Foresta Suceava, CSM Deva și CA Oradea, primele echipe din Liga 3 triumfătoare la ”masa verde” fiindcă unul dintre meciurile lor nu s-a jucat nici la reprogramare. ”Învinsele” de COVID-19 și cum se modifică clasamentele

Marius ANGHEL 05 Nov. 2020, 16:27 Liga 2
Foresta Suceava, CSM Deva și CA Oradea, primele echipe din Liga 3 triumfătoare la ”masa verde” fiindcă unul dintre meciurile lor nu s-a jucat nici la reprogramare. ”Învinsele” de COVID-19 și cum se modifică clasamentele

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal s-a pronunțat în ședința din 4 noiembrie, verdictele fiind făcute publice a doua zi, în privința a trei meciuri din acest sezon de Liga 3 care nu s-au desfășurat nici la reprogramare din cauza problemelor cu COVID-19.

În două jocuri, Foresta Suceava – Bucovina Rădăuți (Seria 1)(foto, dintr-un meci din sezonul trecut) și CSM Deva – Măgura Cisnădie (Seria 7), echipa gazdă a avut câștig de cauză la ”masa verde” după ce inițial oaspeții nu au putut juca. La reprogramare, gazdele au fost ele în situația de a nu putea evolua din cauza problemelor generate de noul coronavirus, însă regulamentul prost făcut de FRF le-a dat câștig de cauză, deși sunt la fel de ”vinovate” precum formațiile oaspete.

În schimb, partida CA Oradea – CSM Satu Mare nu s-a desfășurat nici la programarea inițială, nici la reprogramare din cauza infectărilor multiple cu COVID-19 avute de trupa din Satu Mare. Aceasta pierde partida cu 3-0 la ”masa verde”.

Astfel, Foresta Suceava, CSM Deva și CA Oradea se aleg cu trei puncte fără să joace.

Rezultate ETAPA 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Foresta Suceava a câștigat la ”masa verde” cu rivala Bucovina Rădăuți

În Seria 1, Foresta Suceava câștigă la ”masa verde” meciul cu Bucovina Rădăuți, din etapa a 3-a, după ce inițial Bucovina a avut cazuri și nu a putut evolua, iar la reprogramare nu a fost aptă Foresta, care a avut o mulțime de jucători infectați cu COVID-19. Ciudat este că la două zile după data la care trebuia să joace cu rivala din Rădăuți, trupa din Suceava s-a vindecat miraculos și a putut evolua în următorul meci din campionat.

”Admite sesizarea Departamentului Competiții. În temeiul art. 79 pct. 9 coroborat cu art. 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor 2020 – 2021 cu aplicarea art. 34 din RD CSM Bucovina Rădăuți se sancționează cu forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Foresta Suceava)”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Cu acest succes obținut la comisie, Foresta a acumulat 16 puncte în total, a egalat chiar Bucovina Rădăuți, și după opt etape se află pe locul 2 în Seria 1 a Ligii 3, devansându-și rivala județeană la golaveraj. Pe locul 1 este Știința Miroslava, cu 19 puncte.

În acest moment, în Seria 1 nu mai există nicio restanță.

CSM Deva ia trei puncte din meciul cu Măgura Cisnădie, fără să joace

În Seria a 7-a a Ligii 3, meciul nedisputat nici la reprogramare CSM Deva – Măgura Cisnădie a fost câștigat la ”masa verde” de gazde, antrenate de Ștefan Nanu.

Prima dată nu s-a putut juca din cauza problemelor cu COVID-19 pe care le-au avut cei de la Măgura Cisnădie, iar a doua oară cei de la CSM Deva s-au aflat în ipostaza de a nu putea evolua.

”Admite sesizarea Departamentului Competiții. În temeiul art. 79 pct. 9 coroborat cu art. 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor 2020 – 2021 cu aplicarea art. 34 din RD CS Măgura Cisnădie se sancționează cu forfait (3-0 în favoarea echipei CSM Deva)”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

CSM Deva urcă pe locul 5 în Seria 7 cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde”, cu un total de 10 puncte, în timp ce Măgura Cisnădie Rămâne cu 13 puncte și e pe poziția a 3-a.

CSM Satu Mare n-a putut juca nici la reprogramare cu CA Oradea și pierde la ”masa verde”. Va pierde și cu Luceafărul Oradea

În fine, în Seria a 10-a, partida CA Oradea – CSM Satu Mare, din etapa a 5-a, nu s-a jucat inițial și nici la reprogramare din cauza cazurilor de COVID-19 pe care le-a avut echipa din Satu Mare. Bihorenii au câștigat meciul la comisii.

”Admite sesizarea Departamentului Competiții. În temeiul art. 79 pct. 9 coroborat cu art. 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor 2020 – 2021 cu aplicarea art. 34 din RD CSM Satu Mare se sancționează cu forfait (3-0 în favoarea echipei ACS CAO 1910 Oradea)”, sună verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

În clasamentul Seriei a 10-a a Ligii 3, după acest rezultat dictat la ”masa verde”, CA Oradea acumulează 14 puncte și urcă pe locul 3, în timp ce CSM Satu Mare rămâne cu 6 puncte și e pe poziția a 9-a.

CSM Satu Mare mai are încă două restanțe, cu Luceafărul Oradea și SCM Zalău. Cu Luceafărul, partida reprogramată trebuia să aibă loc ieri, 4 noiembrie, nu s-a disputat tot din cauza formației sătmărene, astfel că va mai pierde la ”masa verde” și acest meci. Restanța cu SCM Zalău este stabilită pentru ziua de 11 noiembrie.

Încă 11 jocuri rămase restante din acest sezon de Liga 3

În acest moment, alte nu mai puțin de 11 de meciuri sunt restante în acest sezon de Liga 3, în etapele 7 și 8: CS Ocna Mureş – Unirea Dej (Seria 9, etapa 7), Viitorul Ianca – CSM Focşani (Seria 2, etapa 8), Gloria Albeşti – Mostiştea Ulmu (Seria 3, etapa 8), Dinamo 2 – Metalul Buzău (Seria 4, etapa 8), AFC Astra 2 – KSE Târgu Secuiesc, Olimpic Cetate Râşnov – AFC Odorheiu Secuiesc (ambele din Seria 5, etapa 8), Academica Clinceni 2 – ACSO Filiaşi (Seria 6, etapa 8), Flacăra Horezu – FC Hermannstadt 2, CSM Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti (ambele din Seria 7, etapa 8), Progresul Pecica – Crişul Chişineu Criş (Seria 8, etapa 8) și CSM Satu Mare – SCM Zalău (Seria 10, etapa 8).

Rezultate ETAPA 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Marius ANGHEL 05 Nov. 2020, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă