Eficiență maximă! Fără să strălucească în atac, dar cu o defensivă bine organizată de Costel Enache, Poli Iași a obținut toate punctele din meciurile cu ”U” Cluj și Poli Timișoara

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2021, 14:50 Liga 2
Eficiență maximă! Fără să strălucească în atac, dar cu o defensivă bine organizată de Costel Enache, Poli Iași a obținut toate punctele din meciurile cu ”U” Cluj și Poli Timișoara

Poli Iași a ieșit mai bine decât se așteptau și cei mai optimiști suporteri ieșeni din seria infernală de cinci meciuri din debutul campionatului, în care elevii lui Costel Enache au întâlnit poate cele mai redutabile formații din eșalonul secund.

După startul ratat cu trei eșecuri în primele tot atâtea partide, 0-2 la Petrolul, 0-1 acasă cu Concordia Chiajna și 1-2 la Mediaș, cu FC Hermannstadt, ieșenii au avut o revenire spectaculoasă și au câștigat următoarele două partide. Trupa lui Enache a învins mai întâi Universitatea Cluj, în Copou, cu 2-0, iar joi seară a bifat al doilea succes la rând și primul pe teren străin în acest sezon, 1-0 pe Bega, cu Poli Timișoara.

Victorii cu atât mai importante cu cât au fost obținute fără gol primit și în niște condiții dificile, Poli Iași pierzând mai mulți titulari în ultimele două partide.

Pragmatism dus la extrem

Îmbucurător pentru ieșeni este faptul că nu au primit gol în partidele cu Universitatea Cluj și Poli Timișoara, două dintre echipele cu pretenții la promovare și cu un start bun de stagiune, semn că punctul forte al grupării din Copou începe să devină organizarea defensivă.

Fără să strălucească în atac, Iașiul s-a dovedit a fi extrem de pragmatic, lovind în ultimele două meciuri din faze fixe și pe contraatac. ”Nu suntem o echipă spectaculoasă, dar eficientă. Fiecare echipă are o strategie de a gestiona anumite arme cu care vrea să obțină ce-și propune. Atacul nu este una din armele noastre”, a recunoscut antrenorul Costel Enache după victoria obținută în minutul 90+2 la Timișoara, cu golul marcat de Sekou Camara.

Gură uriașă de oxigen pentru Poli Iași

Punctele obținute la Timișoara constituie o gură imensă de oxigen pentru ieșeni, care vor putea pregăti în liniște și cu încredere partidele ce vor urma după întreruperea campionatului.

Perioada vine ca o mănușă Iașiului, care poate crește în cele două săptămâni în ceea ce privește omogenitatea, dar și din punct de vedere fizic. În plus, măcar unul-doi jucători dintre cei accidentați pot fi recuperați până la următorul meci.

Dacă după tragerea la sorți mulți spuneau că Poli nu va avea nicio victorie după primele cinci etape, Iașiul a întrecut așteptările și a obținut șase puncte. Ce-i drept, fără să strălucească, poate cu noroc la Timișoara, dar cert este că echipa încropită pe repede înainte în urmă cu o lună începe să arate a echipă.

Iașiul a ieșit cu fruntea sus dintr-o serie cu cinci echipe clasate în primele șapte locuri după patru etape și dacă va ști să gestioneze perioada următoare va putea să reintre cu șanse mari în cursa pentru play-off. Asta pentru că elevii lui Costel Enache vor întâlni în următoarele trei etape adversari din partea inferioară a clasamentului: FC Buzău (locul 11 după patru runde, cu 4 puncte), Unirea Constanța (locul 19, cu 0 puncte) și Dunărea Călărași (locul 15, cu 2 puncte).

În acest moment, Poli Iași se află pe locul 10 în Liga 2, cu 6 puncte.

Bucuria din vestiar de după victoria cu Poli Timișoara:

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plictiseala-unei-nopti-de-vara-poli-iasi-s-a-impus-in-prelungiri-pe-dan-paltinisanu-dupa-un-meci-anemic-cu-poli-timisoara-doar-galeria-banatenilor-a-incins-atmosfera-19197903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-la-timisoara-cu-un-gol-ca-o-minune-a-sfintei-parascheva-costel-enache-cred-ca-ar-trebui-facut-mai-mult-pentru-echipele-de-traditie-19197911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-toma-dupa-infrangerea-in-prelungiri-suferita-de-poli-timisoara-cu-poli-iasi-din-pacate-suferim-la-finalizare-suferim-si-ca-talie-19197932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/duelul-politehnicilor-din-liga-2-timisoara-iasi-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-dan-paltinisanu-19197832

Narcis POHOAȚĂ 27 Aug. 2021, 14:50 Liga 2
Pe aceeași temă