INTERVIU | Daniel Tătar, fundașul golgheter al CS Comunal Șelimbăr: ”Mă simt extraordinar. Nu puteam merge undeva mai potrivit.” Relația cu antrenorul Eugen Beza, cât mai are contract și așteptările pentru noul sezon de Liga 2

Ovidiu BOICA 13 Jun. 2022, 16:09 Liga 2
INTERVIU | Daniel Tătar, fundașul golgheter al CS Comunal Șelimbăr: ”Mă simt extraordinar. Nu puteam merge undeva mai potrivit.” Relația cu antrenorul Eugen Beza, cât mai are contract și așteptările pentru noul sezon de Liga 2

Unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul formației din Șelimbăr, Daniel Tătar (34 de ani), a avut parte de un sezon foarte bun, la primul an al ”călăreților roșii” în Liga 2. ”Tăti” a fost aproape de a bifa toate meciurile, dar o accidentare i-a dat planurile peste cap, lipsind câteva etape.

Tătar a fost unul din golgheterii echipei sibiene, situație cu care nu s-a mai confruntat de pe vremea când era la Inter Blaj, formația din localitatea sa natală, în urmă cu 17 ani. Cu toate acestea, spune că mai important e să-și ajute echipa să câștige de fiecare dată dacă se poate.

Daniel Tătar, golgheterul Șelimbărului la primul sezon al sibienilor în Liga 2

Despre sezonul trecut, Tătar e de părere că a fost unul bun, atâta vreme cu cât sibienii și-au atins obiectivul, menținerea în Liga 2. De la următoarea ediție de campionat, fotbalistul originar din Blaj spune că ar trebui să fie peste precedenta.

Cât despre colaborarea cu actualul său antrenor, Eugen Beza, ”Tăti” spune că este una foarte bună, de Beza legându-l în primul rând o prietenie veche.

Per ansamblu, cum a fost pentru tine sezonul recent încheiat?
A fost un sezon cu bune, dar și cu mai puțin bune. Când spun cele bune, mă refer la meciurile de acasă cu echipele bune, “U” Cluj, Chiajna și Buzăul, iar la cele mai puțin bune sunt meciurile din deplasare în care am făcut extrem de puține puncte! Practic, în prima parte a sezonului, n-am avut victorie afară, au fost doar trei egaluri, la Steaua (n.a. 0-0), la Timișoara (1-1 cu Poli) și Constanța (1-1 la Techirghiol cu Unirea Constanța). De-abia în play-out am obținut și noi primul succes în deplasare, de fapt au fost două, 6-0 la Astra și 2-1 la Timișoara, cu Poli, acolo unde am obținut un punct și în sezonul regular.

Ești un jucător cu experiență, cum ți s-a părut Liga 2 la revenirea la acest nivel?
Liga 2 a fost una echilibrată, cu câteva echipe foarte bune, cele care au și reușit promovarea în Liga 1, Petrolul, FC Hermannstadt și ”U” Cluj, plus încă altele două sau trei. Restul, echipe echilibrate, mai puțin cele retrogradate direct, care au fost departe chiar și de primul loc care asigura rămânerea în Liga 2, Astra, Brăila, Călărașiul, chiar și Unirea Constanța.

O accidentare la genunchi l-a făcut să nu joace în toate meciurile din sezonul recent încheiat

Deși joci fundaș, ai fost golgeterul echipei, cu patru reușite. Ai mai fost golgheter în vreun sezon?
Golgheterul echipei am mai fost pe când jucam în Liga 3, la Inter Blaj, prin 2005, dar cred că evoluțiile mele au fost mai importante decât golurile, și îmi doresc ca cei din atac să fie golgheterii echipei la care joc acum, pe viitor!

Care dintre cele patru reușite a fost cea mai importantă, în opinia ta?
Cea mai importantă reușită cred că a fost cea cu Buzăul, pentru ca a fost golul egalizator, iar mai apoi am și centrat pentru golul lui Vișa, cel care a adus cele trei puncte! Am câștigat cu 2-1, la Avrig!

Cum te simți la Șelimbăr, ești alături de mai mulți jucători alături de care ai mai evoluat…
La echipa din Șelimbăr mă simt extraordinar, nu puteam să merg undeva mai potrivit după perioada de 4 ani și jumătate petrecută la FC Hermannstadt, mai ales că mă cunoșteam cu mulți băieți din echipa și cu cei care sunt în conducerea clubului! Și vreau să le mulțumesc pentru primirea de care am avut parte.

Ai lipsit câteva etape, ai fost accidentat. Ce a fost, mai concret?
Da, am lipsit câteva etape pentru că am avut o accidentare la genunchi, fiind afectat 20 la sută din ligamentul încrucișat și puțin meniscul, dar cu ajutorul lui Claudiu Doarvoaș și Andrei Bogățan am reușit să trec peste accidentarea asta fără operație și să revin destul de repede pe teren pentru finalul sezonului.

Daniel Tătar e rieten cu antrenorul Eugen Beza

A contat și faptul că pe antrenorul Eugen Beza l-ai avut și la Hermannstadt?
De Eugen, în primul rând, mă leagă o prietenie de când eram colegi la Voința, apoi am fost colegi la Cisnădie, după care a fost antrenorul meu la FC Hermannstadt. Cred că va avea o carieră foarte frumoasă în fotbalul românesc ca antrenor. Să revin la întrebare, cu siguranță Eugen a avut un impact foarte important pentru evoluția mea la echipa din Șelimbăr În primul rând, el e antrenor, eu sunt jucător și ne respectăm foarte mult unul pe altul Îi mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordă.

Cât mai ai contract cu CS Comunal Șelimbăr?
Mai am contract încă un an și sper să fiu cât mai sănătos, să joc toate meciurile în noul sezon. Apoi vom vedea ce va mai fi.

Până la ce vârstă și-ai propus să joci? Ce vei face după aceea, ce ți-ai dori să faci?
Nu mi-am fixat un obiectiv, până la ce vârstă să joc. Atât timp cât sunt bine și fac față, îmi doresc să joc, pentru că e cea mai frumoasă meserie și îmi e greu să mă opresc. Pe viitor, normal că îmi doresc să continui tot în fotbal. Momentan, în timpul liber fac antrenamente individuale cu copilași din Sibiu și sunt foarte încântat de cât de talentați sunt.

Cu Șelimbărul, ați fost, la un moment dat, în cărți pentru play-off, dar până la urmă ați mers în play-out, unde ați încheiat sezonul pe locul al treilea în grupă. Cum a fost primită această clasare de către voi, cei din vestiar?
Da, am fost foarte aproape de play-off, dar cred că datorită meciurilor slabe din deplasare, în campionatul regular, am ratat oportunitatea asta! Per total, noi în vestiar am fost foarte mulțumiți de clasarea de la final de an, cu ultimele etape fără emoții, fiind și primul an din istoria clubului la nivelul Ligii 2.

  • Locul 3 în Grupa A de play-out a fost ocupat de CS Comunal Șelimbăr la finalul primei prezențe în Liga 2, ediția 2021-2022.

Tătar pleacă în Italia

Ce ai făcut în vacanță?
A fost o vacanță lungă, cum de mult nu am mai avut! Am ales să mă ocup de antrenamentele cu copilașii, dar am petrecut mult timp și alături de prietena mea, Raluca! Chiar acum mă pregătesc să merg câteva zile în Italia, pentru a mă deconecta înainte de începerea pregătirii pentru noul sezon, un sezon care se anunță poate și mai dificil decât cel trecut, având în vedere că a ajuns Dinamo la nivelul ăsta, plus alte câteva echipe de tradiție în fotbalul românesc, mai sunt Steaua, Chiajna…

Ești unul din căpitanii echipei. Pe când și căpitan de… familie?
(zâmbește) Da, sunt căpitanul echipei, unul dintre ei, dar doar căpitan la fotbal. În familie, când o vrea Dumnezeu!

Ce îți dorești de la viitorul sezon?
De la noul sezon, îmi doresc în primul rând ca echipa să aibă un parcurs mai bun decât cel de anul acesta, iar personal îmi doresc să fiu sănătos și să joc toate meciurile dacă este posibi, să îmi aduc aportul la obținerea unor rezultate cât mai bune și la o clasare cât mai sus în clasament.

Când începeți pregătirea?
Din câte știu eu, pregătirea începe pe 21 iunie.

Puneți o dorință pentru sezonul următor…
Dorința mea pentru sezonul următor este să fim toți sănătoși, pentru că, pe plan sportiv, am mare încredere în conducerea clubului și în Eugen! Să fim sănătoși și să facem un sezon bun, mai bun decât cel trecut, așa cum am mai zis.

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-la-a-noua-plecare-a-verii-contractul-cu-blaise-yameogo-nu-a-fost-prelungit-multumim-si-mult-succes-in-cariera-19234246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-deja-la-al-treilea-nou-transfer-sibienii-i-au-dat-lovitura-unirii-dej-si-i-au-luat-golgheterul-imi-place-stilul-de-joc-al-antrenorului-19233998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-curtean-acord-cu-cs-comunal-selimbar-clubul-a-confirmat-semnarea-noului-contract-durata-intelegerii-si-reactia-fotbalistului-19233820

Ovidiu BOICA 13 Jun. 2022, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă