Căpitanul Politehnicii Iași nu vede motive de neliniște după cele trei remize consecutive și face apel la suporteri. Florin Plămadă: ”Suntem în continuare la mâna noastră”

Narcis POHOAȚĂ 17 Apr. 2023, 13:52 Liga 2
Căpitanul Politehnicii Iași nu vede motive de neliniște după cele trei remize consecutive și face apel la suporteri. Florin Plămadă: ”Suntem în continuare la mâna noastră”

Politehnica Iași a bifat, sâmbătă, a treia remiză consecutivă în play-off, 0-0 acasă cu Unirea Dej, în al doilea meci din cadrul etapei a 4-a.

Iașiul rămâne singura echipă neînvinsă pe teren propriu în acest sezon și după runda a 4-a, duce seria invincibilității la 12 partide, dar cele șase puncte pierdute în ultimele trei runde au făcut ca ecartul față de urmăritoare să scadă. Deși diferența față de SC Oțelul, următoarea în clasament cu drept de promovare în acest moment, este aceeași de la startul play-off-ului, de patru puncte.

Căpitanul Florin Plămadă nu vede motive de neliniște

Florin Plămadă, căpitanul Politehnicii Iași, este de părere că dacă echipa reușea să înscrie la una din ocaziile avute în prima parte, când Iașiul a avut două bare transversale, altfel s-ar fi scris soarta partidei cu Unirea Dej. Numai că și Unirea a avut o bară transversală în prima repriză.

De asemenea, fundașul Politehnicii nu crede că cele trei meciuri fără victorie ar trebui să aducă o stare de neliniște în vestiar, întrucât echipa din Copou nu depinde de alte rezultate în cursa pentru promovare. La fel a spus și antrenorul Leo Grozavu la finalul partidei cu Unirea Dej.

”Ne-a lipsit doar golul în meciul cu Dejul. Am încercat să ne facem jocul nostru, am sperat până în final că vom reuși să marcăm, dar din păcate nu am reușit de această dată. Am avut câteva ocazii bune, am avut și două bare, am pus presiune pe adversar, dar nu a intrat. Sunt convins că altul era rezultatul dacă am fi marcat la una din ocaziile avute în prima parte. Nu putem da vina doar pe ghinion, dar nici relaxare nu cred că este din partea noastră. Poate am fost puțin neinspirați, poate nu am fost suficient de concentrați în unele momente din meci. Sigur, suntem dezamăgiți că nu am câștigat, toată lumea se aștepta la o victorie și poate chiar la una la scor. Dar ați văzut că în play-off totul se joacă. Toată lumea se agață de orice, de un loc de baraj, fiecare echipă are speranțe la ceva și sunt meciuri echilibrate. Noi suntem încrezători în continuare. Nu trebuie să apară neliniștea. Suntem încă la mâna noastră, nu depindem de nimeni și cu o victorie în următorul meci sau în următoarele două vom debloca această stare”, a declarat Florin Plămadă.

Plămadă: ”Ne dorim ca suporterii să fie alături de noi până la final”

Căpitanul echipei din Copou le-a transmis suporterilor că echipa are nevoie de ei până la ultimul meci iar fanii, la rândul lor, au nevoie de o echipă în prima ligă.

”Eu vreau să fim împreună cu toții. Sper ca această tensiune care s-a simțit la meciul cu Unirea Dej să se liniștească și să mergem împreună înainte, pentru că avem nevoie unii de alții. Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi în continuare, în număr cât mai mare. Mesajul meu, în calitate de căpitan, este să ne susțină până în ultimul moment, până la ultimul meci din acest sezon, iar la final să sărbătorim împreună promovarea”, a mai spus Florin Plămadă.

”Important este să fim pe primul loc la final”

Acesta este convins că Poli poate reveni pe locul 1 în clasament până la finalul campionatului, chiar dacă va pierde poziția de lider în cazul unui succes al Stelei în derby-ul cu Dinamo: ”E adevărat, putem pierde locul întâi dacă Steaua va câștiga cu Dinamo, dar eu sunt convins că putem reveni pe prima poziție în următoarele șase etape. Important este să fim la final pe primul loc și sunt încrezător că vom fi acolo. Urmează pentru noi meciul cu Dinamo, pe care îl vom aborda, ca și până acum, la victorie. Vom merge acolo să ne batem pentru cele trei puncte.”

Florin Plămadă (31 de ani, la 30 aprilie) a început acest sezon de Liga 2 în postura de rezervă și ulterior a revenit ca titular și după aducerea numirea lui Leo Grozavu ca antrenor a reprimit banderola de căpitan, pe care a purtat-o tot timpul sezonul trecut. În această ediția a Ligii 2 are 18 meciuri din 23 disputate de Poli Iași, 17 începute ca titular, de două ori a fost înlocuit și a înscris două goluri, în 2-0 cu Minaur Baia Mare și 1-3 la Ripensia.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dezamagit-de-suporterii-ieseni-care-i-au-huiduit-si-injurat-jucatorii-la-meciul-cu-unirea-dej-daca-o-echipa-este-pe-primul-loc-si-este-huiduita-scuzati-ma-chiar-vorbesc-de-pom-19266978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-iesit-din-copou-cu-un-punct-si-incepe-sa-viseze-la-barajul-pentru-promovare-dragos-militaru-dupa-remiza-cu-poli-iasi-o-sa-ne-luptam-pana-la-capat-pentru-sansa-noastra-mica-m-19266957

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1415-in-copou-singura-echipa-neinvinsa-acasa-in-acest-sezon-de-liga-2-se-pot-desprinde-in-fruntea-play-off-ului-19266871

Narcis POHOAȚĂ 17 Apr. 2023, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă