CSC Dumbrăvița, norocoasă la Focșani: a câștigat cu autogol! Cosmin Stan: ”Fotbalul te răsplătește atunci când muncești”

Anda DELIU 31 Aug. 2024, 16:37 Liga 2

CSC Dumbrăvița se poate considera pe deplin răsplătită de zeița Fortuna după șase zile departe de casă.

După eșecul suferit la lovituri de departajare în fața prim-divizionarei Petrolul, în Play-off-ul Cupei României, echipa timișeană a rămas în zonă pentru meciul din campionat. Sâmbătă a triumfat cu scorul de 1-0 la Focșani, după ce nu ea, ci CSM a trimis mingea în plasa porții.

Greșeala lui Răzvan Tamași a decis un meci altfel echilibrat din cadrul etapei a 5-a a Ligii 2, iar Cosmin Stan a fost, firește, bucuros.

Mikloș i-a ajutat mult pe bănățeni în victoria de la Focșani

Bănățenii au avut și ei ocaziile lor în începutul de partidă de pe stadionul Milcovul, după care poarta lor a fost tot mai amenințată. Mikloș s-a descurcat în fața lui Dănăilă, la o fază din minutul 25.

Nicu Modan, care a fost tot bandajat înainte de meci, a avut o mare ocazie în minutul 32, rămas singur cu Ureche, dar a trimis alături. Au urmat mai multe momente la care Mikloș a fost pe fază în fața lui Mihai și la șutul lui Zaharia de la 30 de metri, moment la care goalkeeperul a avut o paradă spectaculoasă.

Autogol prostesc al moldovenilor, care au rămas și în inferioritate

CSC Dumbrăvița a fost periculoasă și în repriza a doua, dar insuficient. În minutul 56, Sofran a avut un șut bun, de la 22 de metri, dar a fost rândul lui Ureche să arate și el ce știe.

Mikloș a fost și el la post în fața lui Dodoi, iar tabela s-a modificat neașteptat în minutul 73. Zurbagiu a trimis în adâncime, iar Răzvan Tamași, aproape de necrezut, din fața careului mare a trimis în propria poartă, nefiind presat de nimeni, deși Ureche ieșise să rețină. După ce acest autogol de gâgă, focșănenii au rămas și în inferioritate, din minutul 85, când Alexandru Zaharia a luat al doilea avertisment și eliminare.

Cosmin Stan, după jocurile cu Petrolul și CSM Focșani: ”O săptămână faină, foarte productivă”

Cu acest succes cu gol marcat de ceilalți mai ales după meciul pierdut marți la loviturile de departajare în Cupa României, cu Petrolul, Cosmin Stan a fost foarte mulțumit.

”Ne întoarcem cu trei puncte acasă după meciul de azi, dar și după un meci cu Petrolul pe care nu l-am pierdut. Per total, pentru noi a fost o săptămână faină, foarte productivă. Așa cum am spus și după jocul de la Ploiești, o spun și azi: sunt mândru de jucătorii mei! Au fost departe de casă toată săptămâna, un efort considerabil. Într-adevăr, am făcut un meci destul de modest astăzi, dar era oarecum de așteptat, după meciul cu Petrolul, în care ne-am autodepășit. Dar față de ultimele meciuri pe care le-am pierdut, cu Craiova în prelungiri, cu Steaua tot pe final, cu Petrolul la penalty-uri, am tot zis că trebuie să se întoarcă lucrurile astea. Iată că azi s-au întors! Am dat un gol din nimic, de fapt un autogol al adversarilor.

Așa cum tot spun, fotbalul te răsplătește atunci când muncești și exact asta s-a întâmplat azi. Încă o dată, nu am făcut un meci extraordinar, dar am tras cât am putut de noi. Orice punct e important. La modul în care s-a desfășurat jocul de astăzi, cred că și un punct ar fi fost mulțumitor pentru noi. Nu am avut prospețime, iar acest lucru s-a văzut. Cu atât mai mult, să obținem trei puncte în aceste condiții, contează foarte mult. Cu victoria aceasta am revenit în prima jumătate a clasamentului. Nu ne uităm la ierarhie după cinci etape, dar la fel de adevărat e că s-a dus deja cam un sfert din sezonul regular. Pot spune că suntem în grafic, e bine!”, a declarat Stan, citat de site-ul clubului din Dumbrăvița.

  • CSC Dumbrăvița, în meciul cu CSCM Focșani: Mikloș – Rz. Morariu, Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Anișorac – Martinov (Cibi 69′), Salhi (Burdeț 69′) – Sofran (Ekmekci 61′), Adam, L. Bodri (Paulevici 61′) – Modan (Pădurariu 77′). Rezerve neutilizate: Trifon – Ristin, Bg. Sima, Bologa.

Pauza din campionat, salutată de Cosmin Stan: ”Încercăm să o valorificăm la maximum”. Următorul meci, cu FC Bihor

Abordarea ofensivă a echipei sale din al doilea mitan nu a fost lăudată de antrenor, care a salutat modul în care au decurs lucrurile, dar și mini-pauza din campionat.

”Am jucat cu vântul din spate în repriza a doua și nici nu știu dacă am încercat ceva de la distanță. Cu excepția lui Sofran, cu un șut periculos trimis chiar înainte de a-l schimba, nu am prea tras la poartă. În prima repriză, am avut situații mai bune de a marcat. Dar ne-au ajutat gazdele astăzi.

Urmează o pauză binevenită… Gândiți-vă că am avut opt meciuri în mai puțin de o lună. E mult, foarte mult, mai ales în căldurile sufocante care sunt în luna august în România. Deci, pauza asta vine foarte bine pentru noi, încercăm să o valorificăm la maximum, în așa fel încât, peste două săptămâni, să obținem victoria acasă, cu FC Bihor. În deplasare, până acum, n-am pierdut niciun meci din cinci disputate, dar la meciurile de acasă am rămas datori suporterilor, pentru că avem doar o victorie și două înfrângeri. Hai, să echilibrăm situația. Să fie două victorii și două înfrângeri după meciul cu FC Bihor!”, a mai precizat Stan.

În clasamentul intermediar al Ligii 2, CSC Dumbrăvița ocupă locul 7, cu 7 puncte și golaveraj 6-5, devansând patru echipe cu același număr de puncte: FC Bihor, FCU Craiova, CS Mioveni și Concordia Chiajna, dintre acestea doar Craiova având un meci mai puțin disputat.

În etapa a 6-a, programată în jurul datei de 14 septembrie, CSC Dumbrăvița are meci pe teren propriu cu FC Bihor.

Foto: CNC Media ActionCSM Focșani

Anda DELIU 31 Aug. 2024, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă