Încă un club din Liga 2 intră în șomaj tehnic. Farul Constanța are probleme cu finanțarea și apelează la Ordonanța de Guvern. Ciprian Marica: ”Oamenii sunt solidari și înțeleg”

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2020, 16:21 Liga 2
Încă un club din Liga 2 intră în șomaj tehnic. Farul Constanța are probleme cu finanțarea și apelează la Ordonanța de Guvern. Ciprian Marica: ”Oamenii sunt solidari și înțeleg”

Farul Constanța a anunțat, prin vocea acționarului principal Ciprian Marica, faptul că toți angajații clubului intră în șomaj tehnic. Primăria Constanța și-a retras finanțarea către echipa din Liga 2 pe timpul pandemiei, astfel că este foarte greu ca Farul să mențină la același nivel investițiile. Din precizările lui Marica, toți angajații au acceptat situația și nu s-au împotrivit deciziei.

Ciprian Marica: ”Toți oamenii din club sunt în șomaj tehnic”

Ordonanța de Guvern prevede faptul că, în șomaj tehnic, angajații primesc 75 la sută din salariul mediu brut din partea statului. La Farul, spune Ciprian Marica, jucătorii nu simt reducerea foarte mult, întrucât remunerațiile erau la aproximativ același nivel cu cel impus acum, prin plafonare.

”În primul rând, primăria, care era un pilon important în construcția echipei Farul, ne-a oprit finanțarea, așa cum era și normal poate, întrucât înțeleg că nu numai la noi s-a întâmplat sau nu numai la noi se întâmplă. Odată cu prima Ordonanță de Guvern, ne-am oprit și noi activitatea. A venit această soluție, care într-o primă fază ne-a salvat, acest șomaj tehnic, și pentru contractele de activitate sportivă.

Nu pot spune că suntem foarte afectați, deoarece contractele noastre nu erau la un nivel foarte mare și atunci acest șomaj tehnic vine bine și îi ajută pe jucătorii noștri să primească salariul în continuare, iar diferența nu este foarte mare față de înainte. Toți oamenii din club sunt în șomaj tehnic. Dacă ar fi să luăm și contractele de activitate sportivă, sunt aproape 100 de oameni care lucrează la Farul astăzi și a trebuit să-i băgăm pe toți în șomaj tehnic. Nu au fost probleme, am rămas plăcut surprins să văd că oamenii sunt solidari și înțeleg.

Am adus la Farul în conducere niște oameni responsabili care, în mare parte, nu duc grija zilei de mâine, sunt în asentimentul meu și au înțeles de îndată. Secretarul general și președintele au făcut 100 de documente și s-au trecut singuri în șomaj tehnic”, a precizat Ciprian Marica pentru gsp.ro.

Farul intră în rândul echipelor din Liga 2 care au anunțat reduceri salariale pe perioada pandemiei de COVID-19, printre care se numără și alte formații, ca Rapid, ”U” Cluj, Petrolul Ploiești, Campionii FC Argeș, Pandurii Târgu Jiu sau Ripensia Timișoara.

În acest moment, după desfășurarea a 24 de etape, Farul Constanța se află pe locul 9 în Liga 2, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la șase lungimi de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

Foto: FC Farul Constanța

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2020, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă