Ilie Stan vrea să ducă SCM Gloria Buzău în play-off-ul Ligii 2, deși nu are drept de promovare: ”Avem acest obiectiv, al nostru, personal.” Ce spune despre meciul cu ASU Poli, perioada de pregătire și campania de transferuri

Marius ANGHEL 16 Feb. 2021, 15:52 Liga 2
Ilie Stan vrea să ducă SCM Gloria Buzău în play-off-ul Ligii 2, deși nu are drept de promovare: ”Avem acest obiectiv, al nostru, personal.” Ce spune despre meciul cu ASU Poli, perioada de pregătire și campania de transferuri

Odată cu încheierea amicalului cu Steaua (scor 2-2), desfășurat joia trecută, în Ghencea, SCM Gloria Buzău a pus punct și perioadei de testări în această iarnă, echipa lui Ilie Stan intrând în linie dreaptă pentru primul joc oficial din 2021.

În cele șapte jocuri de pregătire disputate în acest an, echipa din Crâng a obținut cinci victorii (3-1 cu CSM Râmnicu Sărat, 1-0 cu SC Oțelul Galați, 6-0 cu Astra 2, 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, 2-1 cu Foresta Suceava), un egal (2-2 cu Steaua) și o înfrângere (2-3 cu CS Afumați), toate având loc în fața unor adversari din Liga 3.

Ilie Stan: ”Eu, stafful și jucătorii suntem nerăbdători să se joace meciul de la Timișoara”

Ilie Stan este mulțumit de modul în care echipa sa s-a antrenat în această iarnă, de rezultatele înregistrate în meciurile amicale și spune că e nerăbdător să-și vadă elevii în primul joc oficial din acest an, cu ASU Poli.

”Da, am făcut o pregătire foarte bună. Participarea jucătorilor a fost totală din toate punctele de vedere. Am avut meciuri de verificare cu echipe bune, care sunt pe primul loc în seriile în care evoluează (n.r. – e vorba doar de Brăila, Afumați și Steaua). Am reuşit să văd capacitatea fiecărui jucător, atât din punct de vedere fizic, cât şi tactic şi sper ca toată această pregătire şi jocurile amicale să ne ajute ca la meciul cu Timişoara să fim la capacitate maximă.
Eu, stafful și jucătorii suntem nerăbdători să se joace, pentru că, până la urmă, tot ce am făcut în această perioadă a fost pentru a pregăti primul meci oficial din acest an, cel de la Timişoara”, a spus, pentru site-ul oficial al Gloriei, Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău joacă în deschiderea etapei a 16-a a Ligii 2, prima programată în 2021, la Timișoara, cu ASU Politehnica. Partida e programată joi, 18 februarie, de la ora 15:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

”Pe jucători îi simt motivați. Au trecut peste acel moment dificil când am fost anunţaţi că echipa va fi retrasă din campionat”

Antrenorul Gloriei crede că jucătorii săi au trecut peste anunțul de coșmar făcut de conducerea clubului la 18 ianuarie, când se comunica desființarea echipei. Ulterior, a doua zi, se revenea asupra deciziei, după ce primarul Buzăului a fost asaltat cu mesaje în care era acuzat de această hotărâre.

”Pe jucători îi simt motivați. Au trecut peste acel moment dificil pentru toţi, de altfel, când am fost anunţaţi că echipa va fi retrasă din campionat. Vă daţi seama că a fost un şoc pentru toţi. S-a luat, totuşi, decizia de a se continua, o decizie care, spun eu, ne va ajuta pe viitor şi rămâne ca cei care se ocupă de destinele acestei echipe să facă tot posibilul să o susţină, pentru că suporterii, oraşul şi fotbalul românesc au nevoie de Gloria Buzău”, a comentat Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău vrea în play-off, deși nu are drept de promovare

Chiar dacă echipa din Buzău nu are drept de promovare, Ilie Stan ține morțiș să se califice în play-off. În urma anulării rezultatelor înregistrate de Turris Oltul în acest tur de campionat, trupa buzoiană a urcat două poziții în clasament, de pe 10 pe 8, având același număr de puncte 21, spre deosebire de mai multe formații care obținuseră puncte cu teleormănenii și care acum au rămas fără ele.

”Eu şi jucătorii avem acest obiectiv, al nostru, personal, de a ne califica în play-off, cu toate că nu avem dreptul de promovare. Atmosfera din cadrul lotului, rezultatele din primele 15 etape, rezultatele din meciurile de pregătire, ne motivează şi ne fac să fim încrezători că vom termina campionatul regulat în primele şase echipe”, spune Stan.

Ilie Stan, despre campania de achiziții a Gloriei. Daniel Vîrtej trebuie să asigure locul lăsat liber de Marius Ioniță

Ilie Stan a vorbit înaintea primului meci oficial din acest an și despre achizițiile făcute în această iarnă. SCM Gloria nu are multe schimbări în lot.

Pe lângă excluderea lui Marius Ioniță, fundaș care este subiectul unei anchete după ce a fost pârât la ProSport de fosta sa iubită că paria inclusiv pe SCM Gloria, echipa buzoiană s-a mai despărţit de Dragoş Huiban (Steaua), Alexandru Piftor (Ripensia), Lucian Dumea (Poli Iaşi) şi Andrei Ignat (CSM Râmnicu Sărat).

Au fost aduși mijlocaşul ofensiv Gheorghe Andronic (29 de ani, Republica Moldova), Cristian Poştoarcă (21 de ani, mijlocaş de bandă), Daniel Alexandru Vîrtej (23 de ani, fundaş central), Mădălin Socol (17 ani, mijlocaş de bandă) şi Claudiu Ionescu Racoviţean (17 ani, mijlocaş).

Vedeţi, suspendarea lui Ioniţă ne-a luat pe nepregătite dacă ţinem cont că, de când sunt eu la echipă, a fost om de bază în departamentul nostru defensiv. Am căutat un înlocuitor şi chiar dacă nu este un jucător cu nume, eu am încredere în Daniel Vîrtej, tânăr, buzoian, care îşi doreşte să demonstreze că merită mai mult. Cristian Poştoarcă, tânăr şi el, e un jucător care a venit cu dorinţa de a confirma şi, la calităţile pe care le are, nu îi va fi greu să se impună cât mai repede. Gheorghe Andronic este al treilea jucător venit în această iarnă, şi el tot liber de contract, un jucător cu experienţă, dovadă cele nouă prezenţe ale sale în naţionala de seniori a Republicii Moldova, pentru care a marcat şi două goluri. Lotul a fost completat cu jucători tineri, de la propriul Centru de Copii şi Juniori. O să le dăm şi lor încredere, pentru că trebuie să crească şi, dacă la anul ne ajută Dumnezeu să fim bine, să îi avem pregătiţi, să ne putem baza pe ei la categoriile de juniori impuse de regulament.

Ceea ce mă bucură cel mai tare în momentul de faţă este faptul că nu avem probleme medicale sau jucători accidentaţi, deşi a fost o perioadă de pregătire foarte grea. Acum să mă ajute Dumnezeu să îmi dea inspiraţie în a alcătui echipa cu care să facem un joc bun şi automat. Dacă facem un joc bun, va veni şi un rezultat pe măsură. Să venim cu punct sau puncte de la Timişoara”, a mai spus Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău va juca joi, 18 februarie, de la ora 15:00, la Timișoara, cu ASU Politehnica, în etapa a 16-a a Ligii 2. Bănățenii sunt pe locul 4, cu 24 de puncte.

Foto: SCM Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-constantin-toma-a-anuntat-taieri-de-500-de-mii-de-euro-din-banii-trimisi-catre-scm-gloria-buzau-si-nu-se-opreste-aici-facem-sa-functioneze-mai-departe-jucaria-la-o-risipa-cat-mai-m-19169651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-surprinde-pe-toata-lumea-dupa-cazul-fotbalistului-de-la-buzau-care-a-pariat-mii-de-euro-si-la-alte-echipe-se-joaca-la-pariuri-19169351

Marius ANGHEL 16 Feb. 2021, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă