Călin Cojocaru, revoltat după ce Pandurii a pierdut din două penalty-uri meciul cu Ripensia: ”Jucăm 11 contra 14! Suntem vânați!”

Mircea OGLINDOIU 25 Oct. 2020, 14:54 Liga 2
Călin Cojocaru, revoltat după ce Pandurii a pierdut din două penalty-uri meciul cu Ripensia: ”Jucăm 11 contra 14! Suntem vânați!”

Pandurii n-a reușit, cu Ripensia Timișoara, să dubleze victoria cu CSM Reșița și astfel să părăsească ultimul loc al clasamentului Ligii 2. Gorjenii au condus din minutul 3 în meciul din etapa a 9-a, au fost egalați înainte de pauză, iar în partea secundă au mai încasat un gol și au pierdut cu 1-2. Ambele reușite ale bănățenilor au venit din lovituri de pedeapsă.

Deși a deschis scorul încă din minutul 3, prin belgianul Martin Remacle, echipa gorjeană a pierdut meciul din etapa a 9-a, după două penalty-uri primite de Ripensia în finalul celor două reprize. Dacă, în minutul 43, Remacle l-a faultat în careu pe Coulibaly, în minutul 88 Jaiteh l-a agățat, la limita suprafaței de pedeapsă, pe Sokovic.

Tudor Călin, respectiv Cosmin Sîrbu au marcat de la punctul cu var și au lăsat Pandurii fără victorie pe teren propriu din 17.05.2019. În etapa a 37-a, penultima a sezonului 2018-2019 al Ligii 2, gorjenii învingeau ASU Politehnica Timișoara cu scorul de 1-0 și se salvau de la retrogradare.

Pandurii n-a mai legat însă două victorii din turul sezonului 2018-2019, mai exact de 25 de luni. În septembrie 2018, gorjenii se impuneau cu 4-0 la Brăila, după care dispuneau, pe teren propriu, cu 5-2, chiar de Ripensia Timișoara.

Călin Cojocaru, după meciul cu Ripensia: ”Pentru noi, aceleași faze se judecă diferit”

Sâmbătă, gorjenii au fost învinși cu 2-1 de Ripensia, iar la finalul partidei antrenorul Călin Cojocaru a tunat la adresa arbitrajului.

”Am pierdut nemeritat. Nu am fost inferiori adversarului, ci chiar superiori în multe momente. Am jucat un fotbal plăcut și felicit jucătorii pentru atitudine. Am știut că vom avea un meci greu, dar nu m-am gândit niciodată că vom juca 11 contra 14! La fiecare meci avem fie un roșu, fie un penalty, chiar două acum, contra noastră. Pentru noi nu se acordă nimic, la aceleași contacte în careu. Fazele sunt judecate diferit. Nu vreau să ascund rezultatele slabe ale echipei de până acum, dar atitudinea sfidătoare a arbitrilor nu ne lasă să jucăm fotbal. A zis cineva că suntem deja retrogradați, dar nu am crezut acest lucru. Acum mi-am dat seama ce voia să spună. Suntem vânați. Ambele penalty-uri au fost foarte ușor acordate. De asta ne bat toți! Și la Reșița au fost decizii împotriva noastră, dar arbitrii n-au mai putut întoarce rezultatul”, a declarat Cojocaru.

Echipa sa mai fusese sancționată cu câte un penalty în înfrângerile de la Universitatea Cluj (0-2), Concordia Chiajna (0-4) și Rapid (1-2), iar cartonaș roșu a primit cu CS Mioveni (Andrei Pleșa) și Concordia Chiajna (Adrian Tănăsoiu).

  • Meciul de la Târgu Jiu cu Ripensia a fost arbitrat de centralul Cristian Georgescu (Bucureşti) și asistenții Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa). Rezervă a fost Cristian Vieru (Cisnădie), iar observatori au fost delegați Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Cosmin Petruescu: ”Ar trebui să fim mai preocupați de greșelile echipei”

În replică, antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, a fost de părere că cele două lovituri de la 11 metri au fost justificate și l-a sfătuit pe Cojocaru să fie mai atent la jocul echipei sale, decât la greșelile de arbitraj.

”Așa, și eu aș putea reclama un 11 metri în prima repriză, dar arbitrul a fost mai aproape de fază și a luat decizia pe care a considerat-o el de cuviință. Cred că noi, antrenorii, ar trebui să ne vedem strict de greșelile jucătorilor noștri și să fim mai puțin preocupați de arbitraj. Au fost în partidele anterioare și greșeli împotriva noastră, dar nu am comentat arbitrajul. Poate în timpul meciului și eu mai am avut ieșiri la adresa arbitrajului, pe care le regret ulterior, dar la final niciodată nu acuz arbitrii, indiferent de rezultat. Diferența în acest joc nu a făcut-o arbitrajul, ci inspirația în fața porții”, a declarat Petruescu.

Pandurii a ratat posibilitatea să scape de ultimul loc

În cazul unui succes, Pandurii ar fi egalat la puncte Ripensia și ar fi depășit în clasament Aerostar Bacău, învinsă, în acestă etapă, pe teren propriu, de Fotbal Comuna Recea, cu 3-2.

Chiar și cu un egal, gorjenii ar fi părăsit ultimul loc al clasamentului. Au rămas însă pe 21, la egalitate de puncte cu Aerostar Bacău, care are golaveraj superior, 8-15 față de 5-21.

Gorjenii se pregătesc psihic de restanța cu Farul

Miercuri, Pandurii dispută restanța cu Farul Constanța, din etapa a 7-a. Meciul n-a fost programat la data respectivă după ce FRF a decis să retragă certificarea oltenilor, în urma neregulilor financiare descoperite în dosarul de înscriere în Liga 2.

Pandurii a contestat decizia la TAS, iar, până la un verdict final al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a primit dreptul să evolueze în continuare în Liga 2.

”Ne pregătim foarte bine și pentru meciul cu Farul, atât fizic, cât și spihic. Sper să nu jucăm din nou 11 contra 14”, a conchis Cojocaru.

Din cauza protestelor, antrenorul echipei Pandurii a fost sancționat și cu cartonaș galben, în minutul 83 al partidei cu Ripensia, de arbitrul bucureștean Cristian Georgescu.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-intors-rezultatul-la-targu-jiu-din-doua-penalty-uri-si-a-obtinut-prima-victorie-in-deplasare-in-acest-sezon-cosmin-petruescu-diferenta-cu-pandurii-a-facut-o-inspiratia-la-finaliz-19154151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

Mircea OGLINDOIU 25 Oct. 2020, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă