Cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade în Turcia, unde se află în cantonament și șase echipe de fotbal din Liga 2. SC Oțelul și Unirea Dej au fost primele care și-au informat suporterii despre situația lor

Marius ANGHEL 06 Feb. 2023, 11:18 Liga 2
Cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade în Turcia, unde se află în cantonament și șase echipe de fotbal din Liga 2. SC Oțelul și Unirea Dej au fost primele care și-au informat suporterii despre situația lor

Turcia a fost zguduită în această dimineață, 6 februarie 2023, de un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, care a lovit zona de sud-est a Turciei și a fost urmat de zeci de replici în întreaga regiune.

Seismul resimţit inclusiv în Liban, Siria şi Cipru a pus la pământ multe clădiri, iar la ora 9:40 îl făcea pe vicepreședintele turc Fuat Oktay să declare că numărul morților a ajuns la 284 de persoane, iar peste 2300 sunt rănite.

În această perioadă, în Turcia, în Antalya, oraș din sudul țării, se află și șase echipe de fotbal din Liga a 2-a din România: FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna, Unirea Dej, FC Brașov, SC Oțelul Galați și Minaur Baia Mare. Astăzi, în stațiunea de la Marea Mediteraneană trebuie să plece și Politehnica Iași.

SC Oțelul și Unirea Dej au transmis că au trecut cu bine peste cutremurul produs în Turcia

Dintre acestea, prima echipă care a reacționat și și-a anunțat suporterii că a trecut cu bine peste cutremur și că își va continua pregătirea conform programului stabilit a fost SC Oțelul Galați. A transmis un mesaj de la ora 8:10.

”SC Oțelul Galați anunță faptul că delegația clubului nostru din cantonamentul din Antalya este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia. Undele seismului au fost resimțite și în zona în care se află lotul oțelar, însă pregătirea echipei nu va avea de suferit și va continua confom programului stabilit, cu meciul amical de astăzi, în compania formației FK Olympic Tashkent, din prima ligă din Uzbekistan, partida ce va avea loc cu începere de la ora locală 16:00 (15:00 ROU)”, a comunicat SC Oțelul.

La ora 10:09 a venit mesajul din partea clubului Unirea Dej, care transmite același mesaj.

”FC Unirea Dej informează că delegația clubului nostru, aflată în Turcia, este în siguranță, iar stagiul centralizat de pregătire va continua conform programului.
Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit, azi, sudul Turciei, fiind urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar și în Siria, Liban, Grecia, Israel și în Cipru. La ora publicării acestei informări, bilanțul a ajuns la 568 de morți și peste 2.300 de răniți”, a comunicat Unirea Dej.

Celelalte cluburi nu au oferit nicio informație publică până la ora publicării acestui articol.

Concordia Chiana ”n-a simțit puternic cutremurul”, Minaur Baia Mare este ”în siguranță”

UPDATE: Ulterior, la scurt timp după publicarea articolului, Concordia Chiajna a comunicat către Liga2.ro ”în Antalya nu s-a resimțit așa puternic cutremurul” și că toată delegația este bine.

La ora 13:06, și Minaur Baia Mare a avut un mesaj.

”CS Minaur Baia Mare informează că delegația clubului, aflată în Turcia, este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia”, a transmis echipa băimăreană.

Și FC Brașov a reacționat într-un final, iar mesajul îl poți vedea aici.

  • Ultimul cel mai mare cutremur petrecut în România a avut loc în 1977, în data de 4 martie, și a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter. Au fost peste 1.500 de victime, majoritatea din București.
Marius ANGHEL 06 Feb. 2023, 11:18 Liga 2
Pe aceeași temă