FK Miercurea Ciuc, egală cu liderul ligii secunde din Polonia. Barna Bajko: ”A fost un meci cu mare valoare profesională”

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 18:41 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, egală cu liderul ligii secunde din Polonia. Barna Bajko: ”A fost un meci cu mare valoare profesională”

FK Miercurea Ciuc a înregistrat tot un rezultat de egalitate și în al doilea amical disputat în cantonamentul din Turcia. De această dată, în fața harghitenilor s-au aflat polonezii de la LKS Lodz, cu care au remizat la scorul de 1-1. Ciucanii au fost conduși la pauză și au revenit pe tabelă cu un sfert de oră înainte de fluierul de final.

FK Miercurea Ciuc a remizat în amicalul cu polonezii de la LKS Lodz

Față de primul joc din Antalya, progresul ar fi că echipa antrenată de neamțul Werner Burger a reușit să înscrie, ba chiar să revină după ce a fost condusă circa 50 de minute.

Cu LKS Lodz, în prezent lider în liga secundă din Polonia după 18 etape, un club înființat în 1908 și care în palmaresul său are două titluri de campioană, în 1958 și 1998, și o Cupă a Poloniei, în 1957, FK Miercurea Ciuc a primit gol în minutul 24, când a înscris mijlocașul Michal Trabka, simplu, din centrul careului, cu latul, în dreapta, după ce polonezii au aruncat de la margine din stânga, Apro a deviat cu capul pe spate, direct la Stipe Juric, care a pătruns în careu și a centrat la marcator.

Pentru harghiteni a reușit egalarea mijlocașul francez Mickael Panos, în minutul 76. Panos a profitat de o pasă slabă dată de un adversar, direct din lovitură liberă, a recuperat, a avut un un-doi cu Richard Jelena și a finalizat cu șut din careu, sus, din circa 10 metri.

Barna Bajko: ”În repriza secundă am avut avantajul”

Despre acest meci, concluzii a tras antrenorul secund Barna Bajko.

”Am întâlnit o echipă foarte bună, în prima repriză echilibrul a fost mai mult spre ei, dar în repriza secundă am avut avantajul. Au fost puține ocazii în meci. A fost un meci de pregătire util din toate punctele de vedere, am putut să ne exersăm apărarea împotriva unei echipe care a construit din apărare, am contraatacat bine, a fost un meci cu mare valoare profesională”, a spus Bajko, citat de site-ul oficial al FK Miercurea Ciuc.

FK Csíkszereda: Szilard Gyenge (Mark Karacsony 30′ / Bogdan Moga 60′) – Mark Kovacs (Andrei Gheralia 60′), Claudiu Apro (Daniel Vita 60′), Daniel Vita (Szilard Vereș 46′), Roberto Romeo (Balazs Csiszer 60′) – Lorant Kovacs (Attila Csuros 46′), Andrei Gheralia (Mickael Panos 46′) – Peter Gal-Andrezly (Ervin Bakoș 60′), Soufiane Jebari (Levente Bara 60′), Marvin Schieb (Dino Stancic 60′) – Ignas Kruzikas (Richard Jelena 46′).

Nu au fost utilizați Botond Szondi, David Kelemen, Paul Pîrvulescu și Omar El Sawy.

Încă două amicale pentru ciucanii în Turcia

În primul amical din Turcia, dar și din acest an, FK Miercurea Ciuc a terminat la egalitate, la scorul de 0-0, cu nou-promovata în prima ligă din Uzbekistan FK Andijan.

În acest cantonament, harghitenii va mai disputa jocuri test cu FC Urartu (prima ligă din Armenia) și FC AGMK Olmaliq (prima ligă din Uzbekistan).

Foto și video: LKS Lodz
: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 03 Feb. 2023, 18:41 Liga 2
Pe aceeași temă