FK Miercurea Ciuc și-a încheiat meciurile de pe teren propriu din acest sezon de Liga 2. Clubul harghitean a început ”renovarea” gazonului, unul dintre cele mai bune din țară | VIDEO

Marius ANGHEL 03 May. 2023, 10:38 Liga 2

FK Miercurea Ciuc și-a încheiat, sâmbăta trecută, meciurile de pe teren propriu din acest sezon de Liga 2, iar de astăzi, miercuri, 3 mai, a început un proces care privește noua ediție a campionatului, una care va avea startul în data de 5 august.

Harghitenii au început ”renovarea” gazonului de pe stadionul Municipal, unul care în ultimii, de la instalarea sa, a fost și este printre cele mai bune din fotbalul românesc, nu doar din liga secundă.

FK Miercurea Ciuc își reface gazonul după ce și-a încheiat meciurile de acasă

În weekendul trecut, FK Miercurea Ciuc a întâlnit-o pe teren propriu pe Unirea Slobozia, a învins-o cu scorul de 3-1, în runda a 6-a a play-out-ului, și și-a încheiat jocurile de acasă din acest sezon 2022-2023, unul în care nu și-a îndeplinit din nou principalul obiectiv: accederea în play-off.

La câteva zile distanță, la patru mai exact, clubul a demarat procesul de refacere a gazonului stadionului Municipal, pentru pregătirea noului sezon de Liga 2. Prima procedură a fost tunderea ierbii la o înălțime cât mai mică, iar al doilea a fost intrarea pe suprafața de joc cu un tractor echipat cu un mecanism care să aerisească gazonul.

”Renovarea terenului de joc al stadionului este în curs de desfășurare. Personalul nostru lucrează cu ajutorul utilajelor speciale pentru întreținerea covorului de gazon”, a transmis FK Miercurea Ciuc în maghiară.


Gazon perfect la Miercurea Ciuc din 2019

Stadionul din Miercurea Ciuc are un nou gazon din vara anului 2019, atunci când echipa promova în Liga 2. La momentul respectiv, suprafața de joc existentă, una care a pus mari probleme pe timp de iarnă sau pe vreme ploioasă, a fost arată, iar înainte să se monteze noul gazon s-a instalat sistem de irigare și de încălzire. În plus, stadionul avea să fie modernizat și cu instalație de nocturnă și se făcea proiectul pentru ridicarea tribunei a doua, cea care în prezent este în picioare și utilizabilă.

De atunci, orașul cu poate cele mai mici temperaturi din țară are un gazon invidiat de multe cluburi, inclusiv din prima ligă. Suprafața de joc a făcut față cu brio și în perioadele din an friguroase sau ploioase, iar pentru a se menține la aceleași standarde trebuie ”renovat”, așa cum transmite clubul, la anumite perioade de timp. Lucru care se întâmplă chiar acum.

Din vara anului 2022, după un an de la demararea lucrărilor, stadionul din Miercurea Ciuc are și o tribună a doua la standardele celei principale.

FK Miercurea Ciuc încheie sezonul de Liga 2 la Râmnicu Vâlcea, unde are nevoie de un egal pentru a încheia pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului

În ceea ce privește FK Miercurea Ciuc, echipa mai are de disputat un singur joc în acest sezon de Liga 2. Sâmbătă, 6 mai, de la ora 11:00, evoluează în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, într-un meci care va decide poziția finală în Grupa A a play-out-ului a ambelor echipe.

În acest moment, ciucanii și sibienii sunt pe locul 1, respectiv 2, departajare de golaveraj (9-5 față de 8-4) cu același număr de puncte, 36, la două puncte peste Unirea Slobozia, care și-a încheiat deja sezonul după jocul de la Miercurea Ciuc.

Cum harghitenii au încheiat sezonul regular cu mai multe puncte în clasament după cele 19 etape, 26 față de cele 24 ale Șelimbărului, acesta fiind primul criteriu de departajare în cazul în care cele două echipe vor termina la egalitate de puncte după meciul direct, atunci aceștia au și varianta egalului. În schimb, Șelimbărul, pentru a încheia pe locul 1, are nevoie de o victorie.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-6-din-play-off-si-play-out-21-de-meciuri-se-disputa-astazi-19268984

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cand-vor-incepe-campionatele-liga-2-si-liga-3-cat-si-cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-19268063

Marius ANGHEL 03 May. 2023, 10:38 Liga 2
Pe aceeași temă