Șah-mat la primul joc dintre Stoican și Aragolaza! ACSM Reșița a luat pe sus FC Bihor în final de meci și i-a spulberat visul să joace din nou în grupele Cupei Românei. Ambii antrenori au vorbit despre modificările făcute

Marius ANGHEL 28 Aug. 2024, 11:38 Cupa României

În primul duel dintre echipe din Liga 2 din cele două din Play-off-ul Cupei României, ediția 2024-2025, ACSM Reșița a reușit o victorie spectaculoasă și o calificare în premieră în faza grupelor competiției KO.

Trupa lui Flavius Stoican s-a impus, marți, 27 august, la Oradea, pe stadionul ”Iuliu Bodola”, cu scorul de 3-1 în fața FC Bihor, după ce a înscris de trei ori în ultimul sfert de oră al partidei, dând peste cap toată strategia gândită de echipa condusă de argentinianul Gustavo Aragolaza.

Cele două echipe se vor întâlni din nou vineri, tot la Oradea, dar de această dată în campionatul Ligii 2.

Mutările lui Stoican au făcut șah-mat Bihorul lui Aragolaza

Contrar ultimelor evoluții, FC Bihor a fost cea care a controlat jocul în prima parte și a și reușit să înscrie în minutul 27, prin Andreas Chirițoiu, cu o preluare pe piept și un șut din întoarcere din centrul careului, după o centrare din corner a lui Hora.

O explicație ar fi faptul că Flavius Stoican a optat să înceapă jocul, spre deosebire de Gustavo Aragolaza, cu mai mulți jucători care au evoluat puțin sau deloc în primele meciuri ale sezonului.

Jocul a dat impresia că Bihorul poate păstra avantajul de pe tabelă fără probleme, inclusiv în a doua parte a întâlnirii, însă schimbările făcute de cei doi antrenori aveau să contribuie din plin la ceea ce avea să urmeze.

Aragolaza i-a scos pe Hora și Nica, apoi pe Filip și Chirițoiu și în cele din urmă și cu Ban în locul accidentatului Călin Jurj, dar mutările lui Stoican au adus un plus în special la mijloc. De la pauză intraseră Fota, Cioiu și Tucaliuc, apoi Doană și în cele din urmă Haită, intrarea acestuia din urmă fiind devastatoare pentru bihoreni.

Nou-intrații Doană și Marius Cioană au contribuit la golul egalizator, în minutul 74, apoi Haită a pătrunde în dreapta și l-a servit ideal pe Andrei Lascu (80) și în cele din urmă Haită a contribuit și la al treilea gol, cu centrare pentru Lascu, trimisă mai departe la Mihai Dolghi (87).

S-a terminat 3-1 pentru Reșița, după un final vijelios, în care Bihorul a primit trei goluri și când s-a trezit nu a știut ce s-a întâmplat și ce a lovit-o!

Reșița, în premieră în faza grupelor Cupei României. FC Bihor, mai profesionist, dar cu rezultate mai slabe în Cupă

Astfel, ACSM Reșița s-a calificat în premieră în grupele Cupei României, iar FC Bihor, acum echipă de Liga 2, a ratat șansa de a fi pentru al doilea sezon la rând în această fază a competiției KO.

Orădenii au avut o experiență la care nici nu visau în sezonul trecut, cu meciul cu FCSB și Dinamo pe teren propriu, un succes nu numai sportiv, ci și bănesc, pe care ar fi vrut să-l repete și acum, mai ales după schimbări din vară, făcute pentru a trece la un nivel de profesionalism.

  • Cele două echipe urmează să se întâlnească din nou chiar vineri, de la ora 18:00, tot pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea, de această dată în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2, unde Reșița are un punct în plus după primele patru runde.

Gustavo Aragolaza: ”Schimbările nu ne-au ajutat de această dată”

Gustavo Aragolaza s-a declarat dezamăgit de eșecul suferit de echipa sa și a recunoscut că schimbările făcute de adversar au adus plusul care a decis meciul. Argentinianul a găsit repede și o scuză pentru echipa sa: faptul că a jucat la scurt timp după deplasarea avut la Buzău.

”Sunt dezamăgit, pentru că am crezut că putem să ne calificăm în grupe, dar nu am reuşit să facem acest lucru în cele 90 de minute, din păcate. Am făcut o primă repriză bună, dar în repriza a doua am căzut fizic şi mental, astfel că s-a văzut rezultatul la final. Schimbările nu ne-au ajutat de această dată. Astfel, cei de la Reşiţa, care au intrat, au ajutat echipa, în timp ce noi nu am mai reuşit să jucăm cum am făcut-o în prima repriză, aşa că schimbările au fost determinante. Cu siguranţă, când iei asemenea goluri cum am luat noi, ne doare, dar să nu uităm că am jucat şi după 72 de ore după ce am venit de la Buzău. E greu, pentru că s-a văzut că acest lucru a făcut ca în ultimele minute să reducem motoarele, din cauza oboselii”, a explicat eșecul directorul tehnic al echipei FC Bihor, citat de site-ul clubului orădean.

FC Bihor Oradea: I. Rus – Giafer, Gal, Băican – Seb. Cucu, I. Filip (Gunie 64′), Farcaș, C. Jurj (Ban 77′) – Adl. Nica (Andr. Moga 56′) – Hora (cpt.)(Sg. Jurj 56′), A. Chirițoiu (Stahl 64′)
Rezerve neutilizate: Accinelli – Gîdea, Curescu, Gitye

  • În fazele anterioare din această ediție a Cupei, FC Bihor trecuse în deplasare de echipele din Liga 3 Crișul Sântandrei (2-1, în Turul 2) și Gloria Lunca-Teuz Cerme (6-2 după prelungiri, după 2-2 la capătul celor 90 de minute, în Turul 3).

Flavius Stoican: ”Cred că jucătorii care au intrat de pe bancă au făcut diferenţa”

De partea cealaltă, Flavius Stoican crede că schimbările au făcut diferența în acest meci, cu toate că acest lucru a fost evident, la toate golurile participând în faza finală jucători care au intrat în partea a doua a întâlnirii de la Oradea.

”A fost o partidă pe care am câştigat-o, cred, pe merit, chiar dacă ne-am văzut conduşi. Am crezut în forţele noastre până la final. Cred că astăzi jucătorii care au intrat de pe bancă au făcut diferenţa, pentru că i-am văzut dornici de fotbal, i-am văzut cu lucruri pozitive, iar eu asta îmi doresc de la fiecare partidă, cei care intră de pe bancă să schimbe soarta jocului, pentru că am în componenţă jucători care au potenţial. Astfel, era normal să ne batem până la final pentru a ne atinge obiectivul, acela de a intra în grupe, pentru că, am şi declarat înaintea partidei, cu acest gând am venit aici la Oradea”, a spus antrenorul echipei ACSM Reșița.

ACSM Reșița: Dincă – Dolghi, Bocșan, Elton da Silva (Fota 46′) – Bărboianu (Cioiu 46′), D. Fărăgău (Haită 62′), Dudea (cpt.), Chera – Ant. Suciu (Doană 56′), Lascu, Jerdea (Tucaliuc 46′)
Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Samake, Al. Negru, M. Angelov

  • În turul trecut, ACSM Reșița învinsese în deplasare echipa din Liga 3 CSC Ghiroda și Giarmata Vii (scor 2-0).

Foto: Victor NeamțFC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 28 Aug. 2024, 11:38 Cupa României
Pe aceeași temă