Ripensia a solicitat ajutorul de stat pentru a-și plăti angajații. Ce spune președintele Mihu despre antrenorul Miroslav Giuchici, internat cu coronavirus

Anda DELIU 04 Apr. 2020, 17:51 Liga 2
Ripensia a solicitat ajutorul de stat pentru a-și plăti angajații. Ce spune președintele Mihu despre antrenorul Miroslav Giuchici, internat cu coronavirus

Ripensia Timișoara a luat o decizie așteptată: să suspende contractele de activitate sportivă ale majorității oamenilor din club. Vineri, roș-galbenii s-au ocupat de îndeplinirea formalităților pentru zilele din luna martie pentru care Statul acordă o sumă de bani plafonată sportivilor, care au rămas fără obiectul muncii odată cu întreruperea competiției. De la club, antrenorul Miroslav Matea Giuchici este internat la spital, după ce a luat coronavirus, iar starea lui e stabilă.

Vineri, președintele Dumitru Mihu a semnat electronic cererile pentru aproape tot clubul, inclusiv cei de la echipele de juniori. Ajutorul social se acordă de la data de 22 martie, de când s-a dat OUG care reglementa acest lucru.

„Am depus chiar vineri cererile de ajutor social. Le-am semnat electronic, știu că se ocupa contabila să trimită totul electronic. În aprilie se depun cererile pentru martie, ni s-a spus că pentru nouă zile se acordă ajutor social. Pentru restul zilelor din martie, jucătorii primesc salariul conform contractului. Am depus pentru jucătorii, tot stafful, jucători de la echipe de U19, care aveau salarii de 700-800 de lei”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.


Dumitru Mihu (al doilea din dreapta spre stânga) are nevoie de ajutor pentru a plăti angajații clubului Ripensia cât timp campionatul Liga 2 e suspendat din cauza pandemiei de coronavirus

Ajutor social, până la finalul stării de urgență

Clubul timișorean a trimis inclusiv cereri pentru cei trei jucători din Republica Moldova, Valerii și Andrei Macrițchii și Ivan Urvanțev, care au toți cetățenie română.

La Ripensia, cu contract de muncă erau angajate doar persoane ce se ocupau de îngrijirea terenurilor, în timp ce restul au contracte de activitate sportivă. Pentru aprilie, clubul va trebui să depună alte cereri, la începutul lunii mai.

”Pentru aprilie, vom trimite ale cereri în luna mai. Unii vor primi 2340 de lei, alți mai puțin, depinde ce contract aveau. Din câte am înțeles, AJPIS Timiș ne va trimite banii în cont, și noi suntem obligați în termen de trei zile să virăm suma jucătorilor. Avem peste 40 de persoane pentru care am solicitat”, a mai spus Mihu.

Ajutorul se acordă cât durează starea de urgență, care acum e instaurată până la 16 aprilie, dar există șanse mari ca termenul să fie prelungit.

Antrenor al Academiei Ripensia, Miroslav Giuchici, internat cu COVID-19

Dumitru Mihu vorbește zilnic cu Miroslav Matea Giuchici, fiul lui Miroslav ”Mima” Giuchici. Din toată familia, cinci persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Prima care a contactat virusul a fost soția antrenorului de la Ripensia, de la locul de muncă, Primăria Comunei Sacoșu Turcesc.

”Vorbesc zilnic cu el. El se simte bine, toți se simt bine. Este cu soția și copiii. Problema e acasă, cu mama și bunica sa, cu care a rămas domnul Giuchici. Noi am vrut să-i putem ajuta, dar efectiv nu am avut cum”, a mai spus președintele Ripensiei, Dumitru Mihu.

Anda DELIU 04 Apr. 2020, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă