Leo Grozavu, despre derby-ul moldav dintre SC Oțelul și Poli Iași: ”Ne va aștepta un joc de luptă.” Trupa din Copou speră să aibă o galerie numeroasă la Galați

Narcis POHOAȚĂ 17 Mar. 2023, 16:45 Liga 2
Leo Grozavu, despre derby-ul moldav dintre SC Oțelul și Poli Iași: ”Ne va aștepta un joc de luptă.” Trupa din Copou speră să aibă o galerie numeroasă la Galați

Play-off-ul Ligii 2 programează încă din start un duel extrem de atractiv, între SC Oțelul Galați și Politehnica Iași, singurele echipele moldovene din campionat.

Dincolo de rivalitatea din regiune, meciul programat duminică, de la ora 14:15, în orașul de la malul Dunării opune față în față echipele aflate în momentul de față pe primele locuri direct promovabile, 3, respectiv 2, ținând cont că liderul Steaua nu are drept de promovare, astfel că miza devine cu atât mai importantă.

Leo Grozavu, înaintea jocului de la Galați: ”Ne așteaptă un meci de luptă”

Antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, anticipează un meci de luptă la Galați, dar spune că elevii săi sunt pregătiți să înceapă play-off-ul cu dreptul.

”Suntem în fața finalelor de campionat, va fi o partidă importantă, ca toate celelalte și e foarte important să începem cu o stare bună. Întâlnim o echipă bună, experimentată chiar, omogenă, luptătoare, sunt absolut convins că ne va aștepta un joc de luptă, dar trebuie să fim pregătiți. Nu în ultimul rând va conta probabil ambientul, publicul spectator care va susține echipa gazdă și va trebui să fim pregătiți pentru lucrurile astea. Sper ca echipa câștigătoare să se decidă pe teren, să nu fie greșeli de arbitraj”, a declarat Leo Grozavu în cadrul unei conferințe de presă.

”Orice rezultat în afara înfrângerii este bun”

Leo Grozavu spune că va aborda la victorie jocul de la Galați, dar ia în calcul și o remiză, un rezultat ce ar avantaja Iașiul în condițiile în care trupa din Copou are în clasament un avans de patru puncte față de SC Oțelul.

Totodată, antrenorul Iașiului a precizat că echipa sa trebuie să fie echilibrată în ambele faze, chiar dacă – spune el, Poli va juca pe cartea atacului.

”Oricine vrea să câștige, important este ce putem. Dar orice rezultat în afara înfrângerii este un rezultat pozitiv. Noi trebuie să fim pregătiți și echilibrați, ca la fiecare joc. Și ofensiv trebuie să știm să ne facem treaba, dar în același timp și defensiv. Dacă nu există echilibru între apărare și atac este foarte grru să-ți propui obiective îndrăznețe. Trebuie să fim echilibrați din toate punctele de vedere, să avem o organizare defensivă foarte bună. Și, bineînțeles, am spus de fiecare dată, îmi place să joc ofensiv, fotbalul este pentru a marca goluri în poarta adversă, nu pentru a apăra poarta proprie”, a completat Grozavu.

Ieșenii speră să aibă o galerie numeroasă la Galați

Antrenorul Leo Grozavu și căpitanul Florin Plămadă, prezent și el la conferință, au făcut apel la suporterii Iașiului să facă deplasarea în număr cât mai mare la Galați, pentru a susține echipa.

”Mă aștept la un stadion plin, dar și la o galerie din partea noastră care să ne susțină. Nu este o distanță mare între orașe, din câte am înțeles este și o rivalitate sportivă, ne așteptăm să fim susținuți, să avem o atmosferă frumoasă. Pentru asta până la urmă se joacă fotbalul, pentru ca spectatorii să umple stadioanele, sunt convins că va fi ambientul necesar pentru o partidă de calitate”, a spus antrenorul Leo Grozavu, acesta fiind completat de căpitanul Florin Plămadă: ”Ne dorim foarte mult să fim încurajați de suporterii noștri. La ultima deplasare au venit până la Timișoara după noi și ne-am bucurat mult să-i vedem acolo. Sincer, nu credeam că o să vină, ne-am bucurat și le-am adus o bucurie cu acea victorie. Sperăm să se organizeze și să ajungă în număr cât mai mare la Galați, pentru a fi alături de noi.”

Florin Plămadă: ”Va fi un prilej pentru a vedea cum stăm în acest moment”

Căpitanul Politehnicii, Florin Plămadă, menajat în etapa anterioară, a declarat că speră să obțină cele trei puncte la Galați, în fața uneia dintre cele mai bune echipe din campionat.

”Ne așteaptă o partidă dificilă la Galați, Oțelul reprezintă una dintre cele mai bune echipe din eșalonul secund, drept dovadă a și intrat în play-off. Ne dorim să scoatem maxim din această partidă, să începem cu dreptul și vom da sută la sută pe teren pentru a obține un rezultat bun. Nu ne gândim la avansul pe care îl avem, ne gândim la fiecare meci în parte. Vrem să progresăm, să devenim din ce în ce mai buni. Vom întâlni o echipă bună și va fi un prilej pentru noi pentru a vedea cum stăm în acest moment”, a precizat Florin Plămadă.

Acesta este de părere că toate celelalte patru contracandidate la promovare sunt de valori sensibil egale și că niciuna nu se detașează decisiv: ”Fiecare echipă va lupta pentru șansa ei. Sunt cinci echipe pe patru locuri care speră la ceva. Nu văd în acest moment o echipă mai detașată față de celelalte.”

Partida SC Oțelul Galați – Politehnica Iași, din prima etapă a play-off-ului Ligii 2, se va disputa duminică, 19 martie, la Galați, cu începere de la ora 14:15. Poli ocupă locul 2, cu 40 de puncte, iar SC Oțelul se află pe poziția a 3-a, cu 36 de puncte. Steaua, care ieri a trecut cu 3-0 de Unirea Dej, are 43 de puncte.

În sezonul regular, cele două echipe au terminat la egalitate, tot la Galați, scor 0-0, în prima rundă.

Leo Grozavu și Florin Plămadă, declarații înainte de SC Oțelul Galați – Poli Iași:

Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 17 Mar. 2023, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă