FK Csikszereda și-a arat terenul și a început modernizările pentru Liga 2. Lucrările care au loc la stadion din Miercurea Ciuc. „Am văzut proiectul, o să fie frumos”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 16:34 Campionat

FK Csikszereda a promovat în Liga 2 după ce a câștigat Seria a 5-a a Ligii 3, iar echipa din Miercurea Ciuc a început imediat după ce a disputat ultimul meci oficial să se pregătească pentru noul sezon. Una dintre marile probleme pe care clubul din județul Harghita le are este legată de gazonul stadionului Municipal.

Suprafața de joc a arenei din Miercurea Ciuc a creat mari probleme jucătorilor în ultima perioadă, fapt care s-a putut observa inclusiv la meciurile televizate din Cupa României, cu Dinamo și U Craiova. Tocmai de aceea, oficialii clubului au decis să facă lucrări de modernizare în această pauză înainte de începerea noului sezon. Gazonul actual a fost arat, iar cel nou va fi adus la standarde de Ligii 1, cu sistem de încălzire și de irigare.

„Sunt lucrări la stadion. Gazonului îi pun încălzire și schimbă toată suprafața. Îi pun sistem de irigare, încălzile și apoi covorul de iarbă. O să avem un teren absolut nou. Pe 30 iulie trebuie să fie funcțional. Se lucrează la foc automat. Eventual, o să cerem o derogare de la federație ca prima etapă să o jucăm în deplasare, dacă o să fie posibil. Să se prindă ca lumea iarba, pentru că este o investiție foarte mare și nu vrem să ne batem joc de ea. Și, mai ales, că pe 30 iulie o să fie un turneu internațional pentru juniori și finala ar trebui să se joace pe terenul central”, a explicat antrenorul Valentin Suciu pentru Liga2.prosport.ro.

Nocturnă și tribuna a doua în proiect

Lucrările la suprafața de joc nu sunt încă singurele care au loc în acest moment la arena din Miercurea Ciuc. Stadionul Municipal va avea instalație de norturnă, una care trebuie să fie funcțională până la startul noului sezon al Ligii 2, adică în primul weekend al lunii august.

În proiect există și construcția unei tribune a doua, una care să fie asemănătoare cu Tribuna I, dar puțin mai mică. Stadionul are în acest moment o capacitate de 1.200 de locuri.

„Se lucrează la instalația de nocturnă și o să se înceapă și la partea cealaltă a tribunei. Nu în viitorul apropiat, într-o jumătate de an, dar este în proiect. S-a aprobat. O să mai avem ceva de așteptat în privința ei, nu mult, dar nu o să se facă de pe o zi pe alta. Nocturna trebuie să fie funcțională pe 1 august. Așa este semnat contractul. Am văzut proiectul, o să fie frumos. Tribuna a II-a este asemănătoare cu cea existentă, dar o să fie mai mică cu un etaj. Acolo sunt patru nivele și aici o să fie cu unul mai jos. La peluze, deocamdată nu o să se facă nimic”, a mai spus Suciu, care știe că anul viitor baza sportivă de la Miercurea Ciuc o să aibă încă trei terenuri de antrenament.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FK Csikszereda

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă