”FC U” Craiova i-a prelungit contractul unuia dintre cei mai buni jucători ai meciului cu Rapid. Noua durată a înțelegerii și povestea interesantă din spatele transferului. ”Dacă ajunge fotbalist, îmi tai…”

Andrei PASCU 13 Oct. 2020, 11:08 Liga 2
”FC U” Craiova i-a prelungit contractul unuia dintre cei mai buni jucători ai meciului cu Rapid. Noua durată a înțelegerii și povestea interesantă din spatele transferului. ”Dacă ajunge fotbalist, îmi tai...”

U Craiova 1948 SA a prelungit contractul unuia dintre jucătorii din lot, unul dintre remarcații derby-ului cu Rapid. Oltenii i-au propus, luni, fundașului lateral Radu Negru (21 de ani) o înțelegere pe patru ani, pe care, potrivit Ediție, a acceptat-o. Fotbalistul s-a prezentat la sediul clubului și a semnat noul contract.

Radu Negru a fost unul dintre oamenii importanți în acest debut de sezon, fiind utilizat în cinci partide dintre cele șapte desfășurate până acum în campionatul Ligii 2. Fundașul de bandă a și marcat un gol, în cea mai recentă etapă jucată de U Craiova 1948 SA în campionat, 5-0 cu Rapid. Craioveanul a înscris în minutul 22 al partidei de la Drobeta Turnu Severin, pentru 2-0.

Radu Negru a ajuns la U Craiova 1948 SA la dorința lui Adrian Mititelul junior

Adrian Mititelul junior, administratul clubului U Craiova 1948 SA, a povestit pe contul său de Facebook, la finalul meciului cu Rapid, cum l-a descoperit pe Radu Negru. A decis să îl transfere după un meci jucat în Cupa României, între ”FC U” Craiova și FC Podari. După partidă, fiul lui Adrian Mititelu a mers la fundaș și i-a spus că-l vrea la echipă și că-l așteaptă să semneze contractul. Juniorul a avut și o ”înțepătură” pentru Marcel Iancu, președintele de atunci al echipei.

Printe remarcații partidei, care de o bună perioadă de timp este într-o continuă ascensiune a fost Radu Negru. Un tânăr de 21 de ani, un tânăr care s-a aflat de două ori în probe la FC UNIVERSITATEA CRAIOVA în anul 2017 și nu a fost oprit din motive mai puțin relevante.

Oricât mi-aș dori să nu împărtășesc această poveste, am să o fac. La finala Cupei României – faza județeana împotriva echipei AFC Podari din vara anului 2018, l-am remarcat pe Radu Negru după un joc bun, în care nu l-a lăsat deloc să se evidențieze pe jucătorul nostru, adversar lui atunci, Nicușor Raicea. După meci, m-am dus la gardul terenului și i-am spus lui Radu că îl aștept la club a doua zi pentru a semna.

Imediat după meci, se petrecea cheful de promovare în Liga a III-a pe atunci, chef unde am participat, stând la masă alături de președintele clubului pe atunci Marcel Iancu. La o discuție legată de meciul ce abia se terminase, susțin că trebuie luat acest tânăr, discuție la care asista și președintele AJF Dolj. Replica lui Marcel Iancu a fost următoarea : «DACĂ RADU NEGRU AJUNGE FOTBALIST, ÎMI TAI…..» a susținut de președintele AJF”, a scris Adrian Mititelul junior pe Facebook, după victoria cu Rapid.

Nicolo Napoli, out de la ”FC U” Craiova 

Tot luni, ”FC U” Craiova a anunțat despărțirea de antrenorul italian Nicolo Napoli. Liga2.ro a scris în exclusivitate despre încetarea colaborării dintre cele două părți. ProSport a aflat cei trei antrenori principali aflați ca posibili înlocuitori pe lista finanțatorului Adrian Mititelu. Pe listă se află Mircea Rednic (58 de ani), aflat și după demiterea lui Eugen Trică, Ionuț Badea (44 de ani), proaspăt demis de la Campionii FC Argeș, și chiar fostul antrenor al oltenilor, Eugen Trică (44 de ani).

”FC U” Craiova, lider în Liga 2 

După șapte etape desfășurate în Liga 2, ”FC U” Craiova ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte, 21-9 golaveraj, la patru puncte peste Universitatea Cluj, Metaloglobus București și Rapid, toate trei aflate la egalitate, cu 13 puncte.

În etapa a 8-a, ”FC U” Craiova stă, iar în cea de-a 9-a urmează să joace cu Petrolul Ploiești, pe ”Ilie Oană”.

Foto: Ediție

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-fc-u-craiova-saluta-indepartarea-lui-nicolo-napoli-pe-care-il-numesc-marioneta-si-au-un-mesaj-catre-adrian-mititelu-si-altul-catre-jucatori-19152254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lista-lui-mititelu-pentru-inlocuitorul-lui-nicolo-napoli-cei-trei-antrenori-care-ar-putea-sa-preia-fc-u-craiova-liderul-ligii-2-exclusiv-19152227

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-decizie-socanta-la-fc-u-craiova-adrian-mititelu-l-a-demis-pe-nicolo-napoli-dupa-victoria-cu-5-0-cu-rapid-19152201

 

Andrei PASCU 13 Oct. 2020, 11:08 Liga 2
Pe aceeași temă