Florin Plămadă spune că Poli Iași trebuie să-și propună un obiectiv mai îndrăzneț decât menținerea în SuperLigă: ”Dacă vrei lucruri mici, e posibil să nu te alegi cu nimic.” Ce spune despre viitorul său în Copou și bucuria pe care i-o va oferi soția sa

Narcis POHOAȚĂ 31 May. 2023, 00:31 Liga 2
Florin Plămadă spune că Poli Iași trebuie să-și propună un obiectiv mai îndrăzneț decât menținerea în SuperLigă: ”Dacă vrei lucruri mici, e posibil să nu te alegi cu nimic.” Ce spune despre viitorul său în Copou și bucuria pe care i-o va oferi soția sa

Fundașul Florin Plămadă (31 de ani) este unul dintre cei cinci jucători ai Politehnicii Iași care au bifat în sezonul recent încheiat cel puțin a doua promovare din carieră în primul eșalon.

Alături de el, Gabriel Vașvari (cu FC Botoșani, în 2013), Viorel Lică (cu Petrolul, în 2022) și Răzvan Tincu (cu ACSMU Poli Iași, în 2012) au mai reușit câte o promovare anterior, doar cel din urmă tot cu echipa din Iași, dar când avea altă denumire. Mădălin Martac are, în schimb, trei promovări, cu Corona Brașov, în 2013, Chindia Târgoviște, în 2019, și Poli Iași, acum, în 2023.

Florin Plămadă este de părere că Poli Iași trebuie să-și propună mai mult decât evitarea retrogradării

Florin Plămadă, unul dintre căpitanii Iașiului în sezonul promovării, alături de Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu, este în asentimentul antrenorului Leo Grozavu când vine vorba de obiectivul pentru stagiunea viitoare. Experimentatul stoper crede că Poli trebuie să-și propună mai mult decât evitarea retrogradării, chiar dacă va avea statutul de nou-promovată. Când îți propui puțin, riști să nu te alegi cu nimic, susține Plămadă.

”E normal să ne propunem un obiectiv mai îndrăzneț, și vedem apoi dacă vom realiza asta sau nu. Dar dacă îți propui lucruri mici, e posibil să nu te alegi cu nimic. Chiar dacă Poli va fi o nou-promovată și va fi greu, cu un public numeros în spate, așa cum s-a întâmplat la ultimele trei meciuri din play-off acasă, echipa poate reuși lucruri frumoase. Va fi greu, dar dacă vrei cu adevărat ceva, trebuie să fii sută la sută și să lupți pentru visul tău”, spune Florin Plămadă.

Plămadă: ”Vacanța mea înseamnă recuperare”

Fundașul Iașiului nu a prins finalul sezonului pe teren și a fost nevoit să urmărească meciurile din tribune, din cauza unei accidentări. Acesta este și motivul pentru care fotbalistul în vârstă de 31 de ani nu va avea vacanță și încearcă în cele două săptămâni libere să se recupereze cât mai mult pentru stagiunea viitoare.

”Din păcate, nu am putut să fiu și eu pe teren la ultimele meciuri, mi-aș fi dorit să joc. Însă tot răul spre bine, m-am bucurat alături de colegii mei la final, m-am simțit ca și cum aș fi fost pe teren lângă ei. Din păcate, sunt și astfel de momente în viață, în care nu depinzi doar de tine. M-am simțit foarte rău câteva zile, am avut un virus, iar înainte de meciul cu Buzău am vomitat. Apoi m-am antrenat două zile, organismul a fost mai slăbit probabil și m-am accidentat la genunchi. A trebuit să fac o pauză forțată, dar sunt convins că voi reveni mult mai puternic. Grav nu este, dar ca orice accidentare trebuie să ai grijă. Vreau să fac recuperarea ca la carte, să nu omit niciun pas, pentru a nu risca o recidivă. Sper ca până la reunire să fiu aproape de sută la sută. De aceea vacanța mea va însemna recuperare, sală, cabinet medical”, a mai spus Florin Plămadă.

  • 19 meciuri și 2 goluri are Florin Plămadă în acest sezon de Liga 2 pentru Poli Iași. Sezonul trecut a avut 23 de prezente, toate ca titular, dar nu a înscris.

Vrea să continue în Copou, dar o decizie va fi luată după o discuție cu oficialii clubului

Ca mulți alți jucători din lot, și Florin Plămadă este la final de contract cu Poli Iași. Angajamentul său expiră în data de 30 iunie, dar speră să ajungă la un acord cu conducerea clubului pentru a juca și în prima ligă în Copou. Mai cu seamă că a contribuit și la reconstrucția echipei, fiind unul dintre puținii jucători care au evoluat la Iași și în stagiunea trecută. Alături de Plămadă, doar portarul Ianoș Brînză, fundașul Christ Kouadio și mijlocașul Francisc Cristea au mai jucat la Iași și în campionatul trecut, sub comanda lui Costel Enache.

”Eu am contract cu Poli Iași până pe 30 iunie. Eu îmi doresc să joc cu Poli Iași și în prima ligă, vom vedea în următoarea perioadă ce va fi. Am avut contract pe doi ani, îmi doresc să prelungesc, firesc, după această promovare frumoasă, dar nu depinde doar de dorința mea. Urmează să discutăm. Dar indiferent ce va fi, vreau să vă spun că m-am bucurat foarte mult de perioada petrecută la Iași, mai cu seamă că am încununat această muncă cu o promovare de pe primul loc. Este a doua mea promovare cu Poli Iași și abia aștept să ne măsurăm forțele cu echipele de primă ligă, dacă voi continua”, a completat fundașul central al Politehnicii Iași.

”Am fost cea mai bună echipă”

Experimentatul jucător originar din Rădăuți confirmă ce spun și cifrele acestui sezon de Liga 2, și anume că Poli a fost cea mai bună echipă a campionatului. Și spune că a simțit asta din teren, rezultatele obținute fiind o consecință firească a antrenamentelor efectuate sub comanda lui Leo Grozavu.

”Am marcat multe goluri în play-off, am avut cel mai bun atac. Asta am antrenat. Suntem o echipă care antrenăm foarte mult acest joc ofensiv și Mister asta ne cere, nu ne spune să ținem de un 0-0, ci să atacăm poarta adversă. Am demonstrat că suntem cea mai bună echipă, iar pe teren propriu la fel, a fost greu pentru o echipă să ne ia puncte. Dovadă că am făcut doar trei remize, în rest am câștigat toate partidele”, a mai spus Plămadă, care era convins că echipa va câștiga cu Dinamo, văzând cât de montați sunt colegii săi înainte de joc: ”Ne bucurăm că am încheiat anul cu o victorie frumoasă. Asta ne-am și dorit. Simțeam că vom obține un rezultat bun, pentru că ne-am dorit cu toții să nu sărbătorim promovarea în fața a 10.000 de spectatori cu o înfrângere sau un egal. Nu a fost nicio palmă dată cuiva. Noi nu dăm palme. Ne-am făcut treaba noastră pe teren și așa era normal să se întâmple. Nu cred că se mai practică astfel de lucruri, să vină o echipă să ia punctele fără joc.”

Soția sa va naște în următoarea perioadă

Florin Plămadă va avea în câteva zile un alt motiv uriaș de bucurie, după promovarea cu Poli Iași. De această în familie. Soția sa îi va dărui o fetiță, iar bucuria este enormă, cu atât mai mult cu cât soții Plămadă vor fi pentru prima dată părinți.

Plămadă, două promovări cu echipa din Iași, la fel ca Răzvan Tincu

Patru jucători ai Iașiului au bifat în acest sezon a doua promovare în prima ligă din carieră. Aceștia sunt stoperii Florin Plămadă, Răzvan Tincu și Viorel Lică și mijlocașul Gabriel Vașvari. Primii doi au ambele promovări cu Politehnica Iași, iar ceilalți au reușit această performanță cu două echipe diferite.

Fundașul lateral Mădălin Martac are trei promovări, cu Corona Brașov, Chindia Târgoviște și Poli Iași.

FRF a prezentat o statistică cu cei cinci jucători din lotul celor de la Politehnica Iași câștigători ai unui nou titlu de campion al Ligii 2. A uitat însă că Martac a câștigat Liga 2 și în 2013, cu Corona, și a fost prezentat doar cu două promovări. Foto: FRF

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

Narcis POHOAȚĂ 31 May. 2023, 00:31 Liga 2
Pe aceeași temă