”U” Cluj s-a reunit, iar Adrian Falub și-a creionat strategia. Antrenorul începe o nouă ”construcție” cu încă o serie de săgeți către cei dinaintea sa: ”Va fi altfel ca până acum. Nu artificial, pompieristic!”

Răzvan STÎNGĂ 01 Jul. 2020, 18:50 Liga 2
”U” Cluj s-a reunit, iar Adrian Falub și-a creionat strategia. Antrenorul începe o nouă ”construcție” cu încă o serie de săgeți către cei dinaintea sa: ”Va fi altfel ca până acum. Nu artificial, pompieristic!”

”U” Cluj s-a întors miercuri pentru prima dată la antrenamente după ce s-a ieșit din starea de urgență, pentru pregătirea sezonului următor din Liga 2. Antrenorul Adrian Falub a declarat, la reunirea echipei, că a creionat în mare parte perioada premergătoare debutului în meciurile oficiale. Și-a făcut strategia cu privire ședințele de antrenamente, dar vrea să dispute și câteva partide de verificare.

Adrian Falub: ”Vom da niște teste, să vedem pe unde începem, unde ne propunem să ajungem”

Dacă nu se va schimba în sens negativ răspândirea cu noul coronavirus în România, atunci datele vor fi respectate și programul stabilit de Adrian Falub va fi urmat așa cum a fost conturat. În perioada imediat următoare, jucătorii vor da anumite teste, a spus antrenorul, pentru a vedea unde sunt cu condiția fizică și de unde poate să înceapă antrenamentele.

”Am făcut un program de meciuri amicale, să vedem cum evoluează și pandemia asta, se poate modifica. Eu sper să evolueze spre bine, să ne ținem de programul pe care l-am propus. Am avut cu preparatorul fizic un program de pregătire. Cu siguranță, nu e ceea ce trebuie, dar este ceva, o mișcare, asta contează. Vom da niște teste, să vedem pe unde începem, unde ne propunem să ajungem”, a declarat Adrian Falub la reunirea echipei, citat de FC Universitatea Cluj.

Referitor la disputarea meciurilor cu spectatori, antrenorul este conștient că acest lucru nu se va întâmpla prea curând și îi pare rău că fanii nu pot susține jucătorii. Meciurile oficiale fără spectatori aduc a partide amicale, a spus Adrian Falub:

”Este imposibil de jucat așa, sper să fie cât mai scurtă această perioadă. Va dispărea așa fotbalul, care e pentru spectatori! Și așa, din punct de vedere mental, jocul devine un meci amical, jucătorii nu se mai concentrează.”

Adrian Falub anunță că ”U” Cluj se va baza pe jucătorii tineri și în sezonul următor: ”Vrem să construim o echipă, ne bazăm pe copii și juniori, crescându-i pe ei, să facem un fotbal bun”

Referitor la sezonul 2020/ 2021, antrenorul vrea ca echipa să aibă o altfel de exprimare și să se bată cu șanse importante la primele locuri în Liga 2. ”U” Cluj e deja la al treilea an în acest eșalon, dar și de această dată se va axa, în mare parte, pe jucători din propria pepinieră. Vor fi promovați la prima echipă mai mulți tineri de la centrele ”under” ale ardelenilor, a punctat Adrian Falub.

”Noi trebuie să construim ceva, este al treilea an de ligă secundă, trebuie să facem o construcție altfel ca până acum. A fost o construcție artificială, nici pregătiți de promovare, nici lot de promovare, dar am lăsat să se înțeleagă că suntem cei mai buni din toate punctele de vedere, și sportiv și financiar. Nu a fost adevărat, nu aș vrea să se mai întâmple! Vrem să construim o echipă, ne bazăm pe copii și juniori, crescându-i pe ei, să facem un fotbal bun. Dacă construcția va fi solidă, vom și promova… că va fi anul acesta, anul viitor, Universitatea Cluj va fi în prima ligă. Dar nu artificial, pompieristic!”, a spus Falub, care a mai precizat faptul că decizia nu are la bază anumite criterii de ordin financiar.

Echipa este stabilă din acest punct de vedere, iar promovarea tinerilor are la bază valoarea lor. Antrenorul i-a urmărit în meciuri și este foarte mulțumit de ceea ce a văzut. Începerea pregătirilor de pe acum, îl ajută pe Adrian Falub să îi vadă pe tineri cum se descurcă în duelurile cu jucătorii cu experiență.

Adrian Falub este adeptul Ligii 2 cu două serii 

Din informațiile lui Falub, aflate cel mai probabil de pe Liga2.ro, din sezonul următor, Liga 2 s-ar putea întoarce la vechiul sistem, cu două serii. ”Principalul” ardelenilor este de acord cu această variantă, pentru că din punct de vedere financiar echipele vor mai economisi bani. Interesat este că Falub spune că ”U” Cluj e stabilă financiar, dar nu vrea un campionat cu o serie, unde se văd adevăratele ”forțe” ale competiției.

”Suntem stabili din punct de vedere financiar. Anul ăsta ne gândim să crească jucătorii pe care îi avem aici, pentru că sunt foarte talentați. Din ce am înțeles, Federația Română de Fotbal ia în calcul un campionat cu 23 de echipe sau două serii cu 11 și 12 echipe. Eu personal aș prefera două serii. După cum s-a văzut și în ultimele două sezoane cu câte 20 de echipe, au fost echipe care au renunțat în fiecare sezon, iar acest sistem este dificil de realizat. E mult mai oportun un sistem cu două serii în care fiecare echipă poate duce campionatul la final”, a încheiat Adrian Falub.

Dorin Goga continuă la ”U” Cluj

La primul antrenament al lui ”U” Cluj a fost prezent și atacantul Dorin Goga. Acesta va mai rămâne la echipă pentru cel puțin un sezon, după ce a ajuns la un acord verbal cu conducerea. Fotbalistul va fi unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul ardelenilor. Pe 2 iulie împlinește 36 de ani.

Ne-am întâlnit, am ajuns la un acord şi doar de semnătura mea mai este nevoie. Mâine (n.r. – miercuri) voi fi la antrenament”, a spus Dorin Goga.

Clujenii au făcut și două transferuri zilele trecute. I-au legitimat pe Vlad Muțiu (portar, 25 de ani) și Laurențiu Rus (mijlocaș, 35 de ani), care au evoluat ultima dată la echipe din Liga 2, la Farul Constanța, respectiv CSM Reșița.

Răzvan STÎNGĂ 01 Jul. 2020, 18:50 Liga 2
Pe aceeași temă