine din prima serie de cinci meciuri din acest sezon, cele șase puncte obținute în confruntările cu Universitatea Cluj (scor 2-0) și Politehnica Timișoara (scor 1-0) situând echipa din Copou undeva la mijlocul clasamentului în Liga 2.

După un start ratat, cu trei eșecuri consecutive (0-2 la Petrolul, 0-1 cu Concordia Chiajna și 1-2 la FC Hermannstadt), elevii lui Costel Enache au dat semne de revenire și au reușit să câștige ultimele două meciuri fără să primească gol. Și asta în primul rând printr-o atitudine mult schimbată în bine și printr-o organizare defensivă bună.

Florin Plămadă: ”Puțin atitudinea s-a schimbat în bine”

După derularea unui sfert din sezonul regular, căpitanul Florin Plămadă (29 de ani), stâlpul defensivei ieșenilor, a oferit un interviu pentru Liga2.ro în care a tras concluziile după primele cinci etape și a vorbit în termeni optimiști despre traseul pe care îl va urma Poli în actuala stagiune.

Florin, vă prinde bine minivacanța asta?
Ne prinde bine această pauză, pentru că au venit jucătorii pe rând și este foarte greu. Când vin doi-trei azi, doi-trei mâine și vrei să faci o echipă e foarte greu. Plus că jucătorii accidentați își pot reveni în această pauză.

Cum a fost meciul de la Timișoara?
A fost un meci greu, am întâlnit o echipă bună, foarte experimentată, cu jucători buni pentru nivelul Ligii a 2-a. Important este că am reușit să luăm cele trei puncte. Am făcut un joc bine organizat și cu puțin noroc am câștigat la acea ultimă fază. Din punctul meu de vedere era echitabil un egal, la cum s-a jucat. Noi am cedat un fel inițiativa, le-am lăsat lor mai mult mingea, dar nu și-au creat ocazii. Nici nu ne-am creat, dar e bine că am luat aceste trei puncte mari pentru noi. O să se câștige foarte greu la Timișoara, veți vedea! Mai ales că suporterii au creat o atmosferă superbă în tribune.

Ați luat șase puncte în ultimele două meciuri, în fața unor adversari redutabili. Ce s-a schimbat față de primele trei etape, în care ați pierdut toate meciurile?
Puțin atitudinea s-a schimbat în bine. De la meciul cu FC Hermannstadt s-a simțit o schimbare a atitudinii în bine și puțin organizarea. Am fost puțin mai organizați, am cedat posesia, dar am fost bine organizați și cred că am arătat bine. Nici la Sibiu nu am arătat rău. Am cedat posesia și am încercat să lovim pe contraatac, pentru că, să fim serioși, încă nu suntem o echipă care să controlăm jocul, să ne ducem peste adversari. Dar o să fim în curând.
Dar o să vină și meciurile în care va trebui să mergeți peste adversari, să controlați jocul.
Sigur, dar fiecare meci îl abordezi și în funcție de adversari, ai o anumită strategie. Era greu să te duci peste Petrolul sau Chiajna, când noi nu știu dacă aveam zece antrenamente împreună. La modul cel mai serios.

”E un parcurs ok, spun eu. Atât s-a putut”

A trecut deja un sfert din sezonul regulat și ați acumulat șase puncte în fața a cinci echipe din plutonul fruntaș. E mult, e puțin? Vă așteptați la mai mult?
Clar că nu e foarte bun, dar e un parcurs ok, spun eu. Atât s-a putut. Chiar dacă mulți spuneau că nu vom lua niciun punct, noi credeam că vom acumula puncte. Așa cum suntem noi, adunați pe parcurs. Lumea poate ne ia în râs acum, și cu echipamentele, dar nu-i nimic… Râd ei acuma de noi, pornim noi cu greutăți, dar cu timpul vom arăta altfel. Cu o atitudine bună poți să câștigi jocuri, chiar dacă e greu. Lumea nu credea în noi, dar noi în interior speram să facem puncte.

Cum a fost atmosfera în vestiar după cele trei eșecuri consecutive?
Clar că nu era una bună. Toată lumea a fost supărată că nu am putut face mai mult. Știam că muncim bine la antrenamente și e dureros să nu iei puncte. Îți pui întrebări, te frămânți. Aceste două victorii ne dau încredere și moral să mergem mai departe.

”Suntem o echipă care poate face puncte cu oricine”

Voi la ce nivel sunteți?
Având în vedere că am jucat cu echipe care după cinci etape sunt tot acolo sus, eu sunt de părere că nu arătăm rău. Suntem o echipă care poate face puncte cu oricine, suntem o echipă care dacă ne păstrăm organizarea și atitudinea din ultimele trei partide putem urca în clasament, putem aduna puncte.

Nu ați luat gol în ultimele două meciuri, iar în toate cele cinci meciuri ați închis poarta în prima repriză.
Înseamnă că suntem bine organizați, concentrați. Stăm bine în teren, ne închidem bine, lucrăm bine la antrenamente. E un lucru bun și că nu primim gol în prima repriză, înseamnă că începem jocul concentrați.

Care crezi că a fost punctul forte al echipei până acum?
Unitatea de grup, am fost uniți.

La ce crezi că mai aveți de lucrat?
Cred că la controlul jocului. Următoarele meciuri o să ne ceară să venim cu un plus pe partea ofensivă. Vom juca cu unele echipe care se vor închide și va trebui și noi să ieșim la joc.

Fizic cum ești?
Sunt bine, dar se poate și mai bine. Mă bucur că nu am avut probleme. Dar m-aș bucura să fiu și mai bine. Vreau să mă simt util, să ajut echipa cât de mult pot.

”Ar trebui să ne agățăm de un loc de play-off”

Multă lume se gândește la play-off după cele două victorii. Crezi că poate emite pretenții Poli Iași?
Și noi vrem în play-off, vă dați seama. Dar trebuie să fim calculați, să o luăm pas cu pas. Ați văzut ce meciuri sunt în Liga 2! 14-0, e incredibil (FC Buzău a învins Unirea Constanța la acest scor după ce acesta din urmă a utilizat juniorii). Cu aceste două meciuri câștigate, pe un fond mai organizat și cu pauza asta, dacă în calupul următor facem puncte și urcăm în clasament, eu zic că ar trebui să ne agățăm de un loc de play-off. De ce să nu încercăm, dacă tot muncim! Dacă noi ne facem punctele, de ce să nu avem voie să sperăm, să visăm? De ce să nu schimbăm lucrurile din mers în bine, chiar dacă am plecat mai greu?

Cum ți se pare acest 14-0 de la Buzău?
Păi joci patru etape cu o echipă, pierzi la limită și acuma bagi o echipă de copii care pierd cu 14-0, iar după două săptămâni de pauză probabil vor băga altă echipă mai bună în teren. Unde mai e echilibrul și fair-play-ul. E șocant rezultatul! Și la antrenament sau în curtea școlii e greu să dai 14-0. Dar noi ne vrem punctele, nu contează cu ce scor.

Urmează o serie cu adversari mai abordabili.
Aparent… Poate pentru cei din afară abordabili. Mie, personal, Buzăul mi se pare o echipă bună a Ligii a 2-a. Noi ne dorim punctaj maxim, să vedem câte putem obține. Dacă vom ieși bine din acest calup vom urca automat în clasament. Uite, Viitorul Pandurii cu un punct până acum face egal la cea mai bună echipă, Chiajna. Se poate întâmpla orice. Trebuie să iei toate meciurile în serios, să nu te iei după calculul hârtiei.

Ce le transmiți suporterilor?
Le mulțumim suporterilor noștri. Și când am pierdut au fost cu noi, după eșecul din Copou cu Chiajna ne-au încurajat. Au avut răbdare și sperăm ca în continuare să ne fie alături. Ne dorim să avem atitudine, să fie și rezultate și să mergem cu toții împreună. Noi avem nevoie să îi simțim aproape, ei au nevoie ca echipa să facă rezultate pentru Iași. Împreună putem face lucruri frumoase, să readucem ușor-ușor echipa pe o linie bună, în care toată lumea să aibă doar de câștigat.

Poli Iași, în cantonament la Vatra Dornei

După victoria de la Timișoara, Costel Enache le-a dat două zile libere elevilor săi, Poli Iași urmând să revină la antrenamente astăzi după-amiază.

Marți, după antrenamentul de dimineață, echipa din Copou va pleca într-un stagiu centralizat de pregătire la Vatra Dornei, până sâmbătă.

Antrenorul Costele Enache va încerca să profite astfel de întreruperea campionatului pentru a-i avea alături pe jucători într-un minicantonament de câteva zile, ceea ce a lipsit Iașiului înainte de debutul campionatului.

În etapa a 6-a, Poli Iași (locul 11, 6 puncte) joacă acasă, cu FC Buzău (locul 7, 7 puncte).

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 30 Aug. 2021, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă