Flavius Iacob poate continua jocurile în Europa. Fundașul Corvinului, transfer spectaculos în prima ligă

Marius ANGHEL 23 Aug. 2024, 16:12 Liga 2
Flavius Iacob poate continua jocurile în Europa. Fundașul Corvinului, transfer spectaculos în prima ligă

Corvinul s-a despărțit de încă unul dintre cei mai importanți jucători ai săi, după sezonul trecut de excepție, în special datorită câștigării Cupei României din postura de echipă din Liga 2.

Fundașul lateral dreapta Flavius Iacob merge în prima ligă, la vicecampioana CFR Cluj, dar sub formă de împrumut.

Iacob va avea șansa să joace în continuare în competițiile europene, unde nu a putut prea mult în tricoul Corvinului, din cauza unei accidentări.

Flavius Iacob, împrumutat de Corvinul la CFR Cluj!

A doua zi după vestea șoc de la FRF, a refuzului primit privind obținerea dreptului de promovare în prima ligă, și după jocul din Cupa României, 3-0 la Severin cu Viitorul Pandurii, în Turul 3, Corvinul a anunțat despărțirea de Flavius Iacob, fotbalist pe care l-a promovat în Liga 2 în vara trecută.

Iacob, originar din Hunedoara, a fost unul dintre motoarele Corvinului, în flancul dreapt, a contribuit la promovarea în Liga 2, la parcursul din eșalonul secund, în care s-a terminat pe locul 2 în sezonul 2024-2025, dar și la câștigarea Cupei României.

Acum, cel poreclit ”China” face pasul în prima ligă, la vârsta de 23 de ani, aproape 24, pe care o va împlini la data de 30 octombrie, și nu o face oriunde, ci la CFR Cluj, unde dintre cele mai bune echipe din România în ultimele multe sezoane.

”Clubul nostru și Fotbal Club CFR 1907 CLUJ au ajuns la un acord privind cedarea, sub formă de împrumut, pentru un sezon, a fundașului nostru, Flavius Iacob, la gruparea din Gruia. De altfel, formația de Superligă va avea și o opțiune de cumpărare la finalul sezonului, iar în eventualitatea unei înțelegeri, clubul nostru va primi și un procent dintr-un viitor transfer.
„China” este cel mai vechi component al lotului nostru, fiind jucătorul cu cele mai multe minute bifate în alb-albastru. El a bifat toate performanțele Corvinului din ultimii ani, jucând din Liga a patra la Hunedoara!
Mulțumim, Flavius! Pentru ambiție, dăruire și sufletul pus în fiecare minut petrecut în tricoul Corvinului! Multă baftă, suntem convinși că ne vei da motive să fim mândri, în continuare!”, a informat Corvinul.

Iacob s-a accidentat în turul cu NHK Rijeka și nu a mai jucat apoi

În ediția trecută a Ligii 2, la debutul său în acest campionat, Flavius Iacob a evoluat pentru Corvinul în 26 din totalul de 29 de meciuri, în 25 ca titular, doar de patru ori a fost înlocuit, a trâns 2151 de minute pe teren și a înscris un gol, în 3-0 cu CSM Slatina, dar a oferit și o mulțime de centrări și pase de gol.

A fost om de bază inclusiv în ediția trecută a Cupei României, în care Corvinul a câștigat competiția din postura de divizionară secundă, iar în actual sezon a fost integralist în Supercupa cu FCSB (scor 0-3), iar în cupele europene a apucat să joace doar în trei dintre cele șase meciuri.

A fost integralist în dubla cu Paksi FC, vicecampioana Ungariei și câștigătoarea Cupei (4-0 la Paks și 0-2 la Sibiu), în Turul 1 din Europa League, iar în jocul tur cu HNK Rijeka, vicecampioana și finalista Cupei din Croația (0-0 la Sibiu) a ieșit accidentat în minutul 54. La retur, 0-1 la Rijeka, în Turul 2 al Europa League, n-a fost în lot, iar în dubla cu Astana, vicecampioana din Kazahstan (1-2 la Sibiu și 1-6 la Almatî), în Turul 3 al Conference League, a fost rezervă în meciul tur, probabil fiind tot accidentat.

  • Cu CFR Cluj este încă prezentă în Conference League, în Play-off, unde a trecut cu 1-0 de Pafos, în jocul tur, Iacob are șansa să joace pentru clujeni în competiția europeană, dacă noua sa echipă ajunge în grupe.

Șase plecări de la Corvinul

Iacob nu a fost în lot nici în meciul din Cupa României cu Viitorul Pandurii, disputat ieri și câștigat de colegii săi cu 3-0.

După acest joc, Maxim a spus că își dorește patru noi jucători în lot: ”Sper să ne vină cât mai repede jucătorii pe care vrem să-i aducem. Vrem să mai aducem patru jucători și pot să zic că vom avea un lot bun, cu care să abordăm și meciurile din Cupă și cele din campionat.”

Astfel, după plecarea lui Flavius Iacob, Corvinul ajunge la șase despărțiri în acest început de sezon și ieșirea din competițiile europene, după ce au plecat și Marius Chindriș (Gloria Bistrița Năsăud / Liga 3), Denis Hrezdac (UTA / Liga 1) și ”vedetele” Roger Junio, Desley Ubbink și Sergiu Buș. Iar lista poate fi și mai stufoasă.

”Bun venit, Flavius Iacob! 
Cluburile CFR 1907 Cluj și Corvinul Hunedoara au ajuns la un acord privind transferul fundașului Flavius Iacob în Gruia! 
În vârstă de 23 de ani, Iacob este un produs al Academiei Corvinului, echipă pentru care a evoluat în ultimele șapte sezoane competiționale, fiind unul dintre jucătorii de bază ai formației hunedorene.
Îi urăm bun venit la CFR Cluj și cât mai multe reușite în tricoul echipei noastre!”, a sunat anunțul noului club al lui Flavius Iacob, CFR Cluj.

Foto: Marius Tudor, Corvinul Hunedoara, Iosif Vajnar (Sport Pictures) și CFR Cluj

Marius ANGHEL 23 Aug. 2024, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă