Gloria Buzău a apelat la un studiu făcut de psihologi sportivi pentru a încerca să atragă ”al 12-lea jucător” de partea sa la meciul cu Unirea Slobozia: ”Fiți gălăgioși, cântați frecvent, arătați-vă susținerea și zâmbiți”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 13:22 Liga 2
Gloria Buzău a apelat la un studiu făcut de psihologi sportivi pentru a încerca să atragă ”al 12-lea jucător” de partea sa la meciul cu Unirea Slobozia: ”Fiți gălăgioși, cântați frecvent, arătați-vă susținerea și zâmbiți”

Gloria Buzău are un meci extrem de important în etapa a 18-a a Ligii 2, unul de totul sau nimic pe teren propriu cu Unirea Slobozia, marți, de la ora 19:00.

Trupa lui Adrian Mihalcea are nevoie de o victorie pentru a rămâne la mâna sa pentru accederea în play-off, în caz contrar fiind ca și eliminată din calculele pentru grupa de promovare, pentru al doilea sezon consecutiv. Un lucru de neimaginat pentru buzoieni, ținând cont de câți bani au fost pompați în club de primărie și Consiliul Județean.

Pentru a învinge echipa ialomițeană, aflată în acest moment pe loc calificabil în play-off, Gloria încearcă să-și motiveze și într-un alt mod suporterii, să vină la stadion pentru a-i încuraja pe jucători.

Gloria Buzău, îndemn către suporteri săi să fie al 12-lea jucător la meciul cu Unirea Slobozia

Gloria Buzău profită de un studiu făcut de psihologi sportivi în încercarea de a-i convinge pe locuitorii orașului și ai județului să fie prezenți marți seară la stadionul din Parcul Crâng pentru a-i încuraja pe jucătorii lui Adrian Mihalcea pe parcursul meciului cu Unirea Slobozia, penultimul din sezonul regular.

”Contribuția suporterilor la performanța unei echipe este echivalentă cu cea a unui jucător în plus pe teren”, spune respectivul studiu la care a apelat Gloria prin intermediul unuia dintre sponsorii săi, agenția de pariuri pe care o are pe echipament.

”Fiți gălăgioși”, ”Cântați frecvent”, ”Arătați-vă susținerea” și ”Zâmbiți” sunt sfaturi pe care echipa buzoiană le oferă suporterilor, pentru ca aceștia să devină ”fani de neprețuit”.

”12 Suporterul, al 12-lea jucător al echipei.
GLORIA BUZĂU-UNIREA SLOBOZIA
Echipa noastră va susţine marţi, de la ora 19.00, pe stadionul din Crâng un meci crucial pentru îndeplinirea obiectivului. În primul rând, accederea în play-off şi după aceea lupta pentru promovarea în SuperLigă.
Potrivit unui studiu făcut de psihologi sportivi, contribuția suporterilor la performanța unei echipe este echivalentă cu cea a unui jucător în plus pe teren. În acest contex, facem un apel către suporterii buzoieni pe care îi aşteptăm în tribunele stadionului Gloria într-un număr cât mai mare şi care, prin susţinerea lor, să fie cel de al 12-lea jucător al echipei noastre.
Scandările suporterilor atunci când urmăresc un meci de fotbal pot avea o contribuție la creșterea performanței unei echipe echivalentă cu un jucător în plus, iar atitudinea pe teren a jucătorilor poate avea, la rândul său, un impact pozitiv.
Astfel, rolul celui de-al doisprezecelea jucător este important. Psihicul jucătorilor este influențat pozitiv, iar performanța lor crește cu până la 8% atunci când văd și aud susținere frecventă din partea mulțimii, prin strigăte de încurajare, bannere și fulare. Aceste manifestări echivalează cu performanța unui jucător în plus pe teren, dacă luăm în considerare impactul pe care îl au asupra tuturor celor 11 jucători din echipă.
Studiul este primul de acest fel realizat la nivel european și relevă, în plus, faptul că secretul victoriei unei echipe poate consta și în modul în care jucătorii își sărbătoresc golurile.
Echipele care sărbătoresc îmbrățișându-se, bătând palmele sau prin alte interacțiuni fizice au 50% mai multe șanse să câștige. Pe de altă parte, 49% dintre jucătorii care nu sărbătoresc golurile fac parte din echipa înfrântă.
Bradley Busch, psiholog sportiv și autor al acestui studiu, dar și unul dintre experții de top din domeniul psihologiei sportive aplicate, le oferă suporterilor patru sfaturi pentru a fi fani de neprețuit:
1. Fiți gălăgioși – susținerea vocală poate ambiționa echipa preferată să își dea silința cu 7% mai mult și îi ajută pe jucători să treacă peste oboseală;
2. Cântați frecvent – cu cât mai mult, cu atât mai bine, fiindcă îi ajută pe jucători și creează o atmosferă pe care ei o apreciază;
3. Arătați-vă susținerea – bannerele, steagurile și afișele sunt semne vizuale de susținere foarte bune, care îi ambiționează pe jucători să își dea silința cu 8% mai mult;
4. Zâmbiți – speranța, mândria și fericirea sunt factori motivaționali care se pot exprima prin zâmbete. Acestea pot ambiționa jucătorii să joace la intensitate maximă cu până la 12% mai mult timp”, sună postarea de pe pagina de Facebook a Gloriei Buzău.

Gloria Buzău, de mijlocul clasamentului la număr de spectatori avuți la meciurile de acasă în acest sezon

Gloria Buzău nu o duce deloc bine în privința numărului de spectatori pe care îi adună la meciurile de pe teren propriu.

De exemplu, la primul joc oficial disputat în acest an, chiar runda trecută, cu FC Brașov (scor 1-1), și acela important în lupta pentru play-off, Gloria a atras în tribune doar vreo 2.000 de spectatori, în condițiile în care stadionul are o capacitate de circa 12.500 de locuri.

Potrivit LPF2, într-un Top 20 de meciuri din acest sezon de Liga 2 cu cei mai mulți spectatori prezenți pe stadion, Gloria Buzău apare doar o dată cu un joc acasă, cel cu Dinamo, în care ar fi avut în tribune circa 4.000 de privitori. De departe, de cele mai multe ori în acest top apare SC Oțelul, cu opt prezențe, cei mai mulți spectatori având, circa 9.000, la partida cu Poli Iași. Însă, cei mai mulți spectatori la un joc acasă i-a adunat Dinamo, în derby-ul cu Steaua, circa 18.000, în meciul organizat pe Arena Națională.

Într-un clasament cu media numărului de spectatori avuți în acest sezon în meciurile de pe teren propriu, ținut tot de LPF2, Gloria Buzău figurează pe locul 8, cu 1.328 de spectatori avuți în cele 9 jocuri desfășurate acasă.

Cel mai bine stă SC Oțelul, cu o medie de 5140 de spectatori, urmată de Dinamo, cu 3829. Ultima este Unirea Constanța, cu o medie de doar 138. Datele sunt aproximative și neoficiale.

Gloria Buzău are meci capital cu Unirea Slobozia pentru a mai avea speranțe la play-off

Meciul dintre Gloria Buzău și Unirea Slobozia închide etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular, și are loc marți, de la ora 19:00, la Buzău.

Actuala echipă a lui Adrian Mihalcea are 27 de puncte și ocupă locul 9, în timp ce fosta echipă a lui Mihalcea, actuală a lui Constantin Enache, se află pe poziția a 5-a, cu 30 de puncte, la egalitate cu Dinamo, aflată pe locul 6.

Buzăul are nepărat nevoie de victorie pentru a mai spera la play-off, în timp ce ialomițenilor le-ar conveni și un punct pentru a se menține în Top 6.

Ulterior, Gloria Buzău va mai juca în deplasare la Minaur Baia Mare (locul 18, 15 puncte), iar Unirea Slobozia evoluează pe teren propriu cu FC Brașov (locul 8, 27 puncte).

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-victorie-la-scor-cu-dacia-unirea-braila-19261818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-scapat-printre-degete-victoria-cu-fc-brasov-adrian-mihalcea-dezamagirea-este-extrem-de-mare-nu-avem-ce-face-19260982

Marius ANGHEL 06 Mar. 2023, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă