Basarabenii din lotul Șelimbărului vor continua cu echipa și în noul sezon de Liga 2. Ce au spus Ion Cărăruș și Igor Arhirii după ce au semnat prelungirea cu sibienii

Marius ANGHEL 03 May. 2022, 22:46 Liga 2
Basarabenii din lotul Șelimbărului vor continua cu echipa și în noul sezon de Liga 2. Ce au spus Ion Cărăruș și Igor Arhirii după ce au semnat prelungirea cu sibienii

CS Comunal Șelimbăr și-a asigurat sportiv menținerea în Liga 2 cu trei etape înainte de finalul play-out-ului, după victoria cu 2-1 la Timișoara cu Politehnica, în runda a 4-a, iar echipa sibiană a început între timp pregătirea noului sezon, al doilea din istoria sa în care va evolua în eșalonul secund.

Clubul a anunțat în această săptămână prelungirea contractelor cu doi jucători pe care și-i dorește și în noul campionat al Ligii 2. Este vorba despre cei doi basarabeni din lot, fundașul lateral Igor Arhirii (25 de ani) și mijlocașul central Ion Cărăruș (25 de ani).

Ion Cărăruș și Igor Arhirii continuă cu CS Comunal Șelimbăr

Ion Cărăruș a semnat cu echipa din Șelimbăr la finalul lunii august a anului trecut, după ce s-a despărțit de Unirea Constanța, pentru care evoluase în primele patru jocuri din acest sezon. Pentru sibieni a prins 16 meciuri, 14 ca titular, și a înscris 3 goluri (4-2 cu ”U” Cluj, 5-0 cu Dunărea Călărași și 3-2 cu FK Miercurea Ciuc).

Igor Arhirii a semnat cu CS Comunal Șelimbăr la începutul acestui an și din cele opt meciuri disputate de echipă a evoluat în șase dintre ele, cinci ca titular.

”CSC 1599 Șelimbăr se pregătește deja pentru sezonul următor! Conducerea clubului nostru a început deja să se ocupe de prelungirile contractuale, iar primele două nume care au semnat noi angajamente cu echipa noastră sunt mijlocașul Ion Cărăruș și fundașul lateral, internaționalul din Republica Moldova, Igor Arhirii.

Prestațiile bune din acest sezon ale celor doi fotbaliști i-au determinat pe oficialii clubului nostru să le propună noi contracte și pentru sezonul viitor celor doi jucători, iar în perioada imediat următoare staff-ul directorul general, Cornel Stănilă și președintele Remus Șerban vor purta discuții cu mai mulți jucători ale căror înțelegeri cu CSC 1599 Șelimbăr expiră în această vară”, a transmis echipa sibiană, fără să comunice însă și durata noilor contracte semnat de Cărăruș și Arhirii.

Ion Cărăruș a înscris trei goluri în 16 meciuri jucate pentru CS Comunal Șelimbăr. Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Cărăruș și Arhirii spun că pot progresa în cariera lor la Șelimbăr

Cărăruș a mai jucat în România pentru Știința Miroslava, Farul Constanța (fosta denumirea a Unirii Constanța) și Unirea Constanța, în timp ce în Moldova a jucat pentru Zimbru Chișinău și Zaria Bălți, dar a avut și o experiență în Portugalia, la GD Peniche, cât și una în Suedia, la Harnosands FF.

”Am decis să rămân la Șelimbăr pentru că oamenii de aici au fost serioși pe tot parcursul sezonului și am considerat că proiectul de aici se potrivește perfect cu ceea ce îmi doresc eu pentru cariera mea”, a declarat Cărăruș.

Arhirii este la prima experiență în afara Moldovei, unde a evoluat pentru Zimbru Chișinău și Milsami Orhei.

”O să mai fiu aici încă un sezon, la Șelimbăr, îmi place aici, mă simt bine și pot să mă afirm. Sunt într-o relație bună cu stafful tehnic și cu colegii de echipă, cred că avem de câștigat cu toții. Perioada petrecută aici a fost frumoasă, chiar dacă la început am avut nevoie de câteva zile pentru adaptare, dar ulterior lucrurile au mers bine. Chiar dacă sunt departe de casă și de cei dragi, aici condițiile sunt bune pentru a face ceea ce îmi place. Vreau foarte mult să finalizăm sezonul fără înfrângere și vreau ca în sezonul viitor să obținem cât mai multe victorii”, a declarat Arhirii.

Igor Arhirii (nr. 8) a jucat în șase meciuri din cele opt din acest an pe care le-a susținut CS Comunal Șelimbăr. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

CS Comunal Șelimbăr joacă la Metaloglobus pentru a termina sezonul pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului

CS Comunal Șelimbăr, acum aflată pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului, va juca sâmbătă, de la ora 11:00, ultimul ei meci oficial din acest sezon, primul din istoria sa în Liga 2.

Va juca la București, cu Metaloglobus, într-un meci în care își poate menține poziția actuală, adversarul având același număr de puncte în clasament, 36.

Sibienii au nevoie de o victorie pentru a rămâne pe locul 2, fiindcă la egalitate de puncte vor fi dezavantajați, deoarece au încheiat sezonul regular cu puncte mai puține decât trupa din Capitală (23 față de 28), acesta fiind primul criteriu de departajare.

Locul 2 în play-out coincide cu o clasare pe locurile 9-10 la general în acest sezon de Liga 2.

Foto principal: Valentin Macrea / Sport Pictures

Marius ANGHEL 03 May. 2022, 22:46 Liga 2
Pe aceeași temă