FK Miercurea Ciuc, prima victorie în cantonamentul din Turcia, în ziua devastatorului cutremur. Cum a simțit formația din Liga 2 seismul

Răzvan STÎNGĂ 06 Feb. 2023, 20:27 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, prima victorie în cantonamentul din Turcia, în ziua devastatorului cutremur. Cum a simțit formația din Liga 2 seismul

FK Miercurea Ciuc a obținut prima victorie în cantonamentul din Turcia, de la Belek, o stațiune din provincia Antalya. Deși luni ”Țara Semilunei” a fost lovită de un cutremur puternic, pe seară formația din Liga 2 a organizat partida de verificare, cu echipa secundă a FC Urartu, din Armenia.

Ciucanii s-au impus la scor, 4-0, după ce anterior făcuseră 0-0 cu FK Andijan și 1-1 cu polonezii de la LKS Lodz.

FK Miercurea Ciuc, prima victorie în cantonamentul din Antalya, 4-0 cu FC Urartu 2

FK Miercurea Ciuc a condus cu 1-0 la pauză FC Urartu 2, formație care activează în liga secundă din Armenia. A deschis scorul atacantul sloven Dino Stancic, în minutul 5, iar până la pauză nu s-a mai înscris. Însă, trupa pregătită de Werner Burger a început bine partea a doua și a marcat de două ori în decurs de numai câteva minute.

A făcut 2-0 Paul Pîrvulescu, în minutul 50, după care a punctat și Soufiane Jebari, în minutul 52. Scorul a fost dus la 4-0 în minutul 78, când a închis tabela Botond Szondi. Astfel, FK Miercurea Ciuc a bifat primul succes în cantonamentul din Turcia.

FK Miercurea Ciuc se pregătește de ultimul amical din Turcia

Al patrulea meci amical va avea loc pentru echipa din Liga 2 miercuri, 8 februarie, cu FC AGMK Olmaliq, formație din prima divizie din Uzbekistan.

Va fi ultima partidă de verificare pentru FK Miercurea Ciuc în Turcia, care va reveni în România pe 11 februarie.

FK Miercurea Ciuc: Mark Karacsony (Bogdan Moga 46′) – Mark Kovacs (Balazs Csiszer 60′), David Kelemen (Szilard Vereș 60′), Claudiu Apro (Daniel Vita 60′), Paul Pîrvulescu (Botond Szondi 60′) – Attila Csuros (Michael Panos 46′), Lorant Kovacs (Andrei Gheralia 60′), Peter Gal-Andrezly (Levente Bara 29′), Marvin Schieb (Ervin Bakoș 42′) – Ignas Kruzikas (Richard Jelena 46′), Dino Stancic (Soufiane Jebari 46′).

Cum a simțit FK Miercurea Ciuc cutremurul din Turcia

Fundașul Attila Csuros (27 de ani) a comentat cum a trăit cutremurul din Turcia. Din fericire, în locul unde e cazată FK Miercurea Ciuc, seismul nu s-a simțit atât de puternic precum în alte zone.

Totul este în regulă la noi! Cutremurul s-a simțit, s-au trezit mai multe persoane, băieții au spus că patul se mișca destul de puternic, dar eu nu m-am trezit, nu am simțit”, a spus apărătorul, conform Szekely Sport, în timp ce antrenorul secund Barna Bajko a declarat:

Slavă Domnului că nu s-a simțit, doar foarte puțin. Totul este bine la noi”.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Răzvan STÎNGĂ 06 Feb. 2023, 20:27 Liga 2
Pe aceeași temă