Florin Maxim a vorbit despre ”accidentarea” lui Desley Ubbink și cât de ”întărit” vede lotul Corvinului. Portarul Lefter, motivat să stopeze căutările pentru un nou adversar pe post

Marius ANGHEL 11 Jul. 2024, 15:48 Liga 2
Florin Maxim a vorbit despre ”accidentarea” lui Desley Ubbink și cât de ”întărit” vede lotul Corvinului. Portarul Lefter, motivat să stopeze căutările pentru un nou adversar pe post

Florin Maxim a vorbit, la conferința de presă de dinaintea meciului din Europa League cu Paksi FC, și despre alte subiecte arzătoare în cadrul echipei, în afară de strict jocul cu maghiarii.

Antrenorul Corvinului a fost întrebat despre starea medicală a olandezului Desley Ubbink, dacă i se pare ”întărită” echipa după achizițiile făcute în această vară, dar și despre aducerea unui nou portar.

Accidentarea lui Desley Ubbink nu a fost gravă

În minutul 17 al meciului din Supercupă cu FCSB, Desley Ubbink, nou-achiziționat vara aceasta, a rămas întins pe gazon, acuzând dureri la genunchiul stâng. A fost înlocuit în minutul 19 cu Antonio Bradu, iar Florin Maxim spunea după joc că speră să nu fie nimic grav în cazul jucătorului adus în mod special pentru aceste meciuri din startul noului sezon, Supercupa și cele patru asigurate din competițiile europene.

Veștile lui Maxim despre Ubbink sunt îmbucurătoare pentru suporterii echipei.

”A fost bine, nu a fost o accidentare… și-a întins puțin colateralul. A făcut RMN la Hunedoara, totul e în regulă din punctul acesta de vedere. A făcut și ieri și alaltăieri antrenament normal. Îl vedem și astăzi și luăm o decizie”, a comentat Florin Maxim înaintea meciului cu Paksi FC.

Florin Maxim, despre lotul cu noile achiziții: ”Echipa este întărită. Mai trebuie niște lipituri între jucători”

Despre ”întărirea” lotului, Maxim a spus că este logică, din moment ce a plecat un singur jucător, golgheterul Marius Coman, la Sepsi OSK, și au fost aduși mulți alți jucători. Totuși, antrenorul Corvinului crede că mai e nevoie de timp pentru ca jucătorii săi să formeze un grup unit, așa cum a fost în sezonul trecut, când s-a terminat pe locul 2 în Liga 2 și s-a câștigat Cupa României.

”A plecat un jucător și au venit 11. Normal că mi se pare că echipa este întărită. Doar că băieții au o lună de zile împreună. Nu va fi simplu. Nu a fost simplu să-i integrăm, chiar dacă jucătorii pe care i-am luat îi cunoșteam foarte-foarte bine. S-au integrat foarte bine, fiind fotbaliști profesioniști, dar mai trebuie niște lipituri între ei. Asta necesită timp, dar timpul nu este în favoarea noastră. 100 la sută sunt convins că vom arăta bine mâine”, a comentat Maxim.

Corvinul a semnat vara aceasta cu Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq, Ion Cărăruș (ex CS Mioveni), Sergiu Buș (ex Politehnica Iași), Roger Junio (ex Universitatea Cluj), Desley Ubbink (ex FC Emmen) și Darius Grigore (ex ARO Muscelul Câmpulung Muscel).

Rămâne de urmărit și situația nigerienilor Odejobi Toheeb Babatunde și Taiye Abolaji Rasaq, care nu au fost luați în cantonamentul din Slovenia.

Corvinul își mai dorește un portar, iar Maxim îl motivează pe Lefter pentru a-l face să stopeze căutările

Printre achiziții se număra și Florin Iacob, portar luat după despărțirea de UTA, dar la care s-a renunțat după revenirea din cantonamentul din Slovenia.

În acest moment, antrenorul Corvinului spune că se mai dorește aducerea a încă unui portar, în condițiile în care în lot sunt doar doi: Ștefan Lefter (19 ani) și Cristian Blaga (19 ani).

Lefter a apărat poarta și în Supercupa cu FCSB și o va face și în această seară, contra Paksi FC, iar Maxim așteaptă de la el să-i confirme printr-o evoluție bună încrederea pe care i-o acordă. Altfel, pentru a-l motiva, antrenorul spune că, dacă va fi mulțumit, ar putea să nu mai caute o altă variantă de portar.

”Mai avem în plan aducerea unui portar. Nu putem sta doar în doi portari. Dar am încredere mare și în cei doi pe care îi am acum. Chiar am încredere în ei. Mă refer în primul rând la Fane (n.r. – Ștefan Lefter), pentru că el a apărat mai mult. Este un copil care a avut evoluții foarte bune și a crescut foarte mult de la momentul venirii la noi. E un copil de lot național, care muncește foarte-foarte bine. El trebuie să ne determine, prin evoluțiile lui, să nu căutăm alți portari. Este o presiune pe care i-o pun și încrederea pe care eu i-o acord vreau să se vadă și să simtă acest plus de încredere”, a spus Florin Maxim în Ungaria.

  • Corvinul, câștigătoarea Cupei României în 2024, joacă astăzi, 11 iulie 2024, de la ora 20:00, pe stadionul din Paks, un oraș în partea de sud a Ungariei, în Turul 1 al Europa League, contra formației Paski FC, deținătoarea Cupei Ungariei și a doua clasată în recenta ediție a primei ligi din țara vecină.

Foto: Paksi FC și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 11 Jul. 2024, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă