Prima plecare de la Ripensia: chiar cea a căpitanului Alexandru Popovici. ”Am avut o discuție cu conducerea”

Anda DELIU 12 May. 2021, 23:31 Liga 2

Ripensia a bifat prima plecare după finalul acestui sezon de Liga 2, cea a căpitanului Alexandru Popovici. Fotbalistul cu profil ofensiv va împlini 33 de ani în toamnă, în data de 6 septembrie, astfel că nu se mai încadra în proiectul roș-galben, unul bazat pe jucători tineri. Timișoreanul spune că dorește să mai joace.

Fotbalistul a jucat în cariera sa la Poli Timișoara, cea originală, FCM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, ACS Poli și FK Sabail (Azerbaidjan) înainte de a ajunge la Ripensia, în septembrie 2018. Contractul lui Popovici se termină la 30 iunie și nu va fi prelungit.

”Am avut o discuție cu conducerea. Ei își doresc un proiect cu jucători tineri, merg în continuare pe această linie. Patronului i-a ieșit acest proiect (n.r. – echipa s-a salvat de la retrogradarea în Liga 3). Le doresc succes. Eu eram cel mai în vârstă, ceilalți nici măcar nu se apropiau de vârsta mea”, a declarat Popovici pentru Liga2.ro.

Petruescu a spus despre el că e util mai degrabă în vestiar

Acum câteva săptămâni, Cosmin Petruescu declara că Popovici nu mai joacă, deoarece e util mai mult în vestiar. Explicațiile au venit după ce antrenorul a decis să-și dea demisia și a și lipsit de la meciul cu ”U” Cluj.

”Nu sunt supărat. Nu ne-am certat. A fost decizia antrenorului de a nu miza pe mine”, spune Popovici.

Alexandru Popovici vrea să mai joace

Deocamdată, Popovici nu a decis ce va face. Clubul Ripensia nu i-a propus acum vreun post. ”Am discutat, dar mi-a spus și patronul că mai pot să joc. Deocamdată, nu știu ce o să fac. Vreau să mă liniștesc. Să văd și eu cine promovează, cine retrogradează”, a mai adăugat jucătorul originar din Timișoara.

În acest sezon de Liga 2, Popovici a evoluat în 17 meciuri pentru Ripensia, 10 ca titular, fără să înscrie. Pentru echipa roș-galbenă a prins 65 de meciuri în eșalonul secund și a înscris șase goluri.

Cel mai bun sezon al său a fost cel din 2016/2017 al Ligii 1, când evolua în 34 de meciuri pentru ACS Poli Timișoara și înscria 6 goluri.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 12 May. 2021, 23:31 Liga 2
Pe aceeași temă