FC Bihor, mai slabă ca Reșița și în campionat, acolo unde contează, pe tabelă! Gustavo Aragolaza e iar dezamăgit: ”Fotbalul nu are logică, de aceea toată lumea poate să vorbească despre el”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2024, 14:38 Liga 2

FC Bihor s-a recunoscut învinsă și după a doua partidă desfășurată contra ACSM Reșița în decurs de trei zile, ambele disputate la Oradea, pe stadionul ”Iuliu Bodola”. Marți seară, trupa lui Gustavo Aragolaza a cedat cu scorul de 1-3 în jocul din Play-off-ul Cupei României, iar vineri seară a pierdut cu scorul de 2-3 în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2.

De fiecare dată, FC Bihor a condus pe teren propriu, însă apoi a pierdut, iar argentinianul Aragolaza s-a declarat în ambele rânduri dezamăgit.

FC Bihor, al doilea eșec în trei zile contra ACSM Reșița

Andreas Chirițoiu (27′), pentru FC Bihor, respectiv Marius Cioiu (74′), Andrei Lascu (80′) și Mihal Dolghi (87′), pentru Reșița, au înscris în jocul de marți, iar Ioan Filip (24′) și Andreas Chirițoiu (55′), de o parte, și Florian Haită (39′), Marius Cioiu (45+5′) și Moussa Samake (83′), de partea cealaltă, au marcat în jocul de vineri.

În cronica sa de după jocul din campionat, FC Bihor a început prin a spune următoarele: ”Deși au arătat o atitudine mult mai bună față de meciul de marți, pe întreaga durată a partidei, fotbaliștii de la FC Bihor au trebuit să se recunoască învinși din nou pe teren propriu în fața celor de la CSM Reșița (n.r. – numele corect al clubului este ACSM, având în vedere schimbările din această vară). De această dată, vineri, jocul care a contat pentru etapa a 5-a a Ligii a II-a, s-a încheiat cu scorul de 2-3, după un joc frumos, cu răsturnări de scor, dar și cu câteva greșeli individuale, care, din păcate, i-au costat pe jucătorii roș-albaștri.”

Față de meciul din Cupă, Aragolaza a schimbat doar trei jucători în primul 11. Au ieșit Rus, Băican și Chirițoiu și au intrat Accinelli, Stahl și Sergiu Jurj.

De partea cealaltă, Stoican a efectuat mai multe schimbări dață de partida de marți. Nu au mai fost titulari Dincă, Bocșan, Elton da Silva, Bărboianu, Fărăgău, Suciu și Jerdea, fiind înlocuiți cu Matei Goga, Rimovecz, Negru, Isac, Cioiu, Haită și Andrei Burlacu.

Gustavo Aragolaza: ”Rezultatul nu este drept, dar cele două greşeli pe care le-am făcut ne-au costat”

Și după jocul din campionat, pierdut și acesta, Gustavo Aragolaza s-a declarat dezamăgit, dar, de această dată a spus că este mândru de jucătorii săi! Argentinianul a considerat nedrept acest eșec din campionat și privește cu optimism perioada următoare, deși jocul echipei și rezultatele nu sunt cele așteptate.

”Sunt foarte dezamăgit de rezultat, dar sunt mândru de jucători, pentru că s-au sacrificat la acest joc, pentru că a fost un joc bun al nostru. Din păcate, am comis două greşeli care ne-au costat şi am încasat două goluri. Acum o să avem însă câteva zile libere, şi sper să revină cu o energie bună, pentru că urmează să ne concentrăm doar pe campionat de acum. Am vrut să câştigăm, cum toată lumea ne cere, dar fotbalul nu are logică, de aceea toată lumea poate să vorbească despre fotbal. Va trebui să venim la antrenamente, după această pauză, pregătiţi mental şi fizic şi să dăm totul pentru a merge înainte. Rezultatul nu este drept, dar cele două greşeli pe care le-am făcut ne-au costat. O să încercăm să lucrăm la aceste greşeli pe care le facem. În două meciuri am luat şase goluri şi cu siguranţă, patru din aceste goluri sunt din vina noastră. Cu muncă, cu siguranţă, se vor rezolva aceste lucruri”, a declarat directorul tehnic Gustavo Aragolaza.

FC Bihor Oradea, în eșecul din campionat cu ACSM Reșița: Accinelli – Seb. Cucu, Gal, Giafer, C. Jurj – I. Filip, Farcaș – Stahl (Gunie 79′), Adl. Nica (Andr. Moga 9′), Sg. Jurj (A. Chirițoiu 46′) – Hora (cpt.)(Curescu 62′). Rezerve neutilizate: I. Rus – Ioviță, Gîdea, Tincău, Sala.

Pauză în Liga 2 și apoi meci la Dumbrăvița pentru orădeni

Astfel, ieșită din Cupa României în acest sezon și pentru a doua oară victimă în campionat în primele cinci etape, FC Bihor rămâne cu 7 puncte și, momentan, se află pe locul 8 în clasamentul intermediar, la mijlocul rundei, la egalitate cu CSC Dumbrăvița, FCU Craiova, CS Mioveni și Concordia Chiajna.

Campionatul se întrerupe pentru un weekend, perioadă în care naționalele au acțiuni, iar în runda a 6-a FC Bihor va juca în deplasare la CSC Dumbrăvița, câștigătoare în această etapă la Focșani, scor 1-0.

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 31 Aug. 2024, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă