”Marinarii” au fost aproape să fie eliminați din nou din Cupa României de Axiopolis! Loviturile de departajare au salvat Farul de la o rușine

Marius ANGHEL 22 Oct. 2020, 11:52 Cupa României

Două meciuri din turul 4 al Cupei României au avut nevoie de prelungiri și mai apoi lovituri de departajare pentru a fi stabilită echipa calificată în faza 16-imilor de finală. Dacă Turris Oltul Turnu Măgurele a avut un adversar din aceeași ligă, pe CSM Slatina, Farul Constanța s-a chinuit să treacă de o echipă de Liga 3, de Axiopolis Sport Cernavodă.

Farul a jucat din nou cu Axiopolis, echipa cu care în vară remiza la scorul de 1-1 într-un amical, iar în urmă cu două sezoane ale Cupei României pierdea cu 2-3 în aceeași fază de acum, la Cernavodă.

De altfel, ”marinarii” nu prea se simt bine în această comeptiție, fiindcă și ediția trecută a păsărit-o din turul 4, învinși de altă echipă din Liga 3, CS Făurei, cu 1-2. Acum însă a reușit o calificare în 16-imi, chiar dacă una chinuită.

Primă repriză modestă între Axiopolis și Farul. A doua a fost mai animată, Ionică lovind chiar transversala

Prima repriză a meciului de la Cernavodă a fost una echilibrată, fără mari ocazii la cele două porți, cele mai importante oportunități de a marca aparținându-le lui Ionică, de la gazde, șut puțin pe lângă poartă, în minutul 17, și Alexandru Stoica, pentru Farul, șut la colțul scurt respins de portar, a notat site-ul oficial al echipei din Constanța.

În partea secundă, ocaziile au fost mai numeroase. Alexandru Stoica (49) a trimis dintr-o lovitură liberă sub transversală, dar Belibrov a reușit să respingă. Zece minute mai târziu, Robert Silaghi a șutat la colțul lung, dar mingea a ocolit bara. Iar replicat gazdelor a venit printr-o minge expediată din afară careului de Liviu Gheorghe, care nu l-a putut învinge pe portarul Sebastian Agachi. Ulterior, Florin Bălan a trimis cu capul peste poartă din 8 metri, iar Axiopolis a fost aproape să deschidă scorul prin Raphael Stănescu, scăpat singur, dar portarul ”marinarilor” a blocat excelent.

Cea mai mare ocazie din primele 90 de minute i-a aparținut însă lui Cosmin Ionică, a cărui execuție dintr-o lovitură liberă de la aproape 30 de metri a țintit transversala, în minutul 83.

Reușita lui Licu i-a anulat-o pe cea a lui Măzărache, iar egalitatea s-a menținut și în prelungiri

În prelungiri, Farul a reușit în fața echipei de Liga 3 ceea ce n-a putut în timpul regulamentar. A deschis scorul în minutul 102, când Simon Măzărache a trimis din centrul careului pe lângă portarul advers. Însă bucuria nu a ținut mult, fiindcă Axiopolis a restabilit egalitate în minutul 115, prin Rafael Licu, al cărui șut de la 14 metri l-a învins pe Sebastian Agachi.

Totuși, la ultima fază, Simon Măzărache a reușit să înscrie din nou, acum cu o lovitură de cap, dar centralul a anulat golul pentru un fault în atac.

”Marinarii” lui Zicu n-au ratat nimic la loviturile de departajare. Agachi a parat a treia execuție a celor de la Cernavodă

S-a trecut la loviturile de departajare, unde Farul a început execuțiile. Antonio Cruceru, Alexandru Stoica, Cosmin Bîrnoi, Dan Panait și Simon Măzărache au înscris toți pentru echipa lui Ianis Zicu, în timp ce Axiopolis a transformat prin Marius Tudorică și Liviu Gheorghe, iar în fața lui Raul Vintilă a apărat Agachi. Rafael Licu a mai marcat și el pentru trupa din Cernavodă, însă ”marinarii” n-au ratat nimic de la punctul cu var, au câștigat cu 5-3, respectiv 6-4 la general, astfel că echipa care s-a calificat mai departe a fost Farul.

În turul următor al Cupei României, care va avea loc la 28 noiembrie, Farul poate pica inclusiv cu o echipă de Liga 2 la tragerea la sorți. Din această fază intră în competiție și cluburile din Liga 1.

AXIOPOLIS SPORT CERNAVODĂ – FARUL CONSTANŢA 4-6 după lovituri de departajare (0-0 după 90 de minute, 1-1 în prelungiri, 3-5 la lovituri de departajare)

Rafael Licu 115′ / Simon Măzărache 102′

Au marcat de la loviturile de departajare: Marius Tudorică, Liviu Gheorghe, Rafael Licu / Antonio Cruceru, Alexandru Stoica, Cosmin Bîrnoi, Dan Panait, Simon Măzărache
A ratat de la loviturile de departajare: Raul Vintilă / –

Axiopolis: Belibrov – Cheia, G. Rusu, Vlăescu, Vieru (Liv. Gheorghe 12), Vintilă, Ed. Răducanu (Colcigeanu 67), R. Stănescu (R. Licu 82), M. Anton, Tudorică (cpt.), C. Ionică
Rezerve neutilizate: Gogaru – Dane
Antrenor: Tiberiu Bălan

Farul: Fara (Agachi 46) – Carabela, M. Leca, V. Lică (Antoche 89), D. Panait (cpt.) – Șt. Rus (Fl. Bălan 60), Ant. Cruceru, Rob. Silaghi – Hordouan (Bîrnoi 60), Banyoi (Măzărache 46), Al. Stoica
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: Trust (Cernavodă – Constanţa); Fără spectatori; Arbitru: Bogdan Neculcea (Bucureşti); Asistenți: Răzvan Negoiță (Brăila) și Petruţa Iugulescu (Târgovişte); Rezervă: Adrian Dumitru (Târgovişte); Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) și Ştefan Gheorghe (Brăila).

Pentru Farul urmează meciul din etapa a 9-a a Ligii 2, sâmbătă, de la ora 11:30, din deplasare de la Concordia Chiajna. Axiopolis joacă tot sâmbătă, de la ora 15:00, acasă cu Înainte Modelu, în etapa a 7-a a Seria a 3-a a Ligii 3.

Echipele calificate în 16-imile Cupei României

Foto: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1430-metaloglobus-petrolul-si-concordia-chiajna-cs-mioveni-sunt-cele-mai-importante-dueluri-19153510

Marius ANGHEL 22 Oct. 2020, 11:52 Cupa României
Pe aceeași temă