Supărare la Dumbrăvița după eșecul cu Steaua, cu gol primit pe contraatac. Cosmin Stan, critici pentru defensiva sa experimentată: ”În dinamica meciului ne pierdem capul”

Anda DELIU 24 Aug. 2024, 16:28 Liga 2
Supărare la Dumbrăvița după eșecul cu Steaua, cu gol primit pe contraatac. Cosmin Stan, critici pentru defensiva sa experimentată: ”În dinamica meciului ne pierdem capul”

CSC Dumbrăvița a suferit o nouă înfrângere în actuala ediție a Ligii 2, de data aceasta cu Steaua București, la scorul de 0-1. A fost al doilea eșec, chiar consecutiv, pe teren propriu, în trei jocuri disputate în fața propriilor suporteri în primele patru etape.

Pe bună dreptate, după joc, antrenorul Cosmin Stan a fost supărat, căci meciul părea că mergea spre un 0-0, mai ales că nici ritmul partidei nu a fost deloc unul grozav. Acesta a reproșat poziționarea apărătorilor la golul încasat, mai ales că a avut o formulă de start cu patru jucători, care, la un moment dat, au evoluat în cariera lor pe postul de fundaș central.

Galeria stelistă, tăcută tot meciul de la Dumbrăvița

Pe lângă ritm, nici atmosfera nu a fost una de meci prea palpitant, căci suporterii oaspeților, veniți în număr de aproximativ 30, au stat tăcuți tot meciul, supărați pe actualele condiții legale din sport, și au afișat doar mesajul ”Liber să fiu ultra”, nelipsit de o perioadă de pe toate stadioanele unde sunt galerii.

Per ansamblu, au fost destul de puține ocazii. Echilibrul s-a rupt aproape după primele 20 de minute. În minutul 24, Dani Iglesias a tras la firul ierbii periculos, iar balonul s-a dus puțin pe lângă poartă. În replică, gazdele au avut un șut în bară a lui Martinov, după o minge venită de la Cibi. Până la pauză, Chipirliu, care până atunci nu prea s-a remarcat, a centrat bine în fața porții, dar Nedelea nu a mai ajuns să împingă balonul în plasă.

Ratare Paulevici, gol imediat Chipirliu!

Dumbrăvițenii ar fi avut ocazia să tranșeze meciul în minutul 53, când Burdeț a centrat pentru Modan, dar atacantul ajuns la 30 de ani pentru prima dată în eșalonul secund a tras mult peste, deși nu avea om pe el.

Peste 20 de minute, Steaua a avut o replică la o fază a lui Răsdan, care a tras periculos din fața careului, însă Mikloș a fost pe fază și a respins greu în corner. Portarul a ieșit bine și la exercitarea loviturii de colț. Peste cinci minute, gazdele au avut din nou ocazia să închidă meciul. Paulevici a câștigat duelul inițial cu Vîrtej, la o minge în adâncime, dar fundașul l-a flancat bine.

Atacantul a lăsată pentru Cibi, a cărui execuție nu i-a pus probleme lui Munteanu, iar pe contraatac mingea a ajuns la Păcuraru, care a trimis la Chipirliu și atacantul Stelei a înscris din fața careului mic și s-a închinat apoi pentru primul gol al sezonului. Altă dată, Chipirliu marca meci de meci, nu degeaba a fost golgheterul campionatului în precedentele trei sezoane, însă de un timp nu mai are succes în fața porții.

Cosmin Stan, supărat după a doua înfrângere cu gol primit pe final de meci

Antrenorul Dumbrăviței nu și-a ascuns dezamăgirea pentru cum a încasat echipa sa gol. Etapa trecută, tot acasă, timișenii au încasat gol în minutul 90+2 de la FCU Craiova și au cedat cu scorul de 1-2.

”Cred că jocul s-a decis la faza din minutul 80. Înainte am avut noi un contraatac foarte periculos în care Cibi șutează în blocaj. Era singur, putea să decidă jocul. Faza următoare, pe contraatac, primim gol. Acolo cred că s-a decis meciul. Altfel, meciul curgea spre un rezultat de egalitate. Păcat pentru golul primit! Trecem peste faza ratării. Nu aveam voie să primim gol în momentul în care avem superioritate în careu. Avem doi fundași centrali și un singur atacant advers, care și preia pe piept. Un gol… foarte ușor pe care l-am primit! Cred că am făcut un meci mai bun. Cu Craiova am fost un pic mai timorați. Astăzi cred că am făcut un meci mai bun. Din păcate, deznodământul e la fel”, a precizat Stan.

CSC Dumbrăvița, în meciul cu Steaua: Mikloș – Burdeț, Scutaru (Sofran 84′), Zurbagiu (cpt.), Apro, Cibi – Vasluian (Rz. Morariu 61′), Salhi, Martinov (L. Bodri 68′) – Bg. Sima (Adam 61′), Modan (Paulevici 68′). Rezerve neutilizate: Iliescu – Bologa, Anișorac, Andr. Olaru.

Dumbrăvița a început meciul cu Steaua cu patru fundași centrali pe linia de fund

Formula de start alcătuită cu Stan a fost una destul de defensivă, cu patru jucători care evoluează în mod obișnuit ca fundași centrali: Scutaru, Apro, Burdeț și Zurbagiu. Degeaba însă.

”Am încercat în acest meci să jucăm cu toți jucătorii cu experiență pe linia de fund. Așa am gândit. De aia am jucat cu Burdeț și cu Apro pe benzi. Am zis că fiind jucători cu experiență toți patru, de profil fundaș central toți patru, am zis că o să ne fie foarte greu să ne dea gol în cazul în care stăm bine. Am stat destul de bine, ocazii mari nu au avut, dar, din păcate, revin la faza aceea din minutul 80, în care doi jucători cu experiență mare de la noi nu reușesc să țină cel mai bun jucător al Stelei. Îl lasă singur în careu. Face preluare pe piept în careu și după aia marchează! O neatenție care te costă! Cred că suntem mai buni decât în sezonul trecut, dar încă avem momente care ne trag în jos. Și în momentele acestea, echipele de Liga 2 care au jucători buni, te taxeză. Uitați cum s-a făcut diferența la meciul de astăzi. Am insistat foarte mult la antrenamente pe faza defensivă și miercuri și joi și vineri. Am făcut lucruri și faza golului pe care l-am primit cred că l-am făcut și miercuri și joi și vineri. Din păcate, acolo în dinamica meciului, ne pierdem capul, chiar și jucătorii cu experiență”, a mai punctat Cosmin Stan.

Meciuri la Ploiești și Focșani pentru Dumbrăvița

Cu 4 puncte și golaveraj 5-5, CSC Dumbrăvița a căzut, momentan, pe locul 14 în Liga 2, fiind la egalitate cu CSC Șelimbăr, Campionii FC Argeș și CS Mioveni, primele două având un meci mai puțin disputat.

Marți, de la ora 19:00, echipa timișeană joacă în Play-off-ul Cupei României la Ploiești, deoarece nu poate organiza meciul cu Petrolul în nocturnă pe teren propriu și nu a căutat o soluție de stadion ”neutru”.

În campionat, în etapa a 5-a, CSC Dumbrăvița va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la CSM Focșani (locul 17, 3 puncte), pierzătoare astăzi în deplasarea de la Reșița, scor 0-1.

Declarațiile lui Cosmin Stan după CSC Dumbrăvița – Steaua 0-1:

Foto: Virgil Simonescu / CSC Dumbrăvița
Video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 24 Aug. 2024, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă