Dilemă la Poli Iași! Cine apără în ultima etapă a anului? Primii doi portari din lot au probleme medicale

Narcis POHOAȚĂ 29 Nov. 2022, 17:36 Liga 2
Dilemă la Poli Iași! Cine apără în ultima etapă a anului? Primii doi portari din lot au probleme medicale

Poli Iași a trecut cu bine de ultimul meci mai complicat al finalului de an, victoria la limită obținută cu Dinamo, scor 1-0, și a urcat pe podium în Liga 2 după 15 etape.

Iar echipa lui Leo Grozavu are toate șansele să încheie anul pe această poziție, în condițiile în care în ultimul meci din 2022 va întâlni penultima clasată Unirea Constanța.

Probleme cu portarii pentru Leo Grozavu! Risto Jankov a suferit o comoție în prelungirile meciului cu Dinamo

Antrenorul Iașiului nu s-a putut bucura pe deplin pentru victoria cu Dinamo, întrucât în prelungirile partidei a pierdut un jucător de bază. Este vorba de portarul nord-macedonean Risto Jankov, care a ajuns la spital după meci, cu comoție cerebrală.

După un duel pentru balon cu Giafer, portarul Iașiului s-a lovit la cap în cădere și nu a mai putut continua partida, fiind transportat cu ambulanța la spital. Acolo, medicii l-au supus mai multor teste, iar rezultatele sunt îmbucurătoare și nu au scos în evidență leziuni majore.

”Sunt bine acum. După meci am fost la spital și am efectuat niște teste. Sunt ok, nu am leziuni majore la cap, totul este în regulă, dar am rămas cu mici dureri la umăr. Mulțumesc tuturor pentru grijă! Eu sper să fiu apt și să-mi pot ajuta echipa în ultimul meci din acest an, dar aștept să văd ce va spune medicul”, a transmis Risto Jankov (foto) la o zi după meciul cu Dinamo.

Totuși, conform procedurilor, medicii recomandă repaus total șapte zile după astfel de comoții, fie ele și minore, astfel că Jankov are șanse minime să apere în ultimul meci al anului, cu Unirea Constanța.

Ianoș Brînză ar putea fi titular în premieră în acest sezon

Intrat în locul lui Jankov în ultimele minute ale partidei cu Dinamo, basarabeanul Ianoș Brînză are cele mai mari șanse să fie titular contra Unirii Constanța. Asta pentru că și austriacul Tobias Knoflach este accidentat de mai multe etape. Acesta din urmă a acuzat probleme la un braț, dar și o ruptură musculară, anul fiind încheiat pentru austriac.

În ceea ce-l privește pe Ianoș Brînză, acesta a bifat primele sale minute în sezonul actual. Intrat în locul lui Jankov, portarul basarabean de 24 de ani a avut două intervenții sigure în prelungirile meciului cu Dinamo și a păstrat poarta Iașiului intactă.

Un puști de doar 17 ani ar putea fi rezervă

În cazul în care Brînză va fi titular, pe bancă ar putea sta fie Risto Jankov – dacă va primi acceptul medicilor, fie un junior de la echipa de tineret. Cel vizat este Tiberiu Ciubotariu, un puști de doar 17 ani!

Pe lângă Knoflach, antrenorul Leo Grozavu nu va conta în meciul cu Unirea Constanța nici pe stoperul Viorel Lică, accidentat în prelungirile meciului cu FC Brașov.

În schimb, în lot va apărea Ștefan Ștefanovici, care și-a ispășit în meciul cu Dinamo suspendarea de o etapă primită după eliminarea de la Brașov.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 29 Nov. 2022, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă