FCU Craiova a câștigat amicalul cu CSM Reșița, la Severin. Marius Croitoru mai vrea achiziții, Flavius Stoican n-a fost interesat de rezultat

Mircea OGLINDOIU 10 Jul. 2024, 17:07 Liga 2
FCU Craiova a câștigat amicalul cu CSM Reșița, la Severin. Marius Croitoru mai vrea achiziții, Flavius Stoican n-a fost interesat de rezultat

Pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, FCU Craiova a întâlnit, miercuri, 10 iulie, CSM Reșița, în primul amical premergător sezonului 2024-2025 de Liga 2, iar echipa antrenată de Marius Croitoru s-a impus cu scorul de 2-0.

Vlad Pop, din pasa căpitanului Dragoș Albu, în minutul 42, și Jibril Ibrahim, în minutul 88, cu un șut de la 14 metri, care a lovit transversala și a trecut dincolo de linia porții înainte să revină în teren, au fost marcatorii testului jucat în municipiul de la malul Dunării, pe o căldură infernală.

Marius Croitoru, după primul amical al FCU Craiova din această vară: ”E clar că trebuie să aducem patru-cinci, chiar șase jucători”

La finalul amicalului, Marius Croitoru a afirmat că, indiferent dacă Juan Bauza și William Baeten vor pleca sau nu de la echipă, mai are nevoie de patru-cinci jucători pentru a-și putea îndeplini obiectivul: promovarea în prima ligă.

”A fost un meci de verificare tipic acestei perioade de acumulare, în care m-a interesat mai mult partea fizică, decât cea tehnico-tactică. Am folosit mai mulți juniori în partea secundă și e clar că a fost o diferență mare între cele două reprize. Îmi doresc cel puțin patru-cinci jucători care să aducă plus-valoare lotului, ca să putem aduce echipa la nivelul pe care îl așteaptă toți cei care iubesc Craiova. Este primul meci, o idee mi-am făcut, dar e clar că trebuie să aducem patru-cinci, chiar șase jucători, mai ales dacă Bauza și Baeten vor pleca. Apar oferte de la zi la zi pentru cei doi. Dacă ei vor rămâne, va fi un plus pentru echipă, dar dacă vor pleca avem nevoie de jucători care să-i înlocuiască cu brio. Important e ca până la startul campionatului că avem un lot cât mai aproape de cea ce îmi doresc eu, atât numeric, cât și valoric. Va fi un campionat lung, în care sunt angrenate patru-cinci, chiar șase echipe, care din start vor pleca cu dorința de a promova și clar că ne dorim să ne ridicăm cel puțin la nivelul lor, fiindcă suntem Craiova și alt obiectiv nu poate exista. Indiferent cine venea antrenor, obiectivul echipei era promovarea. Mai puțin important este locul 1 sau 2”, a precizat antrenorul echipei FCU 1948 Craiova FC.

  • Acesta a mizat pe: C. Sandu – R. Negru, Padula, Lumbu, Tud. Oltean – Vl. Pop, Dr. Albu – Andr. Dragu, Ghindovean (Bounaas 15), M. Ilie – Blănuță. În repriza a doua au jucat: Gurău – Ciucă, Ct. Albu, Manea, Blidar, Crăciun, A. Sârbu, Jibril și Sidibe. Nu au evoluat: Bauza, Baeten, Lekiatas și Kvakic.

Și Stoican vrea să promoveze cu CSM Reșița

De partea cealaltă, Flavius Stoican a spus că și CSM Reșița va lupta pentru promovarea în Liga 1, mai ales că echipa și-a schimbat forma juridică și va deveni un club de drept privat după aprobarea FRF.

”În primul rând, vreau să felicit jucătorii că au suportat această temperatură, fiindcă a fost foarte dificil, pe o căldură infernală. Ca și joc, am avut și momente bune, dar și momente unde mai avem de lucrat, unde suntem deficitari, dar până începe campionatul vreau să fim sută sută focusați pentru a avea o evoluție mult mai bună decât cea din sezonul trecut. Mă bucur că nu au ieșit jucători accidentați. Una peste alta, un amical reușit, în care nu m-a interesat neapărat rezultatul, dar important e să corectăm greșelile făcute. Noi ne-am propus pentru sezonul viitor o clasare mult mai bună. Sunt convins că toate echipele își doresc în play-off, chiar dacă declarativ spun că vor să evite retrogradarea. Inclusiv noi ne dorim în play-off. Suntem o echipă care acasă putem pune probleme oricărui adversar, fiindcă avem alături de noi o galerie fantastică. Vrem să facem suporterii fericiți, fiindcă ei iubesc necondiționat această echipă. Dacă ne va permite jocul și rezutatele, ne vom bucura la finalul sezonului cu o promovare. Mai avem mult de muncă, dar gândul nostru este sus. Știu că s-au făcut toate demmersurile pentru a schimba forma juridică. Din discuțile cu domnul președinte Cristi Bobar, știu că s-au semnat toate actele și că au fost depuse la FRF”, a spus Stoican.

  • Favius Stoican a jucat în formula: Dincă – Erico da Silva, Elton da Siva, Rimovecz, Lascu, Dudea, Cioiu, Fota, Haită, Andr. Burlacu, M. Angelov. Pe parcurs au mai intrat: I. Rus, Căpățână – Cegă, Bocșan, Dolghi, Dam. Isac, D. Fărăgău, Chera, Tocaliuc și Jerdea.

Amical cu echipa lui Contra, în Slovenia, pentru CSM Reșița

CSM Reșița mai jucase anterior un singur amical, vinerea trecută, cu Nera Bogodinț, de care a dispus cu scorul de 5-1, pe stadionul Gloria din Reșița, prin golurile marcate de Denis Fărăgău, Alexandru Negru, Ianis Doană și Florian Haită (două goluri).

Joi, echipa lui Flavius Stoican va întâlni Nera Bozovici, tot o echipă din Liga 4 Caraș-Severin, iar luni va pleca în cantonamentul din Slovenia, unde va disputa patru amicale, printre adversare fiind și echipa lui Cosmin Contra, Damac FC, din Arabia Saudită.

”Vom sta 11 zile în cantonament și avem deja perfectate patru amicale, cu două echipe din Arabia Saudită, una din Bosnia Herțegovina și una din Emiratele Arabe Unite. Una dintre echipele pe care o întâlnim e antrenată de Cosmin Contra și trebuie să avem un nivel bun, fiindcă îmi place să câștig contra echipelor cotate mai bine, cu bugete mult mai mari”, a conchis Stoican.

Înregistrarea amicalului dintre FCU Craiova și CSM Reșița o poți vedea aici:

Foto: FCU Craiova

Mircea OGLINDOIU 10 Jul. 2024, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă