Încă trei achiziții la CSM Reșița: un portar, un mijlocaș și un atacant. Flavius Stoican a făcut radiografia nou-veniților după amicalul cu FCU Craiova

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 10 Jul. 2024, 21:48 Liga 2
Încă trei achiziții la CSM Reșița: un portar, un mijlocaș și un atacant. Flavius Stoican a făcut radiografia nou-veniților după amicalul cu FCU Craiova

Numărul achizițiilor din această vară ale CSM Reșița crește la șapte, ultimii doi nou-veniți fiind doi fotbaliști care au experiența Ligii 2, unul chiar a Ligii 1. Al treilea, care a jucat și el tot în Liga 2 în sezonul recent încheiat, s-a alăturat lotului încă de la reunire.

În amicalul cu FCU Craiova, pierdut cu scorul de 0-2 la Drobeta Turnu Severin, Flavius Stoican i-a utilizat și pe portarul David Dincă, pe mijlocașul Cosmin Tucaliuc și pe atacantul Robert Jerdea. Toți urmează să semneze cu clubul din Valea Domanului.

UPDATE: După articolul publicat de Liga2.ro, CSM Reșița i-a anunțat ca achiziții pe David Dincă, Robert Jerdea și Cosmin Tucaliuc.

David Dincă și Cosmin Tucaliuc au ajuns și ei la CSM Reșița

După jocul cu oltenii, Flavius Stoican a vorbit despre obiectivul de a promova cu echipa în prima ligă, în condițiile în care se așteaptă de la FRF aprobarea schimbării formei de organizare a clubului, dar și despre noile achiziții.

Printre acestea se numără și trei pe care clubul bănățean încă nu i-a prezentat oficial. Doi sunt portarul David Dincă (20 de ani) și mijlocașul Cosmin Tucaliuc, ambii aparținând de Farul Constanța, de unde a fost împrumutat și mijlocașul Florian Haită, cel mai recent anunțat de către reșițeni.

David Dincă a jucat în prima parte a sezonului recent încheiat la CSM Slatina, în 9 meciuri de Lga 2, de care s-a despărțit în pauza de iarnă. Anterior, în ediția 2022-2023, a fost titularul Stelei, cu 23 de apariții din 29 de jocuri disputate de echipă. Dincă s-a întors în iarnă la Farul, clubul de care aparține.

Cosmin Tucaliuc are o experiență mai bogată. A jucat în Liga 2 două sezoane pentru Gloria Buzău (45 meciuri și 8 goluri), apoi a trecut la Petrolul, pentru care a evoluat în 25 de partide și a înscris 1 gol, reușind promovarea în prima ligă, unde a continuat cu trupa ploieșteană. În prima ligă a prins 12 jocuri în ediția 2022-2023. În sezonul recent încheiat, 2023-2024, a evoluat la Concordia Chiajna, în 20 din cele 25 de meciuri din Liga 2, fără să înscrie.

Flavius Stoican, radiografia achizițiilor Reșiței. Robert Jerdea este și el în lot

Pe lângă aceștia, antrenorul Reșiței a vorbit și despre Robert Jerdea (foto, jos, în meciul din Cupă cu Farul), atacant în vârstă de 20 de ani, fost la CSM Alexandria, prezent în lot încă de la reunire, dar încă neprezentat oficial de club. Jerdea a activat în 19 meciuri pentru teleormăneni în ediția recent încheiată de Liga 2 și a înscris un gol.

În afară acestora, CSM Reșița a mai semnat vara aceasta cu Marius Cioiu (atacant, ex FC Botoșani), Milcho Angelov (atacant, ex CFC Argeș), Cristian Bocșan (fundaș, ex SSU Poli Timișoara) și Florian Haită (mijlocaș, ex CFC Argeș).

Flavius Stoican a făcut o radiografie a lotului și pare mulțumit de transferurile perfectate.

”Florian Haită este jucătorul nostru, cred foarte mult în el, chiar dacă momentant e în urmă cu pregătirea fizică, dar sunt convins că va fi apt sută la sută până la startul campionatului.

Angelov, un atacant care și el a venit mai târziu, dar face antrenamente suplimentare.

Marius Cioiu și Cosmin Tucaliuc sunt doi mijlocași care știu fotbal și sper să fie la un nivel ridicat atunci când începe campionatul.

Bocșan, un fundaș central, de la Poli Timișoara, care se va lupta pentru un post de titular, fiindcă acolo îl avem pe Rimovecz, care e în atenția mai multor echipe de Liga 1. Îi mai avem pe Erico da Silva și Elton da Silva, plus stâlpul echipei Alin Dudea.

Avem o echipă competitivă și sper ca atunci când începem campionatul să atingem nivelul maxim. Avem și un jucător nou, David Dincă, portar, orginar din Drobeta Turnu Severin, a venit și Robert Jerdea, și el tot severinean. Ambii sunt jucătorii noștri, sunt fotbaliști de perspectivă, care pot ajunge jucători mari, dar totul depinde doar de ei. Eu le arat calea, contează mult munca pe care o depund și cât de focusați sunt”, a precizat Stoican.

CSM Reșița, în amicalul cu FCU Craiova: Dincă – Erico da Silva, Elton da Siva, Rimovecz, Lascu, Dudea, Cioiu, Fota, Haită, Andr. Burlacu, M. Angelov. Pe parcurs au mai intrat: I. Rus, Căpățână – Cegă, Bocșan, Dolghi, Dam. Isac, D. Fărăgău, Chera, Tocaliuc și Jerdea.

David Dincă, Robert Jerdea și Cosmin Tucaliuc, anunțați oficial de CSM Reșița

UPDATE: După articolul publicat de Liga2.ro, CSM Reșița i-a anunțat ca achiziții pe David Dincă, Robert Jerdea și Cosmin Tucaliuc cu următoarele mesaje:

”Un nou transfer la echipa noastră: David-Denis-Mario DINCĂ!
Portar în vârstă de 20 de ani
Ultimul club: CSM Slatina (împrumutat de echipa Farul Constanța)
Bine ai venit şi mult succes!”

  • După aducerea lui Dincă, CSM Reșița are patru portari, ceilalți fiind Paul Mereu (19 ani, 1 meci), Ionuț Rus (24 ani, 15 meciuri) și Cătălin Căpățână (21 ani, 5 meciuri). Ceea ce înseamnă că Stoican va renunța cel puțin la unul dintre aceștia trei, despre care clubul a transmis, la un moment dat, vara aceasta, că rămân mai departe.

”Vine alături de rossoneri și: Robert-Dumitru JERDEA!
Atacant în vârstă de 20 de ani
Ultimul club: CSM Alexandria
Bine ai venit şi mult succes!”

”Se alătură lotului rossoner: Cosmin-Constantin TUCALIUC!
Mijlocaș în vârstă de 24 de ani
Ultimul club: Concordia Chiajna (împrumutat de echipa Farul Constanța)
Bine ai venit şi mult succes!”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 10 Jul. 2024, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă