Știința Miroslava a reluat pregătirile. Tibor Selymes a renunțat la nouă jucători și prima achiziție este un portar fost la Iași și UTA

Narcis POHOAȚĂ 23 Jan. 2024, 12:23 Liga 3

Știința Miroslava a reluat pregătirile, luni, 22 ianuarie, după o lună și jumătate de vacanță. Antrenorul Tibor Selymes a avut la primul antrenament al iernii un lot de 25 de jucători, mulți dintre aceștia fiind în probe.

Echipa ieșeană din Liga 3 s-a despărțit de mai mulți jucători cu care a încheiat anul trecut, unii dintre aceștia fiind la final de contract, iar alții fiind puși pe liber de către antrenorul Tibor Selymes.

Tibor Selymes a renunțat la mai mulți jucători

Jucătorii la care s-a renunțat sunt Cristian Sîrghi (portar), Robert Sonea, Alexandru Gău, Eric Alima, Răzvan Gafton, Black Moutongo, Abraham Ayemantey și Răzvan Costin. De asemenea, Denis Vereștiuc a plecat la Academia Politehnica Iași.

La capitolul sosiri, Știința a anunțat că portarul Rareș Bârlădeanu (18 ani) a semnat un contract pe un an și jumătate cu gruparea de la Uricani. Născut în 2007, la Hârlău, Bârlădeanu a mai jucat până acum la Poli Iași, UTA Arad, la juniori, și Unirea Ungheni.

Antrenamentul fizic a fost condus de noul antrenor secund ce s-a alăturat staffului tehnic începând din acest an, Cosmin Popescu, cel care a mai lucrat la Poli Iași, CSM Pașcani, CSM Focșani și Colțea Brașov.

Lotul prezent la reunirea echpei Știința Miroslava:

Matei Manea, Rareș Bârlădeanu (portari), Iulian Iurașcu, Cosmin Saizu, Vasilică Mihăeș, Dragoș Ungurenașu (fundași), Gabriel Bordeianu, Lorenzo Lupu, Petru Corobuță, Mattia Bogleș, Vlad Danale, Rareș Achiței, Claudiu Donose (mijlocași), Cosmin Nemțanu, Daniel Cazacu, Tiberiu Sovea, Robert Niamțu (atacanți), plus jucători aflați în probe: Poznicu Andrei Marian (extremă stângă, născut 2006), Agape Denis Mario (portar, 2005), Timbalariu Marian Dumitru (mijlocaș, 2005), Gugianu Gabriel (mijlocaș, 2005), Romanescu Alexandru Gabriel (fundaș, 2006), Gabriel Mendoza (fundaș, 2004), Medy Kingombe (atacant, 2003) și Asofiei Mihai (fundaș, 2000).

Denis Botezatu și Ștefan Ceaușu au fost învoiți.

Știința Miroslava se va pregăti la baza proprie

Antrenorul Tibor Selymes a anunțat că echipa sa va efectua cantonamentul la baza proprie, unde Știința beneficiază de terenuri de iarbă, teren sintetic și sală de forță.

”Ușor-ușor vom intra în ritmul de pregătire. Prima săptămână este de readaptare la efort, vineri o să facem niște testări și de săptămâna viitoare începem să lucrăm mai intens. Avem undeva la 5-6 săptămâni de pregătire și scopul nostru este să putem alerga la meci, să fim pregătiți sută la sută la start. Primul meci este cel mai important pentru noi, dacă vom câștiga la Bacău putem spune că obiectivul nostru este îndeplinit. Vom face minicantonamentul aici, pe plan local, unde avem teren sintetic, sală, avem și unde să ne odihnim. Avem toate condițiile necesare pentru a face cantonamentul local. O să avem și meciuri amicale, dar deocamdată suntem pe muncă”, a declarat antrenorul Tibor Selymes.

Știința Miroslava ocupă locul 4 în Seria 1 a Ligii 3 după 15 etape, cu 19 puncte. În primul meci al anului, echipa lui Selymes va juca în deplasare cu CSM Bacău, ocupanta locului 2, cu 25 de puncte. După aceea, Miroslava va mai juca în sezonul regular cu Rapid Brodoc, acasă, iar în ultima etapă va sta. Accederea în play-off, acolo unde matematic este calificată în acest moment doar Foresta Suceava, depinde de aceste două rezultate.

https://www.youtube.com/watch?v=aN1IaJPNAhQ

 

Foto și video: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/manager-executiv-si-antrenor-principal-noi-la-sr-brasov-19297922

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenor-nou-la-olimpia-mcmxxi-satu-mare-19297862

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-popesti-leordeni-trei-achizitii-din-liga-2-19297833

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Narcis POHOAȚĂ 23 Jan. 2024, 12:23 Liga 3
Pe aceeași temă