Masacru în Liga 2! Unirea Constanța, măcelărită de FC Buzău, într-un meci în care a jucat cu juniorii. Toți fotbaliștii au fost dați afară și echipa va deveni ”satelitul” FCSB-ului. Afirmații surprinzătoare ale antrenorului Dumitru Faitaș

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2021, 14:26 Liga 2

Partida de sâmbătă din Liga 2, din etapa a 5-a, dintre FC Buzău și Unirea Constanța, s-a terminat cu o victorie halucinantă a gazdelor, cu scorul de 14-0!

Echipa de la malul mării a fost pur și simplu călcată în picioare de elevii lui Cristian Pustai, care nu au avut milă de adversari, chiar dacă aceștia au fost juniori.

Gol după gol la Buzău 

Unirea Constanța a dat afară toți jucătorii cu care a început campionatul Ligii a 2-a și a evoluat în primele patru etape, cât și în jocul din Cupa României de la mijlocul acestei săptămâni, când s-a cedat rușinos cu echipa de Liga 4 CS Năvodari (scor 1-3).

Deplasarea la Buzău a fost făcută cu juniori născuți în 2004 sau 2005. FC Buzău a vrut să puncteze la capitolul golaveraj și nu a ținut cont de proporțiile scorului.

A marcat de opt ori în prima repriză, prin Alin Cârstocea (13), Adrian Chică-Roșă (18, 31, 32), Serge Ekollo (23) și Cristian Ciobanu (20, 27, 40) și de alte șase ori în repriza a doua, prin același Serge Ekollo (41, 90), Tudor Oltean (47), Ionuț Neacșu (73, 84) și Dumitru Rogac (79).

Antrenorul Dumitru Faitaș a pus tunurile pe vechii jucători: ”Nu și-au respectat blazonul, cum se spunea pe vremea mea”

Rezultatul ultimilor ani în Liga 2 a venit în dezavantajul Unirii Constanța din cauza faptului că de la echipă au plecat toți fotbaliștii cu care s-a început sezonul, câțiva dintre ei cu mare experiență în primele două ligi. Aceștia au reziliat contractele, cel mai probabil, din pricina condițiilor precare oferite de club, care au dus și la demisia fostului antrenor, Ianis Zicu, cel care a format echipa în vară, cu mai puțin de o lună înainte de startul sezonului.

Cu toate acestea, noul ”principal” al echipei, Dumitru Faitaș, a șocat de-a dreptul cu declarația de la finalul umilinței, la câteva zeci de minute de la 0-14 cu FC Buzău. A afirmat că numărul mare de despărțiri a venit ca urmare a faptului că, atenție, jucătorii aveau anumite pretenții, pe care el ca antrenor nu le putea îndeplini și nu e vorba, în sine, de condiții.

Dumitru Faitaș s-a încurcat în declarații. Până la urmă, sunt condiții la echipă? 

Cu toate acestea, s-a încurcat în declarații, iar când a fost întrebat când s-a făcut deplasarea la FC Buzău, cu juniorii, a recunoscut că a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, chiar ziua meciului. Faitaș a afirmat că astfel s-au făcut anumite economii cu cazarea și, într-un mod de-a dreptul halucinant, a mai afirmat că juniorii își revin mai repede după deplasări lungi.

Doar distanța dus Constanța-Buzău este de 221 de kilometri, echivalentul a două ore și 45 de minute de mers cu autocarul. Cum partida a început la 11:00, deplasarea către Buzău s-a făcut nu mai târziu de ora 7:00.

”Nu a mai rămas vreun jucător din vechiul lot. S-a calculat, s-a gândit, vrem să jucăm cu jucători care vor să facă performanță, jucători care vor să respecte clubul nostru. Jucătorii care au fost la noi, nu și-au respectat blazonul, așa cum se spunea pe vremea mea.

Nu vor fi marcați de această înfrângere. Fizic, eu i-am motivat, le-am explicat că au jucat contra unei echipe care vrea în Liga 1. Sunt copii de 2004 și 2005, care au ținut oarecum piept. Au jucat oarecum binișor, chiar dacă scorul nu reflectă adevărul din teren.

Am considerat că nu trebuie să facem cheltuieli inutile, mai ales că am deplasat copii care se refac mai repede. E mai bine așa, am mers la Buzău de dimineață. Vom regla în timp, iar suporterii din Mangalia vor fi mulțumiți.

De săptămâna următoare vom funcționa foarte bine și o să vedeți că nu vă mint. Astăzi am mers la meciul de la Buzău cu juniorii, am respectat decizia conducerii, mi se pare corectă chestia asta. A fost un test pentru mine ca antrenor, să pregătesc o echipă de copii, pentru ei a fost primul meci oficial pe anul acesta, dar și de această anvergură, pentru că Divizia B e Divizia B până la urmă, nu?

(N.r. – De ce nu s-au păstrat jucătorii cu care s-a început campionatul?) Nu am reușit, jucătorii aveau anumite pretenții pe care eu nu le-am putut îndeplini”, a spus într-un mod surprinzătoar antrenorul Unirii Constanța, Dumitru Faitaș la Metropola TV.

Unirea Constanța vrea să arate altfel cu… jucători din Liga 3, de la FCSB 2 

Planul de viitor al Unirii Constanța e unul făcut pe fugă, pe genunchi, așa cum s-a și decis, pe ultima sută, înscrierea în Liga 2, după preluarea echipei de la Ciprian Marica, a Farului Constanța din sezonul trecut.

Vor fi luați jucători de la FCSB 2, din Liga 3, iar Faitaș e convins că aceștia vor face mai mult decât au realizat fotbaliștii care au compus lotul constănțenilor la început de sezon. Cum se va întâmpla asta? Greu de spus.

De exemplu, vineri, în prima etapă a Ligii a 3-a, FCSB 2 a fost învinsă cu 4-3 de modesta Unirea Bascov.

Unirea Constanța vrea, astfel, să se mențină în Liga 2 cu jucători din Liga 3, despre care se poate spune cu greu că se pot bate la promovare în divizia a treia, cu ”satelitul” FCSB-ului. Jucătorii de la FCSB 2, ajutați de alții de la prima echipă, au fost carne de tun în fața celor de la CS Afumați, la barajul de promovare în Liga 2 disputat în primăvară.

  • În lotul celor de la Unirea Constanța au fost până acum jucători ca Ionuț Cioinac, Ligiu Mihai, Ionuț Ursu, Iulian Carabela, Robert Băjan, Nicușor Grecu, Marius Leca, Ion Cărăruș, Robert Căruță, Alexandru Nicola, Andrei Banyoi sau Ilie Damașcan, cu experiență cel puțin la nivelul Ligii 2.

Dumitru Faitaș: ”Nu vom dezarma” 

Oricum, Faitaș debordează de entuziasm sau a vrut să se ascundă în spatele unor cuvinte care nu scot în relief gravitatea situației de la club. A promis că echipa va arăta mult mai bine ca până acum, dar și că Unirea Constanța nu va dispărea, în ciuda situației grele care se vede din afară.

Sunt anumite lucruri pe care nu le pot divulga (n.r. – despre venirea jucătorilor de la FCSB 2), dar lucrurile vor lua o întorsătură fotbalistică mai bună, să zic așa. Cu siguranță, o să vedeți o altă față a echipei peste două săptămâni. Eu sunt un angajat al clubului care a respectat decizia conducerii. Am făcut tot ce mi-a stat în putință să mergem la meci, nu vom dezarma.

Nu ne vom opri aici, nu vom renunța, așa cum se aude prin presă, că Unirea va retrograda sau se va retrage. Nu se va retrage, fără vreo grijă! O să vedeți că echipa aceasta va funcționa și va funcționa până la capăt. Spre surprinderea dumneavoastră, o să fim la un nivel mai mare decât până acum.

Lucrurile vor sta altfel. Noi vom juca pe același teren, la Techirghiol, și o să vedeți cum va fi. Vor veni jucători care n-au fițe și figuri, vor fi jucători care vor lupta pentru această echipă. Vreau să vă spun că, fiind angajatul clubului, am acceptat să vin. Fără obligații financiare. Neavând altă soluție, clubul m-a ales pe mine. Eu am venit și încerc să fac jucătorii să joace ce trebuie, a surprins antrenorul Unirii Constanța, care a condus echipa în două meciuri de Liga 2 și în altul de Cupa României.

Dacă sub comanda lui Ianis Zicu echipa începuse să joace și a piedut greu în fața unor adversari care luptă la promovare, cu Dumitru Faitaș, echipa care joacă acasă la Techirghiol este un simplu ”sparring partner”.

Revoluție la Unirea Constanța, promisă de Dumitru Faitaș 

Afirmațiile lui Dumitru Faitaș sunt de-a dreptul revoluționare, mai ales că e vorba de o formație al cărui viitor nu e greu de intuit, la prima vedere cel puțin. Dacă Unirea Constanța nu a reușit cu jucători destul de cunoscuți de Liga 2 să aibă rezultate favorabile, cum va reuși de acum înainte, cu fotbaliști din Liga 3?

Lotul nu arăta deloc rău înainte de prima etapă a acestui campionat, dar Unirea Constanța a căzut pe ultimul loc în Liga 2 acum, după eșecul cu FC Buzău, cu 0 puncte, zero goluri marcate și 21 primite!

Unirea Constanța, meci cu Dunărea Călărași în etapa a 6-a 

În etapa a 6-a, Unirea Constanța are, la prima vedere, șansa să joace cu o formație la fel de încercată ca ea, într-o oarecare măsură, Dunărea Călărași, care a strâns doar două puncte.

Și la Călărași sunt tensiuni după ce s-a cerut intrarea în insolvență, iar jucătorii s-au ales cu tăieri salariale, până în momentul în care ajung între primele șase echipe ale clasamentului.

Unirea Constanța cu FC Buzău: Mitrenca – Mărgean, Mir. Mihai, Șoner (cpt.), Ad. Moldovan, Iuzeir, G. Albu, Chiru, Balmuș, Gancea, Mih. Costea
Rezerve: Cărtuna – Bulgaru, Reiza, Bostan, Rudenco, Bornescu

Foto: Aurelian Trifan / FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostul-primar-al-unei-comune-numit-administrator-special-la-dunarea-calarasi-19198012

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sfarsitul-e-aici-acs-poli-e-prima-echipa-din-liga-3-care-nu-se-prezinta-la-un-meci-in-chiar-runda-de-debut-si-e-ca-si-disparuta-din-fotbal-ne-cerem-scuze-19198000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-constantin-spera-ca-petrolul-sa-fi-invatat-din-greselile-trecutului-pentru-a-nu-avea-emotii-cu-dacia-unirea-n-as-vrea-sa-regretam-dupa-ce-spune-antrenorul-despre-ultimele-19197972

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2021, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă