Campionii FC Argeș intră în șomaj tehnic: ”Salariile vor fi plătite conform Ordonanței de Guvern.” Declarația lui Ionuț Badea și anunțul clubului

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2020, 14:08 Liga 2
Campionii FC Argeș intră în șomaj tehnic: ”Salariile vor fi plătite conform Ordonanței de Guvern.” Declarația lui Ionuț Badea și anunțul clubului

Campionii FC Argeș este următoarea echipă din Liga 2 care va reduce salariile jucătorilor. Potrivit declarațiilor antrenorului Ionuț Badea, clubul piteștean se folosește de Ordonanța de Guvern emisă pe durata stării de urgență pentru plata remunerațiilor fotbaliștilor. Concret, aceștia vor câștiga, pe timpul pandemiei de COVID-19, 75 la sută din salariul mediu brut.

”Salariile vor fi plătite până la 24 martie normal, după care, din următoarea săptămână, conform Ordonanței de Guvern, vor fi plătite și calculate exact cât este salariul mediu brut pe economie”, a punctat Ionuț Badea pentru LookSport.


Mihai Foamete: ”Nu suntem singura echipă din fotbalul românesc care a decis să reducă cheltuielile”

UPDATE: Campionii FC Argeș a așteptat declarația făcută în presă de antrenorul Ionuț Badea pentru a anunța în mod oficial că a decis să își trimită jucătorii și stafful în șomaj tehnic.

Clubul piteștean, prin vocea președintelui CD Mihai Foamete, își explică această decizie și prin faptul că și alte echipe din Liga 1 sau Liga 2 au decis să facă la fel.

”Pandemia de coronavirus a afectat întreg sportul românesc. Ca urmare a acestei situații neprevăzute care a dus la suspendarea totală a activității, clubul FC Argeș a decis ca pe durata perioadei stării de urgență instituită de autorități, să diminueze veniturile sportivilor și ale personalului angajat.

”Din cauza situației create de pandemia de COVID-19 care a dus la sistarea totală a activității sportive, clubul FC Argeș a decis suspendarea contractelor pe durata perioadei stării de urgență. Astfel, salariile vor fi plătite integral până la data de 24 martie 2020, urmând ca după această dată, sportivii și personalul angajat al clubului să primească 75% din salariul mediu brut pe economie, conform Ordonanței de Guvern nr.32/2020. Nu suntem singura echipă din fotbalul românesc care a decis să reducă cheltuielile în această perioadă de inactivitate, măsuri similare fiind luate de mai multe cluburi de Liga I și Liga II. Menționăm că după ridicarea stării de urgență, salariile sportivilor și personalului angajat vor fi achitate conform contractelor în vigoare. Știm că este o perioadă grea pentru toți cetățenii acestei țări, dar cu calm și înțelegere, sunt sigur că vom depăși aceste momente dificile”, a declarat Mihai Foamete, președintele Comitetului Director al clubului FC Argeș”, a anunțat Campionii FC Argeș într-un comunicat.

––––––––––––––––

Astfel, Campionii FC Argeș intră în rândul și altor echipe din Liga 2 care au anunțat măsuri de reducere a cheltuielilor în această perioadă de inactivitate din cauza pandemiei de coronavirus. Printre acestea se numără ”U” Cluj și Petrolul Ploiești. Din câte se pare, cele mai mari probleme sunt la Rapid, care ar avea restanțe către jucători pe câteva luni. Un alt club aflat într-o situație dificilă este Farul. Ciprian Marica, principalul finanțator al echipei, a declarat că nu mai primește finanțare de la autorităție locale.

  • Ordonanța de Guvern prevede faptul că ”se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”. La solicitarea AFAN s-au introdus si contractele de activitate sportiva în această Ordonanță de Urgență. Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echivalentul a 800 de euro.

În această perioadă Ionuț Badea încearcă să se documenteze cât mai mult. Antrenorul citește și învață metode noi despre pregătirea jucătorilor, pe care să le implementeze după reluarea Ligii 2. ”Cărți, studii de specialitate plus programele la care sunt abonat. E un bun prilej sa pregătesc antrenamente, să experimentez, deocamdată teoretic, să inovez”, spune Badea.

Campionii FC Argeș are șanse reale la promovarea în Liga 1. Clasarea pe locul 4 în ierarhia Ligii 2, după 24 de etape, o face să spere că poate face pasul în primul eșalon. Acumulează 38 de puncte, la unul diferență de locul 3, Turris Oltul Turnu Măgurele, dar și de locul secund, CS Mioveni. UTA Arad, liderul din Liga 2, pare deja că și-a asigurat prima poziție la finalul sezonului. În acest moment are 50 de puncte.

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2020, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă