Florin Plămadă s-a despărțit cu regret de Chindia: ”Mi-am dorit să promovez și chiar am crezut în acest obiectiv”

Narcis POHOAȚĂ 18 Jun. 2024, 14:34 Liga 2
Florin Plămadă s-a despărțit cu regret de Chindia: ”Mi-am dorit să promovez și chiar am crezut în acest obiectiv”

După un sezon petrecut la Chindia, fundașul central Florin Plămadă s-a despărțit de formația dâmbovițeană.

Stoperul în vârstă de 32 de ani nu și-a prelungit acordul cu clubul târgoviștean, fiind unul dintre cei care l-au reclamat la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, la dosar primind termen data de 30 iunie.

Florin Plămadă, după despărțirea de Chindia: ”Regret că nu am promovat, pentru că am avut o echipă bună pentru nivelul Ligii 2”

Florin Plămadă a promovat cu Politehnica Iași în vara anului trecut, dar nu a fost păstrat de Leo Grozavu în lotul cu care trupa din Copou a început sezonul de SuperLigă.

Experimentatul fundaș a rămas în Liga 2, la Chindia, o echipă retrogradată din prima ligă și care visa vara trecută la o promovare imediată înapoi în elită. Trupa din Târgoviște a avut un parcurs modest, în primul rând din cauza modului dezastruos în care a fost manageriat, încheind sezonul regular pe locul 9 și Grupa B din play-out pe poziția secundă.

După un sezon cu 20 de apariții în Liga 2, din 25, în tricoul Chindiei, Plămadă s-a despărțit de echipa dâmbovițeană și este gata de o nouă provocare. Fundașul cu aproximativ 250 de meciuri în primele două ligi speră să se bată din nou pentru promovare, în stagiunea viitoare.

”Din păcate, nu am reușit îndeplinirea obiectivului pentru care am ales Chindia în vara anului trecut. Mi-am dorit să promovez și chiar am crezut în acest obiectiv, pentru că am avut o echipă destul de bună pentru nivelul Ligii 2. Mă despart acum de Chindia, cu regretul că nu am ajuns în prima ligă, după un sezon totuși destul de greu având în vedere toate lucrurile petrecute la echipă”, a declarat Florin Plămadă pentru Liga2.ro.

Plămadă nu duce lipsă de oferte și vrea tot la o echipă cu pretenții la promovare

Fundașul în vârstă de 32 de ani spune că este în contact cu mai multe echipe, dar nu se grăbește în luarea unei decizii. Vrea să cântărească bine și să aleagă un club cu care să poată reveni în elită.

”Sunt în contact cu câteva echipe de ligă secundă, dar nimic concret deocamdată. Nu vreau să mă grăbesc, vreau să iau decizia cea mai bună pentru mine și familia mea. Privesc încrezător spre sezonul viitor și sper să fac cea mai bună alegere, iar la final să revin în prima ligă”, a completat Florin Plămadă, fotbalist care a evoluat în carieră la formațiile Petrolul, Rapid CFR Suceava, CS Otopeni, FC Botoșani, Politehnica Iași, Metaloglobus București și Chindia Târgoviște.

Cu Iașiul, Florin Plămadă a promovat de două ori în prima ligă, în sezoanele 2013-2014 și 2022-2023.

  • În ceea ce o privește pe Chindia, aceasta nu și-a numit un nou antrenor, deși în curând de împlinesc trei săptămâni de la anunțul despărțirii de Diego Longo. Între timp, în urmă cu aproape două săptămâni, clubul a avut un comunicat prin care informa că mai are în lot 13 jucători cu contracte valabile.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 18 Jun. 2024, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă