Stadionul din Miercurea Ciuc se upgradează pentru Liga 2. Au ajuns gazonul și instalația de nocturnă

Marius ANGHEL 10 Jul. 2019, 21:29 Diverse

Odată cu obținerea promovării în Liga 2 și finalul campionatului Ligii 3, FK Csikszereda s-a apucat imediat de modernizarea stadionului. Și-a arat terenul de joc, a instalat sistem de încălzire și de irigare și a făcut și alte lucruri de amenajare, precum mărirea sectorului oaspeților.

De miercuri, la stadionul Municipal din Miercurea Ciuc au ajuns și rulourile de iarbă pentru noul gazon, astfel că, în curând, vor începe lucrările pentru montarea lor. Acestea au fost aduse de la Satu Mare. În situația în care vremea va permite, noua suprafața de joc va fi gata până la finalul lunii iulie.

În această perioadă, utilizarea pistei de atletism a stadionului de către sportivii din oraș a fost suspendată din cauza lucrărilor la gazon. Aceasta va fi, la rândul ei, refăcută și se dorește repunerea ei în circuit până pe 15 august.

Altfel, cu câteva zile în urmă, la stadion a fost adus și scheletul necesar pentru instalația de nocturnă. La Miercurea Ciuc se vor putea juca meciuri sub lumina reflectoarelor.

„Sunt lucrări la stadion. Gazonului îi pun încălzire și schimbă toată suprafața. Îi pun sistem de irigare, încălzile și apoi covorul de iarbă. O să avem un teren absolut nou. Pe 30 iulie trebuie să fie funcțional. Se lucrează la foc automat. Eventual, o să cerem o derogare de la federație ca prima etapă să o jucăm în deplasare, dacă o să fie posibil. Să se prindă ca lumea iarba, pentru că este o investiție foarte mare și nu vrem să ne batem joc de ea”, spunea, în urmă cu câteva săptămâni, antrenorul Valentin Suciu pentru Liga2.prosport.ro.

În ceea ce privește echipa, aceasta se află în cantonament la Cheilei Grădiștei.

Foto și video: FK Csikszereda

Marius ANGHEL 10 Jul. 2019, 21:29 Diverse
Pe aceeași temă