Ianoș Brînză, omul derby-urilor pentru Poli. După ce a fost titular cu Steaua, moldoveanul a revenit în poarta Iașiului și cu Dinamo. ”Am suferit, dar până la urmă e o victorie meritată”

Narcis POHOAȚĂ 26 Apr. 2023, 00:11 Liga 2

Leo Grozavu a operat nu mai puțin de șase modificări în formula de start pentru meciul cu Dinamo, față de etapa anterioară, în care a remizat alb cu Unirea Dej, pe teren propriu.

Și din motive tactice, dar forțat și de problemele medicale, antrenorul i-a înlocuit pe Risto Jankov, Christ Kouadio, Francisc Cristea, Alexandru Musi, Jakub Vojtus și Robert Ion, cu Ianoș Brînză, Mădălin Martac, Julian Marchioni, Antonio Dumitru, Shayon Harrison și Cătălin Hlistei.

Harrison a egalat pe ”Arcul de Triumf” înainte de pauză și a readus Iașiul în meci.

Risto Jankov a făcut indigestie și a fost înlocuit cu Ianoș Brînză

Anunțat titular între buturi, nord-macedoneanul Risto Jankov a fost lăsat în afara lotului după ce a acuzat o indigestie. Potrivit antrenorului Leo Grozavu, Jankov a acuzat o stare de greață încă de luni seară, starea sa nu s-a ameliorat nici marți dimineață, iar în locul său a intrat în poartă moldoveanul Ianoș Brînză, pe bancă stând al treilea portar, Ionuț Ailenei.

Interesant este că Ianoș Brînză (24 de ani) a fost contra lui Dinamo pentru a doua oară titular în poarta Iașiului în acest play-off, prima dată fiind într-un alt derby, tot în deplasare, cu Steaua, în Ghencea. Meciul s-a terminat atunci la egalitate, scor 2-2, Poli revenind pe final prin golul lui Vojtus.

  • Per total, în tot sezonul de Liga 2, Brînză a apărat în doar trei jocuri, în cel cu Dinamo din sezonul regular (1-0 în Copou) intrând în minutul 90+5, în locul lui Jankov. Iar cu Unirea Constanța (2-1 la Clinceni) a fost integralist.

Ianoș Brînză: ”Am suferit, dar până la urmă e o victorie meritată”

La finalul jocului cu Dinamo, Ianoș Brînză a declarat că victoria Iașiului nu poate fi pusă la îndoială și a explicat cum a reușit să revină echipa sa în partea secundă, după o evoluție cenușie în prima parte.

”Am suferit, dar până la urmă e o victorie meritată. Colegul meu Jankov a avut o indigestie, iar eu sunt pregătit de fiecare dată să intru și să-mi ajut echipa. Am jucat pe un stadion frumos, cu o atmosferă foarte frumoasă, dar pentru asta ne antrenăm, să jucăm cu mulți suporteri în tribune. Nu cred că am fost copleșiți în prima repriză. Așa a fost să fie. La pauză ne-a motivat Mister și am revenit. A fost un discurs mai dur”, a declarat, la microfonul DigiSport, Ianoș Brînză, care a mai apărat în Liga 1, 3 meciuri la FC Botoșani și 10 pentru Poli Iași, dar și în Liga 2, 2 jocuri pentru Petrolul și altele 14 pentru Poli Iași în sezonul trecut.

”Vom lupta până la ultimul meci”

Acesta a avut o intervenție foarte bună la mijlocul primei reprize, la șutul din careu al lui Cătălin Țîră, dar nu a mai avut ce face în minutul 22, la execuția superbă a lui Lamine Ghezali, în vinclu, șut care a dus la deschiderea scorului.

Moldoveanul Ianoș Brînză a mai spus că Poli nu se va relaxa până nu va fi promovată matematic și așteaptă cu încredere derby-ul moldav cu SC Oțelul, din Copou: ”Noi jucăm până la ultimul meci, jucăm să luăm puncte în fiecare meci până vom fi siguri de promovare. Urmează meciul cu Oțelul, este o rivalitate între noi și vom face tot posibilul să câștigăm cele trei puncte.”

  • În acest sezon de Liga 2, poarta Politehnicii Iași a mai fost apărată de Risto Jankov (24 de ani), în 12 meciuri, Ionuț Ailenei (22 ani), într-un joc, și Tobias Knoflach (29 ani), în 9 meciuri, la acesta din urmă renunțându-se în iarnă.

Pentru Poli Iași au marcat Shayon Harrison (42′) și Alin Roman (57′, 68′), iar cu victoria cu Dinamo a ajuns la un total de 49 de puncte acumulate și a urcat pe locul 1 în Liga 2, devânsând cu două puncte Steaua (47). În runda a 6-a, Poli Iași joacă pe teren propriu cu SC Oțelul Galați (locul 3, 45 puncte), în data de 2 mai, de la ora 17:30.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Alexandra Pandrea (ProSport)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-esec-cu-poli-iasi-19268255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-jucatorii-sai-abia-dupa-ce-a-intrat-in-ei-la-pauza-meciului-cu-dinamo-nu-am-inteles-teama-din-primele-30-de-minute-am-avut-momente-de-amorteala-19268219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-cu-dinamo-dupa-ce-a-fost-condusa-19268197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-arcul-de-triumf-meci-cu-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-19268119

Narcis POHOAȚĂ 26 Apr. 2023, 00:11 Liga 2
Pe aceeași temă