Gustavo Aragolaza își face griji în privința condițiilor de joc, înainte de CSC Dumbrăvița – FC Bihor. ”Evoluăm pe un teren care nu este ca al nostru”

Marius ANGHEL 13 Sep. 2024, 18:02 Liga 2
Gustavo Aragolaza își face griji în privința condițiilor de joc, înainte de CSC Dumbrăvița - FC Bihor. ”Evoluăm pe un teren care nu este ca al nostru”

A doua cea mai bine clasată dintre cele șase nou-promovate în Liga 2 joacă în runda a 6-a a sezonului regular în deplasare, pentru a treia oară.

FC Bihor Oradea are meci sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 11:00, la Dumbrăvița, unde suprafața de joc a stadionului ”Ștefan Dobay” nu se află într-o stare foarte bună și va pune mari bătăi de cap jucătorilor antrenați de Cosmin Stan, respectiv Gustavo Aragolaza.

  • În clasament, cele două formații sunt vecine în clasament, cu câte șapte puncte acumulate în primele cinci runde, timișenii stând mai bine datorită golaverajului 6-5 față de 6-6 al bihorenilor.

CSC Dumbrăvița nu a jucat amical în pauza din Liga 2, FC Bihor a remizat cu Debrecen

Dacă CSC Dumbrăvița a preferat să nu joace un amical în weekendul trecut, când primele două ligi au fost întrerupte pe durata acțiunilor naționalelor, în schimb, FC Bihor s-a deplasat în Ungaria pentru un test de lux cu Debrecen. Trupa din Oradea a condus cu 1-0 în fața prim-divizionarei maghiare, a fost ”întoarsă”, dar a reușit egalarea pe final, pentru un 2-2 dătător de moral.

În campionat, echipa condusă de Cosmin Stan a câștigat ultimul meci, cu mult noroc, 1-0 în deplasare la nou-promovata CSM Focșani, după ce vrăncenii și-au dat autogol. La ultimul joc acasă, Dumbrăvița a pierdut cu Steaua (scor 0-1). Timișenii au jucat mai mult pe teren propriu în acest început de campionat, acum urmând să fie la a patra partidă desfășurată în fața propriilor spectatori. În primele trei a câștigat cu Metalul Buzău (scor 3-1), tot o nou-promovată, și a pierdut cu FCU Craiova (scor 1-2) și Steaua (scor 0-1).

De partea cealaltă, FC Bihor a avut un program normal, cu jocuri acasă și în deplasare, iar acum va fi la prima partidă desfășurată ”afară” contra unui adversar cu experiență în Liga 2. În precedentele două meciuri disputate în deplasare, trupa lui Gustavo Aragolaza a întâlnit oponenți la fel ca ea, nou-venite în campionat, și a înregistrat o înfrângere, 1-2 la Buftea cu AFC Câmpulung Muscel, și o victorie, 2-1 la Metalul Buzău. În jocul precedent din campionat, acasă, a cedat cu scorul de 2-3 contra ACSM Reșița, echipă contra căreia pierduse, tot acasă, cu trei zile înainte, în Play-off-ul Cupei României, atunci cu scorul de 1-2 și tot după ce a condus.

FC Bihor Oradea și CSC Dumbrăvița, înaintea unul amical disputat în vara anului 2023, tot la Oradea.

Gustavo Aragolaza, înaintea jocului de la Dumbrăvița: ”Vom întâlni o echipă agresivă și puternică acasă.” Columbianul Ober Almanza are drept de joc

Va fi primul joc oficial între CSC Dumbrăvița și FC Bihor Oradea, dar nu și prima întâlnire dintre cele două formații, care au mai disputat amicale una împotriva alteia. Ultima astfel de întâlnire a avut loc în această vară, la Oradea, unde nou-promovata s-a impus cu scorul de 2-1.

Orădenii au anunțat că pentru acest meci din etapa 6 va fi disponibil și jucătorul columbian Ober Almanza. Testat în vară și prezentat oficial în ultimele zile ale lunii iulie, Mijlocașul sud-american în vârstă de 21 de ani are de acum drept de joc, după ce a primit toate documentele care îi dă drept de muncă în România, el având statutul de extracomunitar. În amicalul din vară dintre cele două echipe, Almanza s-a aflat pe teren, iar acum poate juca din nou contra timișenilor.

Înainte de jocul de la Dumbrăvița, directorul tehnic Gustavo Aragolaza a spus că își simte echipa situată pe drumul bun.

”Am avut o săptămână foarte bună, cu intensitate şi cu multă încredere pentru abordarea jocului care urmează, sâmbătă, când vom întâlni o echipă agresivă și puternică acasă, cu un teren care nu este ca al nostru. Dar, echipa noastră s-a pregătit foarte bine şi am văzut lucruri bune, atât la antrenament, cât şi la amicalul cu Debrecen, lucruri foarte pozitive, care ne anunţă că drumul este corect şi că trebuie să lucrăm în continuare la fel”, a declarat Aragolaza înaintea deplasării spre judeţul Timiş, efectuată vineri, după antrenamentul susţinut în cursul dimineţii la stadionul ”Iuliu Bodola”.

  • Fundașul Alexandru Băican este în continuare accidentat și nu va fi utilizat nici de această dată.

CSC Dumbrăvița și FC Bihor Oradea sunt egale la puncte înaintea meciului direct. Egale inclusiv cu alte trei echipe

Partida dintre CSC Dumbrăvița și FC Bihor Oradea are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în județul Timiș.

Înaintea desfășurării etapei a 6-a a Ligii 2, CSC Dumbrăvița și FC Bihor Oradea sunt la egalitate de puncte, cu câte șapte puncte, la fel cum au și CS Mioveni, Ceahlăul Piatra Neamț și Concordia Chiajna. Ordinea lor în clasament este conform enumerării lor de mai sus, pe baza golaverajului pe care îl au: 6-5, 6-6, 3-3, 6-7 și 6-7.

Ioan Filip, la minge, în timpul amicalului din această vară dintre FC Bihor și CSC Dumbrăvița, câștigat de orădeni cu 2-1 pe teren propriu.

 Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 13 Sep. 2024, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă