Încă un transfer ”over 30” pentru ”U” Cluj. Ioan Filip visează și el la promovare cu echipa ardeleană: ”Am acceptat bucuros și cu încredere că ne vom îndeplini obiectivele”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 21:54 Liga 2
Încă un transfer ”over 30” pentru ”U” Cluj. Ioan Filip visează și el la promovare cu echipa ardeleană: ”Am acceptat bucuros și cu încredere că ne vom îndeplini obiectivele”

”U” Cluj și-a prezentat, joi, o parte dintre noile achiziții și noul sponsor principal, iar la evenimentul organizat pe Cluj Arena, a păstrat și o surpriză. Încă un transfer perfectat de formația antrenată de Adrian Falub. E vorba despre Ioan Filip (31 de ani), campion cu Oțelul și ultima dată jucător la Dinamo. Ardelenii care la reunire vorbeau de construcția unei echipe bazate pe tineri jucători și-au adus aproape în totalitate numai fotbaliști trecuți de 30 de ani, aflați pe finalul carierei.

Ioan Filip: ”Am acceptat bucuros și cu încredere că ne vom îndeplini obiectivele”

Cea mai recentă achiziție a lui ”U” Cluj este Ioan Filip, jucător care cel mai important moment al carierei sale l-a avut la Oțelul Galați, alături de care, în 2011, a câștigat campionatul și Supercupa. În ediția 2016/2017 a Ligii 1, când Viitorul a ieșit campioană, Filip a avut patru prezențe în startul sezonului, apoi plecând la Debrecen, motiv pentru care nu poate fi considerat campion și cu trupa lui Gică Hagi, așa cum îl prezintă clujenii.

În cariera sa, mijlocașul orădean a jucat pentru FC Bihor, Oțelul, Petrolul, Viitorul, Debrecen (Ungaria) și Dinamo. Pentru aceasta din urmă a evoluat în sezonul trecut de Liga 1 în 25 de jocuri, 24 ca titular și a marcat un gol.

”Am acceptat bucuros și cu încredere că ne vom îndeplini obiectivele și sunt bucuros”, a fost tot ce a putut spune Filip în momentul prezentării sale.

Pe site-ul clubului, Filip spune mai multe și nu uită de Daniel Stanciu, cel care a gândit această campanie de achiziții. ”Am ales ”U” Cluj pentru proiect, acela de a promova și de a face o echipă competitivă, pentru Daniel Stanciu, știu cât de bun e și că vrea performanță și sper să reușim să ducem ”U” în Liga 1. Obiectivele mele sunt acelea de a juca cât mai mult, de a crește nivelul atât la antrenamente, cât și la meciuri. Suporterii să fie alături de noi, pentru că doar împreună putem reuși. Haide ”U”!”, ar fi spus Filip.

Acesta și-ar fi dorit un transfer în stăinătate după ce a rămas lider de contract cu Dinamo, însă a acceptat până la urmă oferta primită din partea lui ”U” Cluj, mai ales că este destul de aproape de casă, la Oradea. Cu ardelenii a semnat pe un an, cu drept de prelungire dacă se promovează în Liga 1.

”Nu vorbim de obiective, pentru că așa mi-a spus și domnul director general al clubului”

Cât despre obiectivele echipei ”U” Cluj, aceastea au fost subiect interzis la evenimentul organizat pe Cluj Arena, după cum a spus chiar ofițerul de presă al clubului, la indicațiile conducătorului Daniel Stanciu: ”Să fie un sezon încununat de succes. Nu vorbim de obiective, pentru că așa mi-a spus și domnul director general al clubului: «Să nu menționez de obiective». Dar acest prim pas sunt sigur că reprezintă un prim moment pentru ce va urma și pentru tot ceea ce ne dorim noi să ajungă echipa Universitatea Cluj, acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc.”

Universitatea Cluj a ajuns la zece transferuri pentru noul sezon, precedentele fiind: Vlad Muțiu (25 de ani, portar, ex Farul), Laurențiu Rus (35 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, mijlocaș, ex Chindia Târgoviște), Alexandru Negrean (19 ani, mijlocaș, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Tamaș (36 de ani, fundaș, ex Astra), israelianul Idan Golan (24 de ani, mijlocaș, ex Hapoel Nof HaGalil), Srdjan Luchin (34 de ani, fundaș, ex FC Hermannstadt), Matias Roskopf (22 de ani, atacant, ex Apollon Limassol) și portughezul Sergio Ribeiro (24 de ani, mijlocaș, ex Oliveirense).

https://www.facebook.com/FCUCluj/videos/1366067106929159/

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-o-noua-poveste-marca-u-cluj-ardelenii-si-au-prezentat-echipamentul-pentru-deplasari-cu-gabiel-tamas-personaj-principal-19145735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/straini-la-kilogram-pe-gazoanele-ligii-secunde-statistica-privind-jucatorii-de-alta-nationalitate-care-au-participat-in-editia-2019-2020-a-ligii-2-19145734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 21:54 Liga 2
Pe aceeași temă