Gloria Buzău nu a avut parte de susținerea numeroasă a fanilor nici la partida capitală cu Unirea Slobozia. Prețul biletelor, aparent un impediment pentru spectatori

Andrei PASCU 09 Mar. 2023, 13:50 Liga 2
Gloria Buzău nu a avut parte de susținerea numeroasă a fanilor nici la partida capitală cu Unirea Slobozia. Prețul biletelor, aparent un impediment pentru spectatori

Gloria Buzău este foarte aproape de calificarea în play-off-ul de Liga 2, totul urmând să se decidă în urma ultimei etape din sezonul regular, a 19-a, cu Minaur Baia Mare, din deplasare.

S-a ajuns la această posibilitate după ce a fost câștigat meciul capital cu Unirea Slobozia, scor 3-1.

Gloria Buzău nu beneficiază de aportul fanilor nici la meciurile importante. Prețul biletelor, aparent un impediment

Cu toate acestea, jocul din etapa a 18-a nu a atras pe stadion prea mulți spectatori, sau nu atât de mulți pe cât și-ar fi dorit clubul din Buzău, care înainte de joc a și îndemnat locuitorii orașului să vină la meci. Deși miza a fost una uriașă, pentru ca Gloria Buzău să rămână cu șanse mari la grupa pentru promovare, stadionul din Parcul Crâng nu a fost plin nici în proporție de 50 la sută, arena fiind prevăzută cu 12.321 de locuri.

Câțiva fani au făcut apel către primarul Buzăului și președintele Consiliului Județean Buzău, Constantin Toma, respectiv Petre Emanoil Neagu, ca accesul la partida Gloria Buzău – Unirea Slobozia să fie liber, chiar dacă prețurile tichetelor nu au fost deloc unele mari.

Gloria Buzău a emis bilete generale cu prețul de 15 lei la partida cu Unirea Slobozia

Biletele au fost 15 lei, cu acces general, dar nici așa nu au venit să susțină formația lui Adrian Mihalcea, nici în ciuda mizei importante a partidei. Câțiva fani au făcut un demers, înaintea confruntării, pentru ca intrarea să fie liberă, deoarece acesta ar fi motivul pentru care oamenii nu vin să susțină echipa.

”Domnule reporter, avem rugămintea să transmiteți apelul nostru către domnii Neagu și Toma. Primarul și șeful CJ să vorbească la club ca să lase intrarea liberă la meciul de mâine. E un meci vital pentru acest sezon, e nevoie de cât mai mulți oameni în tribune. Cei de la Unirea Dej așa au făcut. De ce la ei s-a putut și la noi, nu?”, a transmis un grup de suporteri ai Gloriei Buzău înaintea partidei cu Unirea Slobozia, conform Buzoienii.

Cristian Pustai era aspru criticat de suporteri

Gloria Buzău a apelat și la un studiu făcut de psihologi sportivi pentru a încerca să atragă fanii la partida cu Unirea Slobozia, dar degeaba.

Oricum, nu este o legătură prea strânsă între echipă și fani, fostul antrenor Cristian Pustai fiind contestat în cuvinte dure în partidele de pe arena proprie, deși suporterii au fost catalogați de mai toți antrenorii care au pregătit echipa din Buzău, indiferent că s-a numit FC Buzău sau Gloria Buzău, ca fiind ”pretențioși”.

(N.r. – Cum simțiți comunitatea și spectatorii în raport cu evoluția recentă a echipei?) Dorința de promovare e enormă la Buzău, atât în ce privește managementul clubului, cât și tot publicul, spectatorii.

Există o oportunitate bună în acest sezon, pentru că lipsesc lideri autoritari în serie, deci credința că putem e întărită de acest fapt. Primul obiectiv, clar, e să ajungem în play-off.

Dar avem speranțe și încredere și pentru mai mult. Încă nu avem o constanță în joc, dacă transformam două-trei dintre remize în victorii eram și mai bine poziționați în cursa spre obiectivul nostru, spunea Adrian Mihalcea într-un interviu acordat la finalul anului trecut, lucru care nu se reflectă, din perspectiva fanilor, nici măcar la meciurile capitale.

Gloria Buzău câștigă la Baia Mare și este în play-off

Locul 7 îl ocupă Gloria Buzău înaintea ultimei runde din sezonul regular, cu 30 de puncte, la egalitate cu locurile 5 și 6, Unirea Slobozia și Dinamo. Sub ea, pe 8, e Concordia Chiajna.

Echipa lui Mihalcea are meci la Baia Mare în etapa a 19-a, cu Minaur, antepenultima clasată, iar dacă va câștiga va fi matematic în play-off, fără a mai depinde de celelalte rezultate.

Foto principal: Casandra, vânzătoarea de semințe mulți ani pe stadionul din Buzău, rămâne unul dintre cei mai fideli suporteri ai echipei locale de fotbal, indiferent de nume pe care l-a avut sau îl are, SCM Gloria Buzău, FC Buzău sau Gloria Buzău. La jocul cu Unirea Slobozia, după ce și-a terminat rezerva de ”bomboane agricole”, Casandra a trecut la încurajarea jucătorilor lui Adrian Mihalcea.
Apropo de suporterii buzoieni, la meciul de marți cu Slobozia, una dintre camerele care au transmis în direct partida a surprins imagini antologice cu Tribuna I a stadionului, acolo unde au luat loc cei mai mulți spectatori. Când scorul încă era 0-0, publicul prezent în acea tribună a fost filmat și arătat țării întregi cum, într-o proporție covârșitoare, în timp ce urmărea meciul, își ducea o mână la gură și apoi înapoi în cornetul ținut în cealaltă mână. Bineînțeles, consuma cu sete semințele împărțite de Casandra. Încurajările cerute de Gloria înainte de meci s-au văzut din când în când doar din partea mini-galeriei de la peluză, de la 25-30 de fani.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-facut-cea-mai-buna-repriza-din-acest-sezon-contra-unirii-slobozia-si-si-a-asigurat-rapid-victoria-insa-adrian-mihalcea-tot-a-stat-cu-frica-la-3-1-aveam-flash-uri-cu-foresta-f-19262566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-esec-in-partida-cu-gloria-buzau-19262564

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1900-trupa-din-crang-are-nevoie-doar-de-victorie-ialomitenii-antrenati-de-costel-enache-pot-obtine-matematic-accederea-in-play-off-19262508

 

 

Andrei PASCU 09 Mar. 2023, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă