CSM Reșița a făcut ultimii pași pentru a obține dreptul de promovare în prima ligă. Cristian Bobar: ”Au fost depuse actele la federație și se pare că suntem în regulă”

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 17:19 Liga 2
CSM Reșița a făcut ultimii pași pentru a obține dreptul de promovare în prima ligă. Cristian Bobar: ”Au fost depuse actele la federație și se pare că suntem în regulă”

Dacă trecerea la noua formă de organizare a clubului Corvinul depinde de continuarea sau nu în al treilea tur într-o competiție europeană în această vară, situația celor de la CSM Reșița pare a fi mai simplă, potrivit ultimelor declarații ale conducătorului clubului din Valea Domanului, Cristian Bobar.

La Reșița au ieșit actele pentru o asociație sportivă care să cesioneze locul în Liga 2 al CSM Reșița, iar documentele au fost depuse la Federația Română de Fotbal pentru a fi aprobate.

Dacă totul va fi în regulă, atunci în noul sezon de Liga 2 echipa antrenată de Flavius Stoican va avea drept de promovare în prima ligă, iar campionatul va scăpa, astfel, de o participantă cu statul de drept public.

CSM Reșița a depus actele la FRF pentru a-i fi aprobată schimbarea formei de organizare

În sezonul 2023-2024 de Liga 2, nu mai puțin de opt echipe din cele 20 au participat în campionat fără să poată promova în prima ligă. Printre acestea s-a numărat și CSM Reșița, însă aceasta nu a ajuns să joace, efectiv, pentru promovare, fiindcă nu a prins play-off-ul. În această situație au fost, însă, Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr, calificare în play-off, unde au jucat fără țelul suprem: posibilitatea de a urca în SuperLigă.

CSM Reșița a făcut în acest an pașii legali pentru a trece pe o asociție sportivă, un club de drept privat, iar acum așteaptă aprobarea din partea FRF. Documentele sunt depuse la Departamentul Juridic, iar dacă aici se constată că lucrurile sunt în regulă, atunci următorul pas, cel decisiv, doar o formalitate, este o aprobare din partea Comitetului Executiv al FRF, programat în luna iulie.

”Pe plan administrativ nu a fost vacanță anul acesta, am lucrat foarte mult la schimbarea statutului. Au fost depuse actele la federație și se pare că suntem în regulă. Deci, din acest campionat vom avea drept de promovare. A fost o muncă făcută într-un timp foarte scurt, documentația a fost foarte mare. Nu a fost deloc ușor, dar felicit juriștii și echipa cu care am lucrat, pentru că s-au mișcat foarte foarte bine”, a declarat directorul CSM Reșița, Cristian Bobar (foto, în centru), la reunirea echipei.

Patru membri, momentan, în noua asociație pe care va funcționa CSM Reșița, sub aceeași denumire, spune Cristian Bobar!

Pe parcursul acestui an, la Reșița s-a vorbit în mai multe rânduri despre această schimbare care se dorește la club, pentru a se putea obține dreptul la promovarea în prima ligă.

De exemplu, la mijlocul lunii aprilie, Cristian Bobar spunea că în noua asociație sportivă vor fi implicate Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Local Reșița, SC Piețe Reșița SRL, dar și asociația ”Toți pentru Metalul Reșița”!

În prezent, într-o convorbire telefonică cu redactorul Liga2.ro, Bobar a spus că în noua asociație sunt membri Consiliul Local Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, SC Piețe Reșița SRL și AquaCaraș, unul dintre sponsorii clubului începând din vara anului 2023, o societate care se ocupă de apă și canal în municipiu.

După aprobarea de la FRF, în noua asociație pe care va funcționa CSM Reșița se dorește includerea și asociației înființate de suporteri, ”Toți Pentru Metalul Reșița”, dar și atragerea unui ”privat”, al unui om de afaceri.

Cristian Bobar a mai spus că echipa va continua cu actuala denumire, CSM Reșița, după ce Tribunalul Caraș-Severin a aprobat acest lucru atunci când a fost înființată noua asociație căreia îi va fi cesionată activitatea actualului club de drept public. Interesant lucru, ținând cont că alte cluburi care au urmat aceeași pași au fost nevoite să facă schimbări și în denumire. Ca de exemplu Campionii FC Argeș, transformat din FC Argeș.

Foto: CSM Reșița

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 17:19 Liga 2
Pe aceeași temă