Petrolul a anunțat scăderi salariale la jumătate: ”Remunerațiile sunt reduse pentru lunile aprilie și mai”. Câțiva dintre angajații clubului ploieștean intră în șomaj tehnic

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2020, 14:13 Liga 2
Petrolul a anunțat scăderi salariale la jumătate: ”Remunerațiile sunt reduse pentru lunile aprilie și mai”. Câțiva dintre angajații clubului ploieștean intră în șomaj tehnic

Criza economică determinată de pandemia de COVID-19 începe să se resimtă în cazul mai multor echipe, odată cu trecerea timpului. Clubul Petrolul Ploiești este și el afectat, iar în acest sens a anunțat că a redus salariile angajaților. În lunile aprilie și mai, aceștia primesc 50 la sută din remunerația normală.

Petrolul a emis un comunicat de presă, miercuri, iar câțiva dintre angajați, dar nu fotbaliștii, intră în șomaj tehnic. Dacă ploieștenii își îndeplinesc obiectivul și promovează în Liga 1 la finalul sezonului, atunci vor fi restituiți banii din contract care se scad în aceste două luni.

”Având în vedere situația actuală din fotbalul românesc, cauzată de evoluția pandemiei COVID-19 și a măsurilor luate de autorități, în urma discuţiilor cu partenerul finanţator s-a decis ca remunerațiile jucătorilor echipei de seniori şi a staff-ului tehnic şi medical să fie reduse cu 50% pentru lunile aprilie şi mai. Totodată, pentru aceeași perioadă, o parte dintre salariaţii clubului Petrolul Ploiești vor intra în şomaj tehnic. În funcție de evoluția situației, măsurile vor fi reevaluate la sfârșitul lunii mai 2020.

În cadrul discuţiilor, au fost avute în vedere toate variantele pentru a găsi soluţii optime pentru angajaţi şi jucători, diminuarea salariilor fiind o alternativă mai bună faţă de suspendarea contractelor.

După reluarea competiţiilor sportive, dacă echipa Petrolul Ploieşti promovează în Liga 1 de fotbal și încasează drepturile TV din partea Ligii Profesioniste de Fotbal, se are în vedere compensarea cu maxim 50% din pierderile de venit înregistrate de participanții la activitatea sportivă ale căror remunerații au fost dimininuate.

În perioada următoare, printre obiectivele noastre principale rămân siguranţa şi sănătatea salariaţilor şi jucătorilor şi sustenabilitatea financiară a clubului. Considerăm că este esenţial ca în această perioadă dificilă pe care o traversăm să dăm dovadă de unitate, solidaritate și înțelegere”, se arată în comunicat.

Costel Enache: ”Veolia nu se retrage de la echipă” 

Măsura este una de siguranță economică, dar posibilitatea ca principalul sponsor să se retragă de la echipă este destul de mică. În urmă cu două săptămâni, antrenorul Costel Enache (47 de ani) declara că este convins că echipa va avea sprijin financiar de la sponsorul principal și în sezonul următor, chiar dacă nu se obține promovarea în Liga 1.

Principalul care conduce formația prahoveană de la începutul acestui an a declarat că îl cunoaște bine pe Mădălin Mihailovici, reprezentantul Veolia, iar Petrolul va avea parte de susținere până când o să obțină accederea în primul eșalon.

”La cum îl cunosc eu, nu se retrage (n.r. – e vorba despre Mădălin Mihailovici, reprezentantul firmei sponsor principal al Petrolului)! Suferă mult când pierde echipa, dar nu îl văd să plece. E un om consecvent, vrea să ducă lucrurile la capăt în ceea ce și-a propus, indiferent de resursele fizice sau financiare. E un luptător, hotărât și să își termine obiectivul cu bine.

Aici este un proiect, iar lucrurile merg spre bine, nu spre rău. Asta e normalitatea, să ne dezvoltăm, să creștem. Liga 1 este o bulă de aer foarte bună financiar de la televiziuni. Când ajungi acolo, bugetul este mai consistent. Te ajută să realizezi multe lucruri la echipă, a declarat Costel Enache la Ploiești TV, la emisiunea Neconvențional.

După 24 de etape desfășurate în Liga 2, Petrolul ocupă locul 5, cu 38 de puncte, cu unul mai puțin decât echipele clasate pe locurile 2, respectiv 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

Foto: Petrolul Ploiești

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2020, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă